Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Na, ki számít magyarnak?

Na, ki számít magyarnak?

Figyelt kérdés

Engem kissé irritálnak egyes "nagy magyarok". Újra felteszem a kérdést, mert a moderátorok leszedték arra hivatkozva, hogy nem tartalmaz kérdést, így csupán provokáció. Pedig szín tisztán ott van a kérdés címében, és egyértelmű, hogy alternatívákat és véleményeket vártam, de úgy néz ki az ember szájába kell rágni a dolgot.

Szóval a példák:

Vitatkoztam már itt gyakorin a magyar népről mással is, hogy végül is ki számít magyarnak. Le is írom miket látni itt általában.

Az magyar aki...

-...papírral igazolni tudja. Ez logikus, és lehet cigány, kínai, néger, zsidó, bárki.

-...szereti Magyarországot, Magyarország kultúráját, és a hagyományait. Ez lehet ugyanúgy cigány, kínai, néger, zsidó, bárki.

-...generációk óta rendelkezik Magyarországon ősökkel. Ez szintúgy lehet cigány, kínai, néger, zsidó, bárki.

-...annak vallja magát. Ehhez nem tudok mit hozzáfűzni. De ez is lehet cigány, kínai, néger, zsidó, bárki.

-...aki rendelkezik az "ősmagyar" vérrel. Volt olyan időszak Magyarországon, hogy csupán relatív többségben voltunk. Voltak itt nagy keveredések, és naív dolog azt állítani, hogy az őseid között tényleg volt igazi magyar. Mellesleg egy cigány, kínai, néger, zsidó, bárki rendelkezhet "ősmagyar" felmenővel.

Na de kik az őseink? Én úgy tudtam, hogy a hunok azok, akik belső Ázsiából vándoroltak ide. Láttam olyat, hogy valaki még ezt is tagadta, annyira ragaszkodott az "ember színe fehér" elmélethez. Persze ezt lehet tagadni, de jobban hiszek a történészeknek mint nektek. Remélem azért megértitek.

[link]

Még hozzáfűzném hogy egy ország nem más, mint egy képzeletbeli kerítéssel elhatárolt földterület. Pont mint az összes többi.

Jöjjön az, hogy felteszem a kérdést még szájbarágósabban.

Ki számít magyarnak? Alternatívák?

Tévedek, ha azt mondom, hogy csak az lehet magyar (a hunok ázsiai származása ellenére) aki fehér?

Tévedek, ha azt mondom, hogy ez csak amolyan "az ember színe a fehér" mentalitás?

Ha emiatt a kérdés miatt "anti-magyarnak" tituláltok, az miért van?

2010. aug. 24. 22:26
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
48%

Tehát ha Olaf Jörgensdörfen skandináv történésznek, vagy Nisimoto Kentaro japán jogvédőnek fáj Trianon, akkor ők is magyarok? Még ha Olaf egész életében ki sem mozdult Trondheimből, Kentaro meg tősgyökeres csugokui hatszáz éves családfával?

Ennél azért specifikusabbnak kéne lenni.

Én változatlanul azt tartom magyarnak, aki belül magyarnak érzi, gondolja magát.

2010. aug. 28. 11:46
 42/45 anonim ***** válasza:
Olaf Jörgensdörfen talán magyar állampolgár? Esetleg magyarnak vallja magát? Ha ezek közül bármelyik igaz, és fáj neki Trianon is, akkor ő magyar. Én arról beszéltem, hogy pl. te magyar állampolgár vagy, de úgy tűnik, hogy neked nem fáj Trianon, és úgy tűnik, hogy nem igazán szereted a magyarságot sem. Sokkal inkább érzed magadat zsidónak, mint magyarnak. Ezért írom, hogy te NEM VAGY magyar! Te csak egy magyar(országi) zsidó vagy.
2010. aug. 28. 13:41
 43/45 anonim ***** válasza:
48%

Kb. annyira érzem magam zsidónak mint négernek. De te meg ne csodálkozz, hogy ha te másokat látatlanban le zsidózol akkor téged le náciznak, le paranoiás elmebetegeznek, vagy esetleg le fajgyűlölő primitív állatoznak.

Trianonról meg annyit, hogy szar ügy, hatalmasat buktunk rajta, de nem hiszem, hogy az lenne a magyarságom mértéke, hogy mennyire sírok napi szinten az eremet vagdosva az elszakadt területek után egy két "mindent visszát" elsziszegve a fogaim közt. Nem érzek bűntudatot amiatt, hogy nem született mártíromságként fogom fel, hogy magyar vagyok. Az angolok se sírnak Amerikáért egész nap.

2010. aug. 28. 14:18
 44/45 anonim ***** válasza:
48%
Még annyit, hogy ezzel a logikával szerintem te sem vagy magyar, hanem egy magyarországi proli vagy, akinek semmi haszna nincsen sem a magyar társadalomnak, se a magyar nemzetnek. Legalábbis a zavaros és bomlasztó észjárásodból erre következtetek.
2010. aug. 28. 14:28
 45/45 anonim ***** válasza:
Én nem tudom és nem is akarom tudományosan megmagyarázni, hogy ki számít magyarnak. De aki megnézi az "Egymillió lépés Magyarországon" című filmsorozatot és hallgatja hozzá az "Indulj el egy úton" muzsikát, és nem lesz tőle libabőrös: hát az nem is magyar...!
2010. aug. 29. 17:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!