Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Na, ki számít magyarnak?

Na, ki számít magyarnak?

Figyelt kérdés

Engem kissé irritálnak egyes "nagy magyarok". Újra felteszem a kérdést, mert a moderátorok leszedték arra hivatkozva, hogy nem tartalmaz kérdést, így csupán provokáció. Pedig szín tisztán ott van a kérdés címében, és egyértelmű, hogy alternatívákat és véleményeket vártam, de úgy néz ki az ember szájába kell rágni a dolgot.

Szóval a példák:

Vitatkoztam már itt gyakorin a magyar népről mással is, hogy végül is ki számít magyarnak. Le is írom miket látni itt általában.

Az magyar aki...

-...papírral igazolni tudja. Ez logikus, és lehet cigány, kínai, néger, zsidó, bárki.

-...szereti Magyarországot, Magyarország kultúráját, és a hagyományait. Ez lehet ugyanúgy cigány, kínai, néger, zsidó, bárki.

-...generációk óta rendelkezik Magyarországon ősökkel. Ez szintúgy lehet cigány, kínai, néger, zsidó, bárki.

-...annak vallja magát. Ehhez nem tudok mit hozzáfűzni. De ez is lehet cigány, kínai, néger, zsidó, bárki.

-...aki rendelkezik az "ősmagyar" vérrel. Volt olyan időszak Magyarországon, hogy csupán relatív többségben voltunk. Voltak itt nagy keveredések, és naív dolog azt állítani, hogy az őseid között tényleg volt igazi magyar. Mellesleg egy cigány, kínai, néger, zsidó, bárki rendelkezhet "ősmagyar" felmenővel.

Na de kik az őseink? Én úgy tudtam, hogy a hunok azok, akik belső Ázsiából vándoroltak ide. Láttam olyat, hogy valaki még ezt is tagadta, annyira ragaszkodott az "ember színe fehér" elmélethez. Persze ezt lehet tagadni, de jobban hiszek a történészeknek mint nektek. Remélem azért megértitek.

[link]

Még hozzáfűzném hogy egy ország nem más, mint egy képzeletbeli kerítéssel elhatárolt földterület. Pont mint az összes többi.

Jöjjön az, hogy felteszem a kérdést még szájbarágósabban.

Ki számít magyarnak? Alternatívák?

Tévedek, ha azt mondom, hogy csak az lehet magyar (a hunok ázsiai származása ellenére) aki fehér?

Tévedek, ha azt mondom, hogy ez csak amolyan "az ember színe a fehér" mentalitás?

Ha emiatt a kérdés miatt "anti-magyarnak" tituláltok, az miért van?

2010. aug. 24. 22:26
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
Leírtam, hogy szerintem ki magyar. Egy francia ember nem magyar. Viszont ha a francia ember ideköltözik Magyarországra, elvesz egy magyar lányt, születik egy gyerekük, akinek magyar lesz az anyanyelve, hibátlanul beszél magyarul, magyarnak vallja magát akkor ő már magyar lesz. Ilyen egyszerű szerintem. Volt német nevű osztálytársam a főiskolán, az apukája német, (Németországból költözött ide, alap magyar nyelvtudással) anyukája magyar, magyar az anyanyelve, tehát szerintem magyar. De mondom, én gondolom így, lehet hogy az általad "nagymagyarnak" titulált emberek máshogy gondolják. De majd elmondják az ő teóriájukat:)
2010. aug. 24. 22:52
 12/45 A kérdező kommentje:

22:52

Így már értem mire gondoltál.

2010. aug. 24. 22:57
 13/45 anonim ***** válasza:

miért gondoljak magyarnak egy cigányt ha az úgy beszél, hogy "a magyarok/parasztok"? miért számítana ő magyarnak?

a "hazaszeretet" pedig relatív. Van akinek az a hazaszeretet, hogy szeret itt élni, de ha azt mondom, hogy erősíteni kéne a kultúránkat, akkor kapásból nácizni kezd.

az igazi magyar nacionalista. Tekintettel arra, hogy a "magyar vagyok, magyarnak érzem/vallom magam" kifejezetten nemzeti hozzáállás. nem lehetsz igazi nemzetiségű, ha nem gondolkozol nemzetien.

a többi "magyar vagyok téma" nem más mint hivatalos forma papíron.

a különbség köztem és a nagymagyarok között, hogy nem esek neki az ilyeneknek, hanem rájuk hagyom, nincs energiám ezekre.

2010. aug. 24. 22:57
 14/45 A kérdező kommentje:

22:57

Általánosítottál. Ne mond azt, hogyha egy cigány szeretné a hazáját úgy, hogy igazi hazafinak lehetne -elméletben- tekinteni, akkor gyakorlatban is elfogadná őt a -fehér- magyarok többsége.

2010. aug. 24. 23:07
 15/45 anonim ***** válasza:

"Az magyar aki...

-...papírral igazolni tudja. Ez logikus, és lehet cigány, kínai, néger, zsidó, bárki. "

Khm... akkor én, mint egy délvidéki magyar(aki ugye jelenleg (még) nem rendelkezek erről papírral) igazából nem is vagyok magyar? Lehet, hogy üzbég vagyok, vagy ne adj' Isten szerb?

Szerintem ez a pontod ezer sebből vérzik.Tehetek én arról, hogy Trianonban ott húzták meg a határokat ahol?

Attól még a felmenőim magyarok voltak és én is az vagyok.

Már nem is olyan logikus...

2010. aug. 24. 23:51
 16/45 anonim ***** válasza:

A férjem szerint az az igazi magyar ember, akiből a Himnusz meghallgatása őszinte érzelmeket vált ki.

Bónusz kérdés: Én mi vagyok szerintetek? Magyar, svéd, vagy amerikai? A szüleim svédek, de az USA-ban születtem, ott jártam oviba, általános és-középiskolába. Viszont ismerem a svéd kultúrát, népszokásokat, folyékonyan beszélem a nyelvet. De. A férjem magyar, a gyerekeim magyarok, öt éve Budapesten élek és már az állampolgárságom is megvan (eredetileg svéd-amerikai kettős állampolgár voltam születésem óta, de lemondtam az amerikairól és felvettem a magyart).

Kíváncsi vagyok a véleményetekre!

2010. aug. 25. 00:04
 17/45 anonim ***** válasza:
Szerintem svéd vagy.
2010. aug. 25. 00:06
 18/45 A kérdező kommentje:

23:51

Felőlem lehetsz ami akarsz. De van egy kérdésem: Te miért vagy magyar? Az őseid azok voltak, mondtad. De az őseid ősei is biztos hogy azok voltak? Folyamatos dilemma van ebben. A nemzetiség csupán egy szó, amit az ember alkotott. Nincsen ebben semmiféle szabályszerűség általánosan véve. Mellesleg Trianon, meg az új határok, és emiatt élsz külföldön. Erre felhoznám Csehszlovákia példáját. A szlovákok se csehszlovákok már, hanem szlovákok. Mert azok akarnak lenni. Ez az egész nemzetiség ügy fejben dől el először, másodszor abban, hogy elfogadja-e a társadalom ha másabb a bőröd színe az átlagnál. De itt visszajön az a dilemma, hogy minden ember keverék, nincs "tiszta vér".

2010. aug. 25. 02:22
 19/45 anonim ***** válasza:
Szerintem annyira nem számít ki micsoda...emberek vagyunk mind, úgy is kellene viselkedni :)
2010. aug. 25. 02:26
 20/45 anonim ***** válasza:
0%
A kérdező össze-vissza írkál mindent! Még a saját gondolataival sincs tisztában!
2010. aug. 25. 03:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!