Miért fogsz az ellenzéki összefogásra szavazni?
#9 és #10
"Nem látom bennük, hogy valóban képesek kormányozni"
"De az ellenzéki összefogás is vicc őket sajnos még életképtelenebbnek tartom."
Akkor miért nem rájuk szavaztok le? Legrosszabb esetben kormányválság lesz, ami a tapasztalatok alapján azt eredményezi, hogy a gazdaság elkezd növekedni, mivel a politikusok nem nyúlkálnak bele a gazdasági folyamatokba.
Ezt láttuk Spanyolországban és ezt láttuk többek között Bulgáriában.
Ezért nem állja meg a helyét ez az érv az ellenzékkel szemben.
Tehát szerinted nem állja meg a helyét az az érv...
Nekem megállja és ennyivel meg is elégszem. Akire nem tudok jó szívvel szavazni, arra nem fogok. Ez iyen rém egyszerű.
Ja, hát, tényleg gond van az oktatással. Nem véleményről, hanem érvekről beszélgettünk.
Ha véleményt mondtam volna esetleg mondhatnád ezt.
Feltételezzük, hogy vagy annyira értelmes, hogy logikusan próbáslz gondolkodni. Azért nem szavaznál egy kormányképtelen pártra, mert szerinted rossz munkát végeznének. Ezt cáfoltam, mivel valós, megtörtént példákat hoztam.
Kvázi, ha logikusan gondolkozol, akkor nem állja meg a helyét.
Egyébként tényleg nem értem, hogy hogy lehetnek olyan ostobák az emberek, hogy azt képzeljék, hogy egy kormányozni képes, de rosszul kormányzó kormány jobb, mint egy kormányképtelen kormány, ami kormányképtelenség miatt politikai értelemben stagnál.
"Ja, hát, tényleg gond van az oktatással. Nem véleményről, hanem érvekről beszélgettünk."
Pontosítsunk: érvekről csak te beszéltél. Nem gondolom, hogy bárkivel szemben is érvelnem kell a saját döntésem mellett.
"Feltételezzük, hogy vagy annyira értelmes, hogy logikusan próbáslz gondolkodni."
Köszönöm a bizalmat! Úgy szoktam. Csak nem feltétlenül ugyanaz a kiindulási pontunk.
"Azért nem szavaznál egy kormányképtelen pártra, mert szerinted rossz munkát végeznének."
Ezt mondtam volna? Nekem úgy dereng, hogy a bizalom hiányáról írtam valamit.
"Ezt cáfoltam, mivel valós, megtörtént példákat hoztam"
Biztosan a késői óra az ok, de mit is cáfoltál és mivel? Ha segítenél ebben...
"Egyébként tényleg nem értem, hogy hogy lehetnek olyan ostobák az emberek, hogy azt képzeljék, hogy egy kormányozni képes, de rosszul kormányzó kormány jobb, mint egy kormányképtelen kormány"
Bocsáss meg, ezt a képletet hogy is raktad össze? Mint írtam, rühelllem a fideszt. Akkor most miről is beszélünk?
"Pontosítsunk: érvekről csak te beszéltél."
Jaj, istenem...
Nem, azért mert te nem írtad le az érv szót, még érveltél. Leírtad, hogy miért nem szavazol az ellenzéki összefogásra, hogy legitimáld a döntésedet mások szemében. Ez volt az eredeti kommented és én direkt erre az érvre reagáltam.
Szóval jó lenne, ha nem hazudoznál.
"Csak nem feltétlenül ugyanaz a kiindulási pontunk."
Szerencse, hogy semmi köze az egyéni kiindulási pontnak objektív érvekhez.
Legközelebb mond azt, hogy azért nem szavazol x pártra, mert ma fekete cipőt vettél fel.
"Ezt mondtam volna? Nekem úgy dereng, hogy a bizalom hiányáról írtam valamit."
Akkor a fentebbi állítás, miszerint logikusan döntesz, nem állja meg a helyét.
"Biztosan a késői óra az ok, de mit is cáfoltál és mivel? Ha segítenél ebben..."
Volt egy érved, hogy mit nem szavazol egy pártra. Leírtam, hogy ha valaki logikusan gondolkodik, akkor miért veszi elő azt az érvet.
És rámutattam, hogy az az érv nem állja meg a helyét abban az esetben.
Ezt úgy hívják cáfolat.
"Bocsáss meg, ezt a képletet hogy is raktad össze? Mint írtam, rühelllem a fideszt. Akkor most miről is beszélünk?"
Pontosan, miről beszélünk? Hol írtam, hogy szereted?
Nemazt írtam, azt írtam, hogy nem ismersz fel egy fidesznél jobb opciót.
Mellesleg a szövegértéseddel tényleg gondok vannak. Azt a részt direkt általánosságban fogalmaztam meg pont azért, mert a hibás érvelésed elég gyakori az emberek körében.
"Jaj, istenem..."
Eddig egyetértünk. Kezd idegesíteni ez a nemtelen okoskodás.
Zárjuk rövidre, hiszen úgyis ez a lényeg: te azt akarod, hogy az összefogásra szavazzak. Nos, nem fogok. Dolgozd fel!
"Zárjuk rövidre, hiszen úgyis ez a lényeg: te azt akarod, hogy az összefogásra szavazzak. Nos, nem fogok. Dolgozd fel!"
Csak ismételni tudom magam: "Jaj, istenem.."
Nézd, elég jól látszik, hgoy ostoba vagy, de legalább ne találj ki dolgokat, amiket nem mondtam.
Nem, k*rvára nem érdekel, hogy kire szavazol, amíg logika van a döntésed mögött. Tőlem azt is mondhatja valaki, hogy a fidesznek hála évente 100 milliót lop és ezért rájuk szavaz.
Mellesleg ha ténylegesen lenne logika, akkor másodpercek alatt cáfoltál volna és nem terelnél már kb. a 3. kommented óta.
Igen, pont úgy festesz, mint akit nem érdekel.
"Mellesleg ha ténylegesen lenne logika, akkor másodpercek alatt cáfoltál volna és nem terelnél már kb. a 3. kommented óta."
Ne gondold túl, ha átlépek a fszságaidon.
"Igen, pont úgy festesz, mint akit nem érdekel."
Jaj, de ostoba vagy...
Az érdekel, hogy mindenki logikusan szavazzon, mert egyedül akkor jutunk előrébb.
"Ne gondold túl, ha átlépek a fszságaidon."
Ez megint csak szimpla logika.
Ezt írtad: "Kezd idegesíteni ez a nemtelen okoskodás"
Most elmondtam, hogy nem tartott volna semeddig, hogy leírj egy jogos érvet, ha ténylegesen van jogos érved, és akkor elkerülhető lett volna, ami kezd "idegesíteni".
Én reméltem, hogy ilyen alapvető gondolatmenetet megértesz anélkül is, hogy nekem részletesen le kellene írnom, de láthatóan tévedtem.
"Most elmondtam, hogy nem tartott volna semeddig, hogy leírj egy jogos érvet"
Egyet nem fogsz fel, de azt következetesen: semmi közöd ahhoz, hogy ki mire és MIÉRT szavaz. Egyhez van közöd: saját magadhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!