Azoktól kérdezném, akik ismerik mindkét országot és nem csak médiából tájékozódnak: Romániában tényleg olyan már az életszínvonal, mint Magyarországon?
"Állami fizetések Romániában nagyobbak"
Szép lesz, mikor magyar orvosok Nyugat helyett majd Romániában fognak dolgozni.
Első, köszönöm a részletes választ.
Akik azt mondják, hogy már jobb is, mint itthon, azok mire alapozzák a válaszukat?
Aki így isteníti romániát, az valószínűleg még soha nem járt ott, csak a 444-ről ismeri.
Magyarországon már 9 autópálya van, romániában 0.
Hát, nekem egy bánsági barátnőm mindig szokott mesélni, mikor telefonon beszélünk. Amit az általa mondottakból leszűrtem:
-borzasztó ott az infranstruktura- ha netán felújítanak valamit, azt is csak így hanyagul, nem csinálják igényesen
-a fiatalok elvándorolnak
-bérek tekintetében alattunk vannak
A bérek ott valamivel alacsonyabbak, de nem óriási a különbség.
Általánosságban elmondható, hogy az infrastruktúra és a szolgáltatások nálunk sokkal jobbak. Hihetetlennek tűnhet, de még az egészségügy is. A városok Romániában, leszámítva a kommunizmusban épült panelförmedvények hangulatát, többnyire rendben vannak, egyik-másik kifejezetten fejlett és élhető. Ami szembetűnő különbség még, az a falvaknál van. Hatalmas a különbség város és falu között, nagyobb, mint nálunk. Rengeteg település borzalmas állapotban van a magyarországi falvakhoz képest és nem csak a keleti fejletlenebb megyékben.
"Köszönhetõ Orbánkának aki vissza viszi az országot a középkorba"
Bár odavinné. Akkor még a Magyar Királyság jelentős gazdasági és politikai tényező volt Európában. :))
Kérdésre válaszolva: szerintem nehéz ezt így megállapítani. Magyarországon belül is nagy különbségek vannak. Mit hasonlítasz össze mivel? Vas megyét és Sopron környékét a Fogaras melletti cigányfalvakkal, ahol víz sincs, vagy Szabolcs-Szatmár legszélét Brassóval vagy Bukarest környékével?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!