Miért létezik egyáltalán TB?
Most mondogatják, hogy az oltatlanoknak ne járjon az ellátás, mivel ők nem vették fel az oltást, és vállalják ezt.
Nade ennyi erővel a dohányzás, alkohol, drog okozta problémákat sem kéne kezelni, mivel ők is maguk okozták a helyzetüket.
Sőt az elhizás okozta problémákat se.
Sőt az autóbalesetek sérültjeit se, mert minek ül autóba, ő baja.
Akkor már inkább nem lenne egyszerűbb simán megszüntetni a TB-t és mindenki csak magának fizessen mindent?
"Lehet pro és kontra adatokat felhozni, de igazából nem tudok arról, hogy ez az állítás igaz lenne."
Akkor mondok konrétumot:
Egy vidéki kórházban dolgozom orvosként, műtéti területen. Eddig 3 műtétes napunk volt, mert hogy az aneszteseket eddig is be kellett osztani.
Meg kellett nyitni előbb a covid osztályt, majd nem sokkal később a covid ito-t is. Ebből az következett, hogy a heti 3 műtétes napból lett 2, mert nincs elég anesztes.
Ebbe a heti 2 napba gyakorlatilag érdemi elektív program NEM fér bele. A területen, ahol dolgozom, van pár olyan műtét, ami amolyan "félelektív", tehát bizonyos időn belül meg kell csinálni és kész, de nem sürgős. Ennyi fér bele a heti 2 napba. Aki csak szimplán valami probléma miatt ilyen-olyan műtétre szorul, az tűrje, majd a covid után jöjjön vissza.
Nem azért, mert nekem leesne a gyűrű az ujjamról, ha megoperálnám, hanem azért, mert nincs aki elaltassa.
21: Az egészségügyi rendszer úgy ahogy van, szarul működik.
A befizetett járulékok egyrészt nem fedezik a kiadásokat, másrészt pedig a kedves kormány adót csinált a járulékból, magyarán szólva semmi se kötelezi őket arra, hogy amit te TB-ként befizetsz, azt az egészségügyi ellátásra költsék. Az csak egy adó, amiből ők stadiont is építhetnek. Csak szólok...
23# Tudom, nem akartam átmenni stadionozásba, túl egyszerű megfejtés lenne, meg aztán ki tudja..lehet, hogy igazságtalan is.
Nem vagyok eü-s, bölcsészként, vagy ha úgy tetszik, laikus, "felhasználóként" (kalandvágyból Mo-ra született túlélőként) keresem a válaszokat kérdésekre.
Elég baj, ha a tébére befizetett pénzek senkit semmire nem köteleznek. Kidobhatnám az ablakon is ennyi erővel. Örüljek, hogy van egyáltalán ellátás? Ez valamiféle KEGY? Én úgy tudtam, ezt MI finanszírozzuk...
25: Jah, így volt ez kb. 3 hete. Most pedig gyakorlatilag nincs olyan kórház, ami nem köteles covid beteget ellátni.
Nem kellene burkoltan lehazugozni, mert szerintem jobban tudom, hogy van-e nálunk covid ellátás vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!