A finnugor eredet és nyelvrokonság kizárólag kőkemény politikai húzás, hogy az Európa közepén élő magyarságot "európai"-ként könyveljék el, és emiatt senki se akarjon minket a mai orosz-, és közép-ázsiai területekre visszadeportálni, elüldözni?
Van ez már tízezres nagyságrendű is.
De biztos valami gond van a fejével, hogy nem képes felfogni.
Ezt a germánozós ürgét nem nehéz felismerni. :D
A borzalmas írásáról és az őrült elméletéről.
Ezt mikor találták ki, hogy politikai húzás, hogy ezzel legyünk európaiak? Legutóbb még az volt a divat azok között, akiknek nem tetszik, hogy a magyar egy finn-ugor nyelv, hogy az osztrákok találták ki, hogy szégyenbe hozzanak minket, azzal hogy a finnekkel, akik annó elvileg nem számítottak a korhoz képest fejlett népnek rokonítsanak minket.
Ezek a finn-ugor ellenes elméletek teljesen ellentmondanak egymásnak. 2010-es évek elején volt nagy divat tagadni, hogy a magyar nyelv finn-ugor eredetű, az előbb leírt teória miatt. Most meg 2022-ben ott tartunk, hogy valakik azért hozták létre ezt a dolgot, hogy Európaiak legyünk? WTF?! Akkor már nem lett volna több értelme valami ősi Indo-Európai nyelvhez kötni a magyart?
Amúgy mi a fszom az a germagyar? :D hallottam már sok alternatív nyelvi teóriát a funn-ugor helyett, de mind vagy egy kihalt nyelvhez kötötte (Sumér, Etruszk), vagy egy török eredetű népcsoportéhoz, amivel egy törzsszövetségben voltunk.
Az engem is érdekelne, hogy egy nem európai nyelvvel (Finn) rokonítva hogyan "leszünk európaibbak". :D
#26 A finnugor őshaza ázsiai, nyugat-szibériai eredete egy 19. századi feltételezés volt (ld. Hunfalvy Pált és Matthias Castrént), amelyet a 20. században - szerintem a finn és az észt nacionalizmus hatására - elvetettek, majd az elmúlt években a finnek újra előhozták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!