Akik nem vallásos meggyőződésből melegellenesek, miért azok?
2-es, mi tekinti bűnnek? A kérdés a nem vallásos homofóbokhoz szólt.
3-as, miért lenne ez betegség? Tán azért, mert te ezt mondod? Szerintem a világ kutatóinak, értelmiségieinek a nagyrésze hitelesebb forrás, mint a te elméleted. De tegyük fel, hogy igazad van. Mivel szeretnéd gyógyítani?
4-es, én nem vetem meg a csöveseket, ahogy a normális emberek sem. Azokat vetem meg, akik képtelenek megélni cigi és alkohol nélkül, ezért kerülnek utcára. A csövesek nagyrésze valóban az utóbbi kategória, de egyáltalán nem csak ilyenek kerülnek utcára.
6-os, 10-es, a depresszió kialakulásának nagyobb az esélye a társadalmi nyomás miatt. Meleg vagyok, úgyhogy tudom, hogy miről beszélek, én magam is voltam depressziós. Az önygilkosság is emiatt gyakoribb a köreinkben, én is éveken át vágytam a halálra, de szerencsére nem volt elég bátorságom megtenni. Tudod, nem olyan egyszerű mindenhonnan azt hallani, hogy selejtek, betegek, undorítóak, ártalmasak vagyunk, hallani, hogy szitokszóként használják a megnevezésünk és még sorolhatnám. Még egy idegen szájából is kemény ezeket hallani, hát egy barátéból, vagy egy családtagéból. Nagyon jól emlékszem, amikor legjobb barátommal feljött a téma és kifejtette a véleményét. Szerinte „minden bzi egy idióta csíra, akiket mind meg kéne ölni, vagy egy életre rács mögé dugni”. Nem tudja rólam, hogy meleg vagyok, de attól még ez nekem így is nagyon fájt.
A rövidebb átlagélettartam származhat az öngyilkosságokból, a pszichés problémákból (a homofóbia miatt), a nemi betegségekből (ami közvetett módon részben szintén a homofóbia okozata) és fizikai erőszakból (ami szintén a homofóbia hatása). Úgyhogy nem tudom, hogy miért utálsz minket azért, mert te és a hozzád hasonlók tönkreteszitek az életünk.
Mellesleg a homoszexualitás nem betegség. Nem tudni, hogy pontosan mi miatt alakul ki, de a kutatások alapján biztossággal kinyilvánítható, hogy legnagyobb valószínűséggel teljes mértékben/legalább részben genetikai eredetű. A balkezességhez tudnám hasonlítani. A balkezesek hasznát, kialakulását sem értjük pontosan, mégis vannak és én semmiképp sem nevezném őket betegeknek.
Hogy a kérdésre is válaszoljak, tapasztalatom szerint nincs rá okuk, egyszerűen csak azért utálnak minket, mert ez nekik undorító. Ezzel csak az a gond, hogy mi a fenéért képzeli el... Ez az én magánügyem, nem dolga ítélkezni emiatt felettem senkinek. Elképzelni sem kötelező engem aktus közben, ha megteszi, akkor meg ne engem szidjon miatta. Valószínűleg a nevelésnek is lehet köze a homofóbiához, tapasztalatom szerint a bunkó, alacsonyabb intelligenciával rendelkező családból származók homofóbabbak, mint az értelmiségi családból származók.
Nevelés, otthoni minta szerintem
+ ahol propaganda-szinten tolják a gyűlöletet, mint itt, hogy pride-ról az egy hülyét mutogatják mindenhol azoknak akik életükben nem voltak ott, a 30ezer normális embert meg nem, az is rásegít, főleg a tájékozatlanok hergelésében
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!