Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A kommunizmus jó? mi a vélemén...

A kommunizmus jó? mi a véleményetek róla? elméleti síkon nagyon jól hangzik?

Figyelt kérdés
"A kommunizmus egy elméleti társadalom, ahol nincsenek társadalmi osztályok, nincs pénz, mindenki a képességei szerint tesz hozzá a közöshöz és a szükségletei szerint vesz ki onnan."
2022. febr. 11. 19:07
1 2 3 4 5
 31/43 Dzsoki ***** válasza:
22%
Kedves 30-as! Megunt,de jó állapotú ruhát,meg időnként élelmiszert. Egyébként,nem értem. Ez a jelen. A kommunizmusban,nincs ilyen,mert mindenkinek jár,ruha,cipő,élelem,lakás stb. Államilag. Nem is lehet másképp,mert nincs szabadon vásárolható termék,meg pénz sincs. Szóval,minek kellene neki használt,ha újat is kaphat? Államilag. A szükségletei szerint. Az elv egyébként,nem új! Szálasi is azt kérdezte,hogy mi a gond vele? Szerinte is,az utolsó jancsiszögig,meg kell tervezni,hogy miből,mennyi legyen gyártva! Persze azért ráhagyással. Nem lehet előre tudni,hogy mennyi embert ér baleset,ahhoz mennyi kötszer kell?
2022. febr. 13. 22:08
 32/43 anonim ***** válasza:
93%
31 Szoval eddig kb semmit. Mirről lennél hajlandó lemondani azért mert mondjuk nekem szükségem van rá?? Vagy mondjuk egy afrikai részére mert őneki mindenből kevesebb van. Vagy csupán munka szeretetből hajlandó lennél nekünk naponta pár orát tulorázni??
2022. febr. 13. 22:21
 33/43 Dzsoki ***** válasza:
100%
Kedves 32-es!Bizony,nem a jövő,hanem a jelen,hogy túlórázom. Ugyanis,amennyiben úgy jön ki,akkor sem fizet a cégem túlórát! Vagyis,ha a ki nem fizetett túlóráimra,rá tudod venni a Tulajdonost,hogy neked vagy az afrikaiaknak utalja,odaadom. Egyébként,nincs reá lehetőségem,hogy a túlórámat odaadjam neked,mert számítógépes nyilvántartás van,így elvileg,nem túlórázhatnék. Gyakorlatban igen,mert nem fizet a cég,túlórát. Látod,a kommunizmusban ezt nem tudná megtenni.
2022. febr. 13. 22:30
 34/43 anonim ***** válasza:

33 A fizetésed X% is megfelel. Ahoz minden feltétel és jogi háttér adot.

[link]

2022. febr. 13. 22:39
 35/43 Dzsoki ***** válasza:
67%
Továbbra is túlórázom. Azt fel tudom ajánlani,amit a cég,nem fizet ki nekem. Egyébként,nem hiszek abban,hogy oda kerül a pénz,ahová szánom. Kézből kézbe,igen,mert számon tudom kérni,hogy mire és mennyit költöttél.
2022. febr. 13. 22:53
 36/43 anonim ***** válasza:
77%
35 Szoval nem vagy hajlandó lemonfani semmiről, de ezt elvárod másoktól... Nem lenne egyszerüb azt mondani hogy király vagy diktátor szeretnél lenni ahelyet hogy ilyen önellentmondásos álszent dolgokat hirdetsz??
2022. febr. 13. 23:14
 37/43 Dzsoki ***** válasza:
67%
Mások,átlag felett keresnek és találnak. Én,a statisztikai átlag alatt keresek és találok. Továbbá a majdani kommunizmus a téma,ahol semmiről sem kell senkinek sem lemondani,mert Államilag,Jár. Hogy jön ki az ellentmondás? Annyit vagy többet teszek az asztalra,mint amennyit elveszek onnan. Továbbra is vallom,hogy sok esetben,nem oda megy a segély,ahová szánták. Érdemes lenne elolvasnod,hogy mit írtam! Mikor és mennyit adjak a kezedbe,amiről el kell számolnod? Persze,az is érdekelne,mert azt sem írtad,hogy te mennyit adtál az adókkal és járulékokkal csökkentett,nettó jövedelmedből az afrikaiaknak?
2022. febr. 13. 23:26
 38/43 anonim ***** válasza:
93%

37

"Mások,átlag felett keresnek és találnak. Én,a statisztikai átlag alatt keresek és találok."

Az afrikai átlag sokszorosát keresed..

"ahol semmiről sem kell senkinek sem lemondani,mert Államilag,Jár."

Az állam szerinted honnan fogja mindezt beszerezni???

"Annyit vagy többet teszek az asztalra,mint amennyit elveszek onnan."

Ez nem kommunista hanem kapitalista elv.

"Továbbra is vallom,hogy sok esetben,nem oda megy a segély,ahová szánták. Érdemes lenne elolvasnod,hogy mit írtam!"

Miakadályoz meg abban hogy megbizható forrást keres, vagy akkár oda utaz hogy a kezébe ad??

"Persze,az is érdekelne,mert azt sem írtad,hogy te mennyit adtál az adókkal és járulékokkal csökkentett,nettó jövedelmedből az afrikaiaknak?"

0 forintott adakoztam. Én egyáltalán nem szeretnék kummunista rendszert, miért kéne adakoznom???

2022. febr. 13. 23:40
 39/43 Dzsoki ***** válasza:
Az lehet,hogy az afrikai sokszorosát keresem,de a luxemburgi minimálbér kb 20 százalékát. Európában élek,európai árakat fizetek. A Kommunista Állam,előre megtervezi,hogy miből mennyit kell gyártani. Ezt a munkás legyártja,aki ezért élelmiszert is kap. Az élelmiszert termelő meg iparcikkeket. A kör ennél szélesebb,de mindenkinek dolgoznia kell! Az,hogy kevesebbet veszek le az asztalról,az nem elv,tény. Egyébként,mások meg többet vesznek le,mint amennyit oda raktak. Másképp,nem jönne ki a középarányos. Miért nekem kellene adakoznom,amikor,te jóval többet keresel,mégsem adakozol? Eddig,semennyit sem adtam. Nem értem,hogy milyen logika alapján jön ki az adakozás,a kommunizmus témában? Az akadályoz meg,hogy én menjek utána,hogy adhassak? Továbbá,egészségi állapotom,nem teszi lehetővé a repülést. Ugyanis,itt a földön is,nem hajolhatok,nem nyújtózkodhatok,nem mehetek létrára,mert két háló mellett is ,ismét sérvet kaphatok. Tehát,aki szeretne,társadalmilag igazságos rendszert,az most adakozzon! M
2022. febr. 14. 22:49
 40/43 Dzsoki ***** válasza:
Miért? Hogy jön ki? Látod,a szerelő szerint,első világháborús a gépem. Ennyit tud.
2022. febr. 14. 22:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!