LMBTQ-sok, ti beleegyeznétek, hogy az alábbi kérdéseket népszavazáson döntsük el?
- melegek házasodhassanak
- nemet át lehessen írni a személyiben
- civilek bemehessenek érzékenyíteni az iskolákba
Akkor pontosítanám a véleményemet. Igen, erről kellene egy népszavazás.
/ Sajnos addig, amíg ezt az Alaptörvény ily módon tiltja, nem lehetséges népszavazást kiírni a kérdéskörbe.
A melegházasságról szerintem szavazhatnánk nyugodtan. Hiába gondolom személy szerint alapnak, értelmetlen lenne ráerőszakolni egy országra, ha a többség nem akarja.
A másik két kérdésben pedig inkább szakembereknek kellene dönteniük. Ez nem szimplán kulturális/egyéni meggyőződés kérdése, mert a nemváltás is a nemi diszfória kezeléséről szól. Jelenleg nincs alternatíva.
Tudományos tények közlését senkinek se kellene akadályozni, mint pl 1. Többezer fajnál megfigyelhető a homoszexuális aktus vagy életmód 2. Az ember is ilyen faj 3. A szexuális orientációnkon nem tudunk változtatni 4. Bárki lehet az +1 Ha ilyen érzéseid vannak fiatalként, akkor valószínűleg simán benne vagy abban a 1-5%-ban, ne utáld érte magad és másokat se bánts érte.
Nem értem, hogy miért akarja mindenki szemellenzővel nevelni a gyerekeket. Én is voltam gyerek és már akkor is meleg voltam, és rohadt jót tett volna a lelki békémnek, ha valaki elmondja nekem ezt az öt mondatot. Helyette 11 éves koromtól őrlődtem 7 éven át mire helyre tudtam magamban tenni a dolgot.
Bár nem a kérdéskörhöz tartozik, de te hány éves vagy? n is átmentem mindezen, de közel 6 évtizede, amikor még ennyire SEM volt elfogadott a másság, mint most. Én is évekig kínlódtam magammal.
Tehát az érzékenyítésnek nem az aggresszív bátorításról kell szólni (bár nem hinném, hogy erről szól), hanem tényekről és elfogadásról. Az nem megoldás, hogy átnevelő táborokat csinálni, vagy erőszakra nevelni a gyerekeket. Ha szexuális felvilágosítás lehet, akkor ez is. (az érzékenyítés kifejezés szándékos politikai
félrevezetés)
Akkor a "nép hangja" érvelés nyomán lelkesen tapsikolsz az ukrán nyelvtörvénynek is, ugye? Hiszen az ukrán kormány az ukrán nép akaratát képviseli ezzel, az meg mellékes, hogy a porfingnyi magyar kisebbséget ezzel kevésbé szándékosan, de taknyosra szopatják. De ha megnépszavaznák ők is, ugyanez lenne az eredmény.
Vagy képzeld el ugyanezt pepitában Romániában, Szerbiában.
Amikor a tyúknyi agyatokba bele tudjátok tuszakolni, hogy a többségi terror nevében elképzelhető, hogy a neked szimpatikus csoportok a fasz rosszabbik végén találnák magukat egyszer, általában gyorsan meg szoktátok gondolni magatokat erről a radikális "demokráciáról" :)))
Egy biológia tanár tud többet a homoszexualitásról vagy az, aki abban éli mindennapjait. Sajnos az iskolák legalább 95%-ban nincs iskolapszichológus és az iskolaorvos is csak mutatóban van bent.
Azt áruld már el, kérdező, hogy a melegházassággal vagy a személyivel mégis mit kényszerítenének rád?
Nem lesz kötelező se a melegházasság, se a nemváltás, ez csak egy lehetőség azoknak, akik szeretnék, és nem rak semmiféle kényszert azokra, akik nem szeretnék.
Igen.
Nyilván nem a legjobb időpont rögtön Orbán rémuralma után ( vagy alatt ) egy ilyen szavazást elindítani, várni kellene vele egy liberális kormányig, de ez a legjobb módja a kérdés eldöntésének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!