Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért létezik egyáltalán TB?

Miért létezik egyáltalán TB?

Figyelt kérdés

Most mondogatják, hogy az oltatlanoknak ne járjon az ellátás, mivel ők nem vették fel az oltást, és vállalják ezt.

Nade ennyi erővel a dohányzás, alkohol, drog okozta problémákat sem kéne kezelni, mivel ők is maguk okozták a helyzetüket.

Sőt az elhizás okozta problémákat se.

Sőt az autóbalesetek sérültjeit se, mert minek ül autóba, ő baja.

Akkor már inkább nem lenne egyszerűbb simán megszüntetni a TB-t és mindenki csak magának fizessen mindent?

2021. nov. 22. 07:48
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
28%

Úgy érzem kérdező, mellébeszélsz.

Minden rendes ember oltatja magát. Ha ez valaki számára kérdés, szar iskolába járt, hülye maradt.

A tb-t mi rendes emberek nem azért füzetjük, hogy a hülyéket ellássuk.

A dohányzásos és miegymásos dolog kifogás a hülyék részéről.

Itt emberek halnak meg mások trógersága miatt.

Kérlek ne magyarázd félre.

2021. nov. 22. 09:23
 12/28 anonim ***** válasza:
47%

A logikával egyetértek.

Sokan írják,hogy az értelmiségiek beoltatják magukat.

Na,én nagyon sok elhízott,értelmiségi karrieristát látok,akiket totál nem érdekel semmi csak a pénz.

Na,ők azon akik a magánegészségügytől várják a csodát,amikor megbetegszenek,csak azt nem veszik figyelembe,hogy csodára az orvostudomány sem képes.

Az vagy,ahogyan éltél.

Magyarországon a 3.a legtöbb elhízott területén.

Az elhízás növeli a szív-és érrendszeri betegségek és daganatos betegséges kockázatát,ha jól tudom ez a két vezető halálok,az ebből eredő betegségek.

Ezzel szemben a sok "értelmiségi" még a wc-re is autóval megy,sőt milyen jó,mert hát fogyasztanak,költenek drága autóra meg benzinre,termelik a GDP-t:D

Viszont amíg sajnos ez a szolga mentalitás uralkodik az országban,addig viszont a többség képtelen lenne megfizetni a magánegészségügyet.

A magasabb fizetéseket adnának,az lenne a jó társadalmilag,ha mindenki maga dönthetné el,hogy ő milyen szintű egészségügyi ellátást akar.

De sajnos ilyen sosem lesz,mert nálunk mindig is tudatosan szegénységben tartják a nép egy jelentős részét,és leginkább ők azok,akik ezen nem is akarnak változtatni,akiknek érdeke lenne.

Az sajnos egy utópia,hogy mindenki kiváló magánegészségügyet fog fizetni,elsősorban arra kellene törekedni,hogy ne betegedjünk meg már 40 évesen,hanem elég legyen csak 60 felett gyógyszereket szedni,ami az idősödésből adódik.

De sajnos itt az emberek rengeteget dolgoznak a semmiért,ami teljesen felemészti őket.

2021. nov. 22. 09:39
 13/28 anonim ***** válasza:
Akkor ennyi erővel az is panaszkodhatna, aki olyan szerencsés hogy sosincs szüksége semmi orvosi ellátásra, hogy ő meg minek fizette mikor nem is volt rá szüksége.
2021. nov. 22. 09:43
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

13# Mindenki panaszkodik... Akinek nincs rá szüksége az azért, mert minek fizette?, aki meg rászorul, az nem kap normális ellátást, hónapokig vár egy cétére. Aztán vagy túléli, vagy nem.

De ezért nem a TB *intézménye* a felelős. Ha még ezt is elvennék, akkor még kevesebben kapnák meg még azt a keveset is, amit a tébé biztosít. Az ellátás minőségén kéne javítani, az orvos képzésen meg azért, hogy a meglévők se menjenek el külföldre. Csak az ugye nem megy. Egyszerűbb a pénzeket elosztani... meg panaszkodni.

2021. nov. 22. 09:58
 15/28 anonim ***** válasza:
38%

Jelen helyzetben az a problema, hogy az oltatlan covidosok leterhelik az eü-t, es ezert az sem kap masfele ellatast, aki oltott es nincs covidja. Mert nincs ra kapacitas….(lsd a “kertem idopontot de nem kaptam meg jovore se “, valamint jelenleg nincs elektiv muteti ellatas sem)

Szoval milyen jogon mondod azt, hogy teged nem erhet hatrany oltatlankent, mert fizeted a tb-t, mikor az oltott, aki szinten fizeti a tb-t, miattad nem jut ellatashoz?

Amugy van nemi kulonbseg a dohanyzas, elhizas stb es az oltas kozott.

Az egyik peldaul az, hogy a dohanytermekeknek meg az egeszsegtelen kajaknak van egy rakat adoja, amit pluszban fizet a dohanyos meg az, aki allandoan egeszsegtelen kajat zabal. Az, aki nem oltatja be magat, semmivel nem fizet tobbet….

2021. nov. 22. 10:24
 16/28 anonim ***** válasza:
78%

15# "az oltatlan covidosok leterhelik az eü-t"

A covidosok foglalják a helyet a cété, a sebész meg a fogorvos helyett?

Ezt ugye nem mondod komolyan! És ha dohányzom, alkesz vagyok ÉS EMELLETT oltott vagyok, akkor jogosan foglalom a helyet mások elől, mert teljesítettem állampolgársági kötelességemet?

Ne szórakozzunk már...

2021. nov. 22. 12:14
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó! Fogalmazd meg kérlek világosan, hogy mit szeretnél kérdezni, mert nem igazán világos.

"A covidosok foglalják a helyet a cété, a sebész meg a fogorvos helyett?"

Mire gondolt a költő?

A kommented második felére pedig:

Alapvetően azt is jogosnak tartanám, hogy aki egészségtelenül él, az magasabb TB-t fizessen, mint az, aki egészségesen él. Viszont mint mondtam, egy dohányos legalább fizet plusz adót a dohánytermékekv vásárlásával.

A másik dolog, hogy az egészségtelen életmódból következő egészségügyi problémák EGYENLETESEN ELOSZLANAK. Amikor nem volt covid, nem igazán volt olyan helyzet, hogy mondjuk valakinek a szürkehályog műtétjét azért halasszák, mert épp a dohányosokat vagy az alkezseket kell tömegszámra megmenteni.

2021. nov. 22. 12:25
 18/28 anonim ***** válasza:

17# Elnézést, ha nem fogalmaztam pontosan. Azt vitattam, hogy az oltatlanok terhelnék le kizárólag az eü-t, mert szerintem ez nincs így. Önmagában gáz a helyzet, a covid előtt is az volt és a tudatos leépítés nem most kezdődött és valószínűleg a covid után is eltart majd. Lehet pro és kontra adatokat felhozni, de igazából nem tudok arról, hogy ez az állítás igaz lenne.

"Alapvetően azt is jogosnak tartanám, hogy aki egészségtelenül él, az magasabb TB-t fizessen, mint az, aki egészségesen él"

Valóban igazságosnak tűnik, viszont ha elkezdesz ennek a gyakorlati megvalóstásán gondolkozni, akkor számtalan problémába ütlözöl:

- vannak született rendellenességgel rendelkező személyek, velük mi a helyzet?

- genetikailag vannak betegségre hajlamosabb emberek, akik hiába élnek egészségesen, gyakrabban szorulnak eü ellátásra. Ők is többet fizessenek?

- és úgy általában, mindezt miből mérjük fel? Tesztekkel? Vagy mondjuk ha valaki egy évben 1-nél tübbször kapott kórházi kezelést, annak emeljék meg

a tébéjét? Tiltsuk be a dohánytermékeket? Dehát az óriási gdp-t hoz (ha már gazdasági szempont..) ráadásul az emberek akkor más szerhez nyúlnának, megnőne a csempészet, stb stb stb.

Nem igazán találsz fogást a "rendszeren".

Ez csak néhány ami most eszembe jutott.

2021. nov. 22. 12:37
 19/28 anonim ***** válasza:

Amúgy az szerintem is vicces,hogy sokan azzal érvelnek,hogy a cigis,piás,zabálós legalább fizet pluszban adót rá,ezért nyugodtan folytathatja a kóros tevékenységet.

Ezzel szemben,aki sportol,egészségesen él,és mondjuk jó eséllyel nem győzné le a szervezetét egy influenza,az jelent nagy kockázatot,hogy leterheli az egészségügyet?

2021. nov. 22. 12:40
 20/28 anonim ***** válasza:
#16 a dohányon és az alkoholon rajta van a jövedéki adó, utóbbin a népegészségügyi termékadó is. Ezek célja pont az, hogy aki ezekkel él, az többet fizessen be a kaszába, amiből elvileg a többlet EÜ kiadás fedeződik.
2021. nov. 22. 12:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!