Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért tabu téma M.o.-on, hogy...

Miért tabu téma M.o.-on, hogy ki mennyit keres, miért nem lehet felválalni nyíltan, gondolom így jobban meglehet osztani az embereket?

Figyelt kérdés

Az USA-ban, Németo.-ban nyílt dolog felvállalja mindenki a jövedelmét, de nálunk csak a vezetőkről tudjuk állítólag mennyit keresnek.

Ez jó alap lehet, hogy valakit támadni lehessen

2021. aug. 17. 06:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
18%

molnarmarcell21

"alapvető udvariassági szabály pedig ugye az, hogy nem kellemetlenkedünk másoknak."

Akkor a motorosok miért fosatnak meg az utcán az üveghangjukkal?

2021. aug. 17. 09:12
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Irigyek az emberek - úgy általában véve, - semmit nem kell érdemben csinálnia egy embernek ahhoz, hogy elkezdjen a környezetük intrikákat, összeesküvés elméleteket gyártani róla. De itt van az a tény is, hogy rengeteg cégnél bevet gyakorlat szerint nem ugyanolyan anyagi kondíciókkal foglalkoztatnak még kettő, azonos beosztásban foglalkoztatott embert sem. Ha az új kolléga keres jobban, akkor a régebben ott dolgozók tartják igazságtalannak a bérezést, ha az új kollégának nem adnak - szerinte - versenyképes fizetést, akkor meg tovább áll, keres olyan helyet, amely szerinte megfelel ebből a szempontból. Ami még érdekesebbé teszi a helyzetet, amikor két kolléga juttatásai között is jelentős a különbség, pedig csak két hét különbség van az alkalmazásuk kezdeti időpontja között és pontosan ugyanazt a beosztást töltik be. Ettől a ponttól kezdődően fontos, hogy hallgasson mindenki a juttatásairól!
2021. aug. 17. 11:10
 13/15 anonim ***** válasza:
52%

Azoknak, akik szerint ez "igy alakult", "valahogy magától tabu lett".

Konkrétan a munkaszerződésem tartalmazza (és az eddigiek is tartalmazták), hogy nem beszélhetek a fizetésemről. Az más kérdés, hogy ezt hogyan lehet ellenőrizni vagy hogy tojunk-e rá magas ívből.

2021. aug. 17. 11:34
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Senkinek semmi köze hozzá!
2021. aug. 17. 11:40
 15/15 anonim ***** válasza:
89%

Én az építőiparban dolgozom, és ott ez nem tabu, hanem konfliktus-kerülés!

Ugyanazért a munkáért van aki jobban van aki sokkal rosszabbul keres.

Mondok egy-két megtörtént esetet:

Családi háznál szennyvízcső-nyomvonalat ástam, majd le is raktam a csöveket, és szabályszerűen visszatakartam. Tőlem pár méterre dolgozott egy kőműves, vakolt és spalettázott. Én a mérnök alkalmazottja voltam, ő egy, a tulajdonos által megfogadott alvállalkozóé. Beszélgettünk, és megkérdezte hogy én ilyen földmunkát mennyiért szoktam vállalni? Mondtam neki, hogy ezt most 700-as órabérben csinálom. Földhöz baxta a serpenyőjét, felhívta a főnökét, és elment a p'csába. Ő 420-as órabérben volt mint szakember.

Ezután persze a vállalkozó nagy hangon odajött és engem akart számon kérni, hogy miért jár a pofám? Én kiszálltam az árokból a kezemben a lapáttal, és megkérdeztem tőle hogy "te ki a faxom vagy, hogy számon kérsz"?

Az István (mérnök) jót röhögött, amikor meséltem neki a sztorit.

Másik eset amikor betanított kőművesként tevékenykedek, és a bérem félúton van a szakember, és a segédmunkás között. Ekkor sem a szakemberek, sem a segédmunkások nem tudhatják hogy nem vagyok végzett szakember, sem azt hogy mennyit keresek.

A szakiknak sértené a büszkeségét hogy befejezetlen iskolával hozom sokszor a jobb minőséget mint ők, és mindenbe belekötnek, megpróbálnak hülyének beállítani. Ha kell, szabotázzsal. Ha a segédmunkások megtudják hogy végzettség nélkül többet keresek mint ők, lázadnak a főnöknek, hogy: mire fel??

2021. aug. 17. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!