Ki találta ki, hogy a szólásszabadság a demokrácia elengedhetetlen része?
"Akkor van baj, ha elhiszed amit a hülyék mondanak. De az meg CSAK a te bajod."
Már miért lenne CSAK az én bajom? Az egész társadalom megszenvedi azt, hogy az autós kisebbség fizeti a Shell természetpusztítását.
Mert ezzel neked van bajod.
A többség elvan. A társadalom többségét láthatóan nem érdekli.
Amúgy meg mindegy mi lesz a Shell-lel, ottvan helyette a Gazprom, az Exxon, a Saudi Aramco stb. Majd az autósok vesznek tőlük. És? A Shell csak egy a világ nagy vállalatai közül.
Számítógépet több ember használ, mint autót, és az elektromos hulladék is környzetkárosító, csak azt elzsuppoljuk a 3. világ országaiba. Ha eddig nem láttad, megnézheted, hova jut el a régi számítógéped, mobilod, stb:
És ennek mi köze a kérdésemhez? Ha nem a Shellről beszélnék, hanem az Apple-ről, akkor meg azon rinyálnál, hogy miért nem a Nestlét hoztam fel példaként.
Az én szólásszabadságom határa a másik jó hírnévhez, illetve emberi méltósághoz való joga.
2:45. § [A becsülethez és jóhírnévhez való jog]
(1) A becsület megsértését jelenti különösen a más személy társadalmi megítélésének hátrányos befolyásolására alkalmas, kifejezésmódjában indokolatlanul bántó véleménynyilvánítás.
(2) A jóhírnév megsértését jelenti különösen, ha valaki más személyre vonatkozó és e személyt sértő, valótlan tényt állít vagy híresztel, vagy valós tényt hamis színben tüntet fel. (Forrás: Új Ptk.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!