Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek valójában miből...

Szerintetek valójában miből áll a ‘vakcina’ és mit akarnak vele elérni?

Figyelt kérdés
Oltáspárti covidisták légyszíves kíméljenek.

2021. szept. 1. 00:43
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 111/123 anonim ***** válasza:
79%

#109: "Látni lehet, hogy egy oltás mellett érvelő-teljesen függetlenül attól hogy milyen forrást hoz, ha hoz- mindig le van "pontozva"." - Üdv a gyakorin :) Ez már csak ilyen, de attól is függ, melyik kategóriába írsz. Ha jobb értékelést szeretnél, keress másik kategóriát, ahol több a hozzád hasonló beállítottságú ember. Nem muszáj ide írni...

Engem nem izgat, ki hogyan értékeli a válaszomat. Abba már belefáradtam, hogy oltáspártiakkal vitatkozzak, meg forrásokat linkeljek nekik. Néha megteszem, ha van kedvem és időm, de előre tudom, hogy időpocsékolás. Aki már eldöntötte, melyik oldalon áll, azt úgysem lehet meggyőzni. Olyan ez, mint a politika, vagy a vallás. Hittel szemben hiába érvel az ember.

(Amúgy én nem pontoztalak le.)

2021. szept. 8. 18:50
 112/123 anonim ***** válasza:
6%

“Ne hazudj! Csak munkahelyre és boltba lehetett menni.”

Meg autószerelőhöz, fodrászhoz, manikűröshöz, templomba, bankba, kutyát sétátatni, egészségügyi sétát tenni. Utóbbi bármilyen kimozdulásra ürögyként használható, ahogyan a boltba menetel is.

“Mondjuk amikor már világossá vált, hogy a kutya sem ellenőrzi ezt a baromságot, egyre több ember kezdett el mászkálni, köztük én is, de addig hetek-hónapok teltek el”

Hetekig-hónapokig komolyan vetted? Gratulálok! Egy percig nem volt kétséges, hogy egy baromság az egész, betarthatatlan és ellenőrtizhetetlen.

“…ami már elegendő ahhoz, hogy az immunrendszer megszenvedje.”

Hú de megszenvedte az emberek immunrendszere, hogy csak munkába és boltbajárás miatt lehetett kimozdulni meg még ezer más ok miatt! :D

“Hát még a hozzád hasonló fanatikus vírusrettegőké, akik végig betartották a kijárási tilalmat.”

Egy napig nem tartottam be, illetve ha azt nézzük mégis, mert minden alkalommal amikor kimentem egészségügyi sétát tettem. Ellenben te, és a covidiktatúra-rettegő konteós társaid azért hetekig-hónapig ki sem mozdultatok otthonról, most ismerted be, de ez a saját butaságotoknak köszönhető.

Ismét kérdezem: kik és hova voltak bezárva hónapokig?

“Közel 100, mivel akinek nem volt negatív tesztje, azt a covidosok közé tették.”

Nem. Aki igazoltan koronavírusos volt azokat közö, kórterembe, osztályra, ne adj isten kórházba helyezték, és mindenki mást tőlük elkülönítve.

“Azért, hogy minél több covidos legyen.”

Tehát az intézkedéseknek az volt a valós célja, hogy növelje a covidosok számát, jól értem? :D

2021. szept. 8. 19:08
 113/123 anonim ***** válasza:
43%

Én múltkor egy vírustagadó vadparaszttal vitáztam. Őt felpontozták 100-ra, engem meg 0-ra.

Menj a Tudomány kategóriába, ha zöldre vágysz, ott egészen más az emberek hozzáállása.

2021. szept. 8. 19:12
 114/123 anonim ***** válasza:
100%

"Ismét kérdezem: kik és hova voltak bezárva hónapokig?"

Pl. idősotthonok, bentlakásos intézmények lakói, akik max. ablaküvegen keresztül láthatták a családjukat?

Emlékszem, milyen volt, amikor az iskolák, óvodák bezártak. A gyerekek nem hogy nem járhattak közösségbe, még a játszótereket is lezárták. Persze, kimehettünk az utcára, boltba inkább nem, mert hát ne vigyük őket magunkkal bevásárolni. Normál esetben a suliban, oviban elég sokat vannak kint. Amikor itthon voltunk, sokkal kevesebbet voltunk a szabadban, mert nem sok kedvük volt hozzá pajtik nélkül. Edzés nuku, futópályát, uszodát lezárták. Itt nálunk nem sok érdekes hely van a közelben, amit még ne untunk volna meg, elutazni messzebbre pedig nem lehetett, mert a szálláshelyek bezárva, és este 8-ig nem értünk volna haza. És kivinni őket is csak munka után és hétvégén tudtam. Nem véletlenül cikkeztek róla, mennyire rossz hatással volt a gyerekekre a lezárás.

2021. szept. 8. 19:39
 115/123 anonim ***** válasza:
100%
114-es Hagyd rá mert nem fogtok úgysem egyet érteni soha.Én már nem megyek bele semmilyen vitába mert nem érdemes
2021. szept. 8. 19:47
 116/123 anonim ***** válasza:
29%

#111 #113

Köszönöm szépen a normális hangnemben megírt válaszokat!

Nem akarok más kategóriát keresni, nem ez a lényeg.

Lehet, hogy rosszul fejeztem ki magam. Nem konkrétan a lepontozas ami zavar. Hanem az, hogy nem indokolja meg, mi az amiben nem ért egyet, ami nem tetszik neki az írásomban. Egyszer konkrétan kipróbáltam, hogy csak egy-egy szót, vagy betűket írtam le. De volt x-y is, vagy felettem egy kérdést pl "miért " És azt is lepontozták, sokan. Szerintetek ez normális? Ha jól tudom, ezek a zöld meg piros kezek arra valók, hogy szerinted a válasz hasznos vagy nem hasznos. Egy egy szavas kérdésben mi a hasznos vagy nem? Vagy ha már "pontoz " miért nem tudja/képes megindolkolni? Beszélni róla. Azért van itt, nem?

Lehet, hogy én nem értem ennek az oldalnak a lényegét, de nekem úgy tűnik, hogy nagyon nem arról szól, amiről kéne.

2021. szept. 8. 19:50
 117/123 anonim ***** válasza:
92%

“Pl. idősotthonok, bentlakásos intézmények lakói, akik max. ablaküvegen keresztül láthatták a családjukat?”

Ez valamilyen szinten jogos, de ebben az esetben inkább a rokonoktól való távolság az, ami játszik, nem pedig a bezártság. Az pedig végképp nem játszik, amit a válaszadó próbál vizuálni, hogy itt a kijárás korlátozás-bohózat miatt az ország lakossága kényszerült négyfal közé és ez hú de megviselte az immunrendszerüket. Ez baromság. A kijárás korlátozás ebből a szempontból smafu volt. A kijárási korlátozás a turisztika és vendéglátóiparban dolgozó emberek számára volt hatalmas szívás. Az ő megélhetésük került veszélybe. Ha valakait súlyosan érintett a kijárási korlátozás, akkor azok ők, nem a fotelproli, aki a tart ajtók előtt hőbörög azon, hogy be van zárva.

Nem ugyanaz a válaszíró reagált, akinek írtam, de mindegy. Talán még a 114-es is egyetért abban, hogy erős túlzás azt állítani, hogy az emberek kollektíven be voltak zárva hónapokra.

A pontozás szimpátia alapján megy, főleg a Poltika kategóriában, vagy mindennemű koronavírusos témában.

Én a Tudomány kategóriában kezdtem, ott még 4,5 pipás voltam, de aztán átjöttem ide, mert érdekel a Politika, és azóta szép lassan lecsúsztam 2,5 pipáig.

Voltam már komics, voltam fasiszta, voltam már fideszbérenc, votlam már libis, voltam már vírusrettegő, voltam már járványtagadó.

Amúgy az oldal célja, hogy a kérdésekre válaszoljunk, még le is van írva, hogy a kérdésre reagáljunk, ne a másik kommentelő írásaira, tehát szigorú értelemben véve mindannyiunk válasza nem hasznos, ami nem a kérdésre ad választ.

2021. szept. 8. 20:41
 118/123 anonim ***** válasza:
75%

#109:

Tanuld meg értelmezni azt ami a le/felpontozó gombok előtt áll: "Hasznos számodra ez a válasz?"

Egyrészt, teljesen szubjektív, mert SZÁMODRA, tehát sok ember itt úgy ítéli meg hogy SZÁMÁRA nem hasznos amiket írsz. Pl. nekem sem hasznos, mert csak a kontrollált média által végtelenségig szajkózott dolgokat állítod, semmi eredeti ötlet/gondolat nem származott abból amiket írtál, nem gondolkoztatott el, nem hallottam semmi olyat amit ne hallottam volna már ezerszer. Semmilyen kritikus gondolkodásra utaló jelet nem mutattál, csak beálltál a sorba. Mégis miért tartanám hasznosnak?

A másik indok már egy kicsit objektívebb, hiszen maga az eredeti kérdező írta oda hogy nem érdeklik az oltáspárti vélemények, ez a topic nem arról szól, pont a másik oldalra kíváncsi. Tehát amiket írtál az pont hogy OFF-TOPIC! Tehát totál nem hasznos amit írtál, pont hogy "teleszemetelted" ezt a témát olyan dolgokkal amik nem ide valók.

Szerintem teljesen jogosak a lepontozások.

2021. szept. 9. 09:59
 119/123 anonim ***** válasza:
32%

Látom miről szól. Egyertelmu. Köszönöm a választ. Az is látom, hogy te sem érted mit mondtam. Nincs hangulatom meg egyszer leírni. Azt viszont megértem, hogy számodra az én válaszom nem hasznos, és azt is leirtad miért. Elfogadom. De nem értünk egyet. Számomra meg a te válaszod nem hasznos, mert nyomod a konteós baromságokat mint minden más oltasellenes, virustagado.

Eredeti ötlet vagy gondolat? Nem vagyok virologus sem járványügyi szakember, a többi sufnitudóssal ellentétben ami itt igen gyakori. Jó sokat röhögtünk már párommal, aki vegyész. De legalább megindokoltad meg ha ilyen stílusban is. Ez volt a lényeg .

Nem varom el hogy tudjad melyik válaszoló voltam , miket írtam, ezért idézek az írasombol " a vakcinák jelenleg arra jók, hogy ne kerüljön sok ember egyszerre kórházba.." nem vagyok se oltasellenes, se oltaspárti . Csak ebbe a két skatulyába lehet tartozni?

A "covidista" szót nem tudom értelmezni sajnos. Nincs ilyen.

Tanuld meg értelmezni legyszives a leírt szöveget. Egy kérdésre a "miért " kérdés a válasz, az miért hasznos vagy haszontalan?

A többire meg csak válaszoltam, ahogy erre is.

Az meg teljesen egyértelmű, mint ahogy írtam is, hogy ki milyen beállítottságú. A miertekre vagyok kíváncsi, nem a bunkó lekezelő szövegekre, meg a pontozásra. De igazából már meguntam. Szóval igazad van, ne szemeteljük tele nem idevaló témával a topicot. Nem venném a szívemre, ha a szemeted miatt kellemetlenül éreznéd magad.

Köszönöm szépen az idődet. Megyek, dolgozni muszáj. Ne ülj itt egész nap. Nem csak a szemnek árt. Szép , nyugodt jó napot kívánok!

2021. szept. 9. 11:23
 120/123 anonim ***** válasza:
31%
Azt a választ, amiben a "vírustagadó" szó szerepel (és nem idézetként), elolvasni sem érdemes, csak lepontozni. A fanatikus vírusrettegők egyik kedvenc mantrája, amit mindenkire alkalmaznak, aki nem retteg a koronanáthától annyira, mint ők.
2021. szept. 9. 12:25
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!