Igaz, hogy Romániában jobbak az orvosok és a tanárok bérei is, mint Magyarországon?
Figyelt kérdés
Csak, mert a hallani ilyet a balos médiából.2021. jún. 3. 21:58
1/25 anonim válasza:
Magasak a közfoglalkoztatotti fizetések Romániában, jóval magasabbak mint a piaci alapon működő cégek átlag bérezése. Megy is fel rendesen az államadósság. Amúgy konkrétan egy átlagos tanár, aki a legmagassabb fokozaton van, 300k körül keres átszámolva.
2/25 anonim válasza:
Orvosoknál a mostani nagy emelés után is?
Ezt látatlanban se hiszem el. Egyszerűen nem bírná kitermelni a gazdaságuk.
3/25 anonim válasza:
Ja.Igaz.
Azért van itt annyi román.
4/25 anonim válasza:
Egy román sincs itt,legfeljebb romániai magyar de ők is csak hazaszeretetből, nem pedig azért mert itt jobban élnének.az echte románok meg mennek franciába,spanyolba,olaszba.
5/25 anonim válasza:
6/25 anonim válasza:
5) itt még nagyobb az elvándorlási kedv tehát rájöttek hogy emelni kell a béreket mert csak idősek fognak maradni.
7/25 anonim válasza:
Romániában lakok, itt a törvény előírja, hogy a fizetések listáját nyilvánosságra kell hozni, egy orvos bruttó 2500-3500 eurót keres, egy tanár bruttó 1000-1500 eurót.
8/25 anonim válasza:
Oktatásban kb. ugyanannyit keresnek 3489 lei az átlag (251 ezer forint), nálunk is pont 251 ezer az átlag.
Egészségügyre én csak a szociális gondozókkal együtt vett átlagbért találtam, ott az átlag 3871 lei (278 ezer forint), nálunk az egészségügyi ellátásban 335 ezer az átlag, míg a szociális ellátásban 132 ezer.
Ugyanakkor gondolom ez nincs ingyen és valahonnan ezt be kell szedni az emberektől.
9/25 anonim válasza:
Sajnos igaz, a románok is megelőztek minket. Egyedül Ukrajna van még mögöttünk, ők is csak az orosz háború miatt (a hrivnya pl. többet ér a forintnál).
Nembaj, Mutyiország jobban teljesít...
10/25 anonim válasza:
Látom, te ráadásul még egybites is vagy, mindenki, aki nem bólogat a hülyeségeidre, az Fideszes, értem. Inkább nálad van probléma, a fejedben. Szerencsére a valóságnak a tévképzeteidhez semmi köze. Vedd be a gyógyszereidet, talán akkor jobban leszel. Na meg én a helyedben nem felcsúti törpéznék, hiszen egy csoportban vagytok Grácban....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!