Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért létezik egyáltalán TB?

Miért létezik egyáltalán TB?

Figyelt kérdés

Most mondogatják, hogy az oltatlanoknak ne járjon az ellátás, mivel ők nem vették fel az oltást, és vállalják ezt.

Nade ennyi erővel a dohányzás, alkohol, drog okozta problémákat sem kéne kezelni, mivel ők is maguk okozták a helyzetüket.

Sőt az elhizás okozta problémákat se.

Sőt az autóbalesetek sérültjeit se, mert minek ül autóba, ő baja.

Akkor már inkább nem lenne egyszerűbb simán megszüntetni a TB-t és mindenki csak magának fizessen mindent?

2021. nov. 22. 07:48
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
20# De akkor hová tűnik az a rengeteg pénz? Mindenki fizeti a tb-t, a dohányosok, alkeszek ráadásul adó formájában tesznek többet a kasszába. Ezek után, kérdezem én, miért kell lhónapokat várni egy ultrahangra??
2021. nov. 22. 12:45
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

"Lehet pro és kontra adatokat felhozni, de igazából nem tudok arról, hogy ez az állítás igaz lenne."

Akkor mondok konrétumot:

Egy vidéki kórházban dolgozom orvosként, műtéti területen. Eddig 3 műtétes napunk volt, mert hogy az aneszteseket eddig is be kellett osztani.

Meg kellett nyitni előbb a covid osztályt, majd nem sokkal később a covid ito-t is. Ebből az következett, hogy a heti 3 műtétes napból lett 2, mert nincs elég anesztes.

Ebbe a heti 2 napba gyakorlatilag érdemi elektív program NEM fér bele. A területen, ahol dolgozom, van pár olyan műtét, ami amolyan "félelektív", tehát bizonyos időn belül meg kell csinálni és kész, de nem sürgős. Ennyi fér bele a heti 2 napba. Aki csak szimplán valami probléma miatt ilyen-olyan műtétre szorul, az tűrje, majd a covid után jöjjön vissza.

Nem azért, mert nekem leesne a gyűrű az ujjamról, ha megoperálnám, hanem azért, mert nincs aki elaltassa.

2021. nov. 22. 12:48
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

21: Az egészségügyi rendszer úgy ahogy van, szarul működik.

A befizetett járulékok egyrészt nem fedezik a kiadásokat, másrészt pedig a kedves kormány adót csinált a járulékból, magyarán szólva semmi se kötelezi őket arra, hogy amit te TB-ként befizetsz, azt az egészségügyi ellátásra költsék. Az csak egy adó, amiből ők stadiont is építhetnek. Csak szólok...

2021. nov. 22. 12:50
 24/28 anonim ***** válasza:

23# Tudom, nem akartam átmenni stadionozásba, túl egyszerű megfejtés lenne, meg aztán ki tudja..lehet, hogy igazságtalan is.

Nem vagyok eü-s, bölcsészként, vagy ha úgy tetszik, laikus, "felhasználóként" (kalandvágyból Mo-ra született túlélőként) keresem a válaszokat kérdésekre.

Elég baj, ha a tébére befizetett pénzek senkit semmire nem köteleznek. Kidobhatnám az ablakon is ennyi erővel. Örüljek, hogy van egyáltalán ellátás? Ez valamiféle KEGY? Én úgy tudtam, ezt MI finanszírozzuk...

2021. nov. 22. 12:56
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
22) a covid betegeket kiemelt kórházakban látják el,ide szállítják őket.
2021. nov. 22. 12:58
 26/28 anonim ***** válasza:
70%

25: Jah, így volt ez kb. 3 hete. Most pedig gyakorlatilag nincs olyan kórház, ami nem köteles covid beteget ellátni.

Nem kellene burkoltan lehazugozni, mert szerintem jobban tudom, hogy van-e nálunk covid ellátás vagy sem.

2021. nov. 22. 13:06
 27/28 anonim ***** válasza:
A jelenlegi rendszernek tényleg semmi értelme. Kezdetnek azzal is beérném, ha tényleg arra költenék a pénzt, amire beszedik, így még azt sem bánnám, hogy a saját részemből nem kapok vissza semmit (bő három évtized alatt összesen talán 15-20 ezer forintot fordítottak rám). Ehelyett szó szerint rothadó kórházak díszítik az országot, ötven éve elavult felszerelésekkel, penészes falakkal, patkányos pincékkel. Ha így állunk, kérem vissza a pénzemet, akár saját kórházat is nyithatnék belőle. Érdekes, rengeteg országban működik hasonló társadalombiztosítási rendszer, mégsem kell senkinek 5-6 évet várnia egy gerinc- vagy térdműtétre.
2021. nov. 22. 19:07
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
Egy fix sarc, amely egész életedben végig kísér és lényegében semmit nem kell érte tennie annak, aki nagy szorgalommal szedegeti, behajtja.
2021. nov. 25. 13:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!