Miért nem teszik kötelezővé a koronavírus elleni oltást?
49-50
"Ez alatt mit értesz?"
Azt, hogy valószínűleg jó helyen dolgozol, jól befutottál, olyan szerencsés, vagy, hogy a jelenlegi rendszer szája íze szerinti értelemben azt csinálod, amit szeretsz és tele van tömve a szájacskád pénzzel.
Egyébként pedig 46-49-50, én a 47, a te 46. hozzászólásodra válaszoltam, amely válaszom okát ennyire cinikusan faggatod.
Nem látod, hogy az említett 46. hozzászólásodat is lepontoztuk?
Alapvetően így nézve igen, relatíve közel ülök a tűzhöz. Nem vagyok gazdag, vagy befolyásos, de van egy korrekt, jól fizető munkahelyem, ahol vagyok valaki, megbecsülnek.
Ezzel együtt azt olvasom ki a szavaidból, hogy burokban élő naivka embernek nézel, akinek ölébe hullott a szerencse, emiatt "be van tömve a szájacskája", és nem látja a fájó valóságot, ami az ő habos-babos rózsaszín világa mögött található. Ebben viszont tévedsz.
Úgy gondolod, azért beszélek így, mert nem láttam még igazi köcsög munkáltatót? Dehogynem. Pont az van hogy rengeteg kompromisszumot kötök az életemben azért, hogy ha valaha mondjuk "zsarolni" próbálna a munkáltatóm, akkor semmilyen fogás ne legyen rajtam, semmilyen módon ne függjek tőle. Gyerekesen lázadó alaptermészetem van, a szabadságom a minden.
Ennek a jelenlegi rendszerhez semmi köze sincsen. Nem vagyok fideszes, ha erre célzol, szimplán egyetértek a korlátozásokkal, annak ellenére, hogy kik és hogyan hozták.
"Nem látod, hogy az említett 46. hozzászólásodat is lepontoztuk?"
Hogyne látnám, nem is ezzel volt bajom. Amit nem tudok megérteni, hogy van egy csomó ember, aki érvelni ugyan nem hajlandó, de még a kérdéseimet is lepontozza, csak azért mert én írtam, de válszolni persze kérésre sem fog.
Egyébként mit érzel cinizmusnak abban, amit írtam? A visszakérdést? Az nem kötekedő, cinikus kérdés volt, szimplán nem voltam biztos, hogy, mire gondolsz, és nem akartam találgatni. Nem kell mindenben hátsó szándékot keresni. :)
Te ne magyarázz nekem. Szerintem te voltál a 38-as is, akkor pedig az azt jelenti, hogy mégiscsak kötekszel, mert nem fér a fejedbe, hogy nekem miért lenne fontos az oltás kötelező mivolta!
Nekem azért fontos a kötelező oltás, mert akkor elvileg biztonságos!
Ha pártunk és kormányunk (helyesebben a tied, mert hiába tagadod, akkor is a hatalom seggét nyalod), kötelezővé teszi, akkor én nemhogy kettő szurit, hanem ötöt is fogok kérni!
De csakis akkor, hamarabb nem!
Te kezdted nagyképűen az ellenkezést a 38. hozzászólásoddal, nem kell is fakítani, takarodj vissza Óbudán az utcádba!
Sőt, a bizonyos 38-as hozzászólásodban a magamfajtán gondolkodóknak egyenesen az értelmi szintjét becsmérelted! Ez önmagában sokat elárul rólad!
Meg a páváskodó, önfényező stílusod! Valahol sejteni is vélem, hogy ki lehetsz...
Hát... ez sok mindent megmagyaráz, mert a 38-as közel sem én voltam. Ha megnézed, a stílus, a tördelés és a mondanivalónk is teljesen más.
Én nem becsméreltem senkit. Pontosabban egyszer azt írtam a 15-ösnek, hogy hülyeséget írt, de azt is megbántam. Csak azért írtam, mert felhúztam magam a burkolt sértésén, miszerint az oltást csak a "szolgalelkek" tekintik választásnak. Azon alapból elszámolta tízig, mielőtt írtam volna valamit. Alapvetően igyekeztem semmilyen sértésre sem reagálni, pedig kaptam azért bőven (szolgalélek, fogalmatlan, hülyeséget beszél, burokból kioktat, stb).
Nyilván ennek megfelelően a többi állításod is tévedés, legalábbis rám nézve. Nem vagyok kormánypárti, közelében sem lakom a fővárosnak, senki értelmi szintjét nem vonom kétségbe, és a legfőképpen: hozzá sem szóltam a kötelező oltásokat illető elképzelésedhez.
Valójában tök érdekesnek találom a felvetésed, miszerint ha kötelezővé tenné az állam az oltást, az azt jelezné, hogy vállalja a felelősséget, a mostani pedig azt, hogy letolja a döntést a polgárra, ami nem éppen bizalomgerjesztő. Bár nem értek teljesen egyet, tökéletesen legitim felvetésnek tartom, ami egyúttal új nézőpont a számomra. Filozofálgattunk is egyet az asszonnyal rajta.
Az én üzenetem ugyanakkor nem ehhez kapcsolódott, ezért nem is reagáltam rá (az nem én voltam). Én mindössze annyit szerettem volna közvetíteni, hogy van különbség a saját szükségletek védelme, és a zsarolás között. Ez a téma oltás nélkül is vesszőparipám.
Na mindegy, az alap félreértés sok mindent megmagyarázott, legalább már értem, honnan jön az ellenségesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!