Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » LMBTQ-sok, ti beleegyeznétek,...

LMBTQ-sok, ti beleegyeznétek, hogy az alábbi kérdéseket népszavazáson döntsük el?

Figyelt kérdés

- melegek házasodhassanak

- nemet át lehessen írni a személyiben

- civilek bemehessenek érzékenyíteni az iskolákba

2022. jan. 2. 16:21
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Akkor pontosítanám a véleményemet. Igen, erről kellene egy népszavazás.

/ Sajnos addig, amíg ezt az Alaptörvény ily módon tiltja, nem lehetséges népszavazást kiírni a kérdéskörbe.

2022. jan. 2. 16:52
 12/22 anonim ***** válasza:

A melegházasságról szerintem szavazhatnánk nyugodtan. Hiába gondolom személy szerint alapnak, értelmetlen lenne ráerőszakolni egy országra, ha a többség nem akarja.

A másik két kérdésben pedig inkább szakembereknek kellene dönteniük. Ez nem szimplán kulturális/egyéni meggyőződés kérdése, mert a nemváltás is a nemi diszfória kezeléséről szól. Jelenleg nincs alternatíva.

Tudományos tények közlését senkinek se kellene akadályozni, mint pl 1. Többezer fajnál megfigyelhető a homoszexuális aktus vagy életmód 2. Az ember is ilyen faj 3. A szexuális orientációnkon nem tudunk változtatni 4. Bárki lehet az +1 Ha ilyen érzéseid vannak fiatalként, akkor valószínűleg simán benne vagy abban a 1-5%-ban, ne utáld érte magad és másokat se bánts érte.

Nem értem, hogy miért akarja mindenki szemellenzővel nevelni a gyerekeket. Én is voltam gyerek és már akkor is meleg voltam, és rohadt jót tett volna a lelki békémnek, ha valaki elmondja nekem ezt az öt mondatot. Helyette 11 éves koromtól őrlődtem 7 éven át mire helyre tudtam magamban tenni a dolgot.

2022. jan. 2. 17:27
 13/22 anonim ***** válasza:

Bár nem a kérdéskörhöz tartozik, de te hány éves vagy? n is átmentem mindezen, de közel 6 évtizede, amikor még ennyire SEM volt elfogadott a másság, mint most. Én is évekig kínlódtam magammal.

2022. jan. 2. 17:32
 14/22 anonim ***** válasza:
Az is igaz, hogy attól, mert nem tanulunk róla, még létezik.
2022. jan. 2. 17:40
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Tehát az érzékenyítésnek nem az aggresszív bátorításról kell szólni (bár nem hinném, hogy erről szól), hanem tényekről és elfogadásról. Az nem megoldás, hogy átnevelő táborokat csinálni, vagy erőszakra nevelni a gyerekeket. Ha szexuális felvilágosítás lehet, akkor ez is. (az érzékenyítés kifejezés szándékos politikai

félrevezetés)

2022. jan. 2. 17:46
 16/22 anonim ***** válasza:

Akkor a "nép hangja" érvelés nyomán lelkesen tapsikolsz az ukrán nyelvtörvénynek is, ugye? Hiszen az ukrán kormány az ukrán nép akaratát képviseli ezzel, az meg mellékes, hogy a porfingnyi magyar kisebbséget ezzel kevésbé szándékosan, de taknyosra szopatják. De ha megnépszavaznák ők is, ugyanez lenne az eredmény.

Vagy képzeld el ugyanezt pepitában Romániában, Szerbiában.

Amikor a tyúknyi agyatokba bele tudjátok tuszakolni, hogy a többségi terror nevében elképzelhető, hogy a neked szimpatikus csoportok a fasz rosszabbik végén találnák magukat egyszer, általában gyorsan meg szoktátok gondolni magatokat erről a radikális "demokráciáról" :)))

2022. jan. 2. 18:39
 17/22 A kérdező kommentje:
Pár válaszolónak címezném, hogy nem azzal van a probléma, hogy iskolákban szexuális felvilágosítás keretében beszélnek a homoszexualitásról is, mint elfogadott nemi orientációról, hanem arról, hogy LMBTQ-aktivisták, civilek bemehessenek-e iskolába előadni magukat. Erről kéne népszavazást kiírni. Részemről azt tartanám jó megoldásnak, ha az iskolapszichológus/biológiatanár vagy aki a szexuális felvilágosítást tartja, elmondaná a tudnivalókat erről is, nem pedig egy vadidegen civil menne be érzékenyíteni.
2022. jan. 2. 19:49
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Egy biológia tanár tud többet a homoszexualitásról vagy az, aki abban éli mindennapjait. Sajnos az iskolák legalább 95%-ban nincs iskolapszichológus és az iskolaorvos is csak mutatóban van bent.

2022. jan. 2. 20:05
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Azt áruld már el, kérdező, hogy a melegházassággal vagy a személyivel mégis mit kényszerítenének rád?

Nem lesz kötelező se a melegházasság, se a nemváltás, ez csak egy lehetőség azoknak, akik szeretnék, és nem rak semmiféle kényszert azokra, akik nem szeretnék.

2022. jan. 2. 23:19
 20/22 Godaime ***** válasza:

Igen.

Nyilván nem a legjobb időpont rögtön Orbán rémuralma után ( vagy alatt ) egy ilyen szavazást elindítani, várni kellene vele egy liberális kormányig, de ez a legjobb módja a kérdés eldöntésének.

2022. jan. 3. 14:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!