Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Na, ki számít magyarnak?

Na, ki számít magyarnak?

Figyelt kérdés

Engem kissé irritálnak egyes "nagy magyarok". Újra felteszem a kérdést, mert a moderátorok leszedték arra hivatkozva, hogy nem tartalmaz kérdést, így csupán provokáció. Pedig szín tisztán ott van a kérdés címében, és egyértelmű, hogy alternatívákat és véleményeket vártam, de úgy néz ki az ember szájába kell rágni a dolgot.

Szóval a példák:

Vitatkoztam már itt gyakorin a magyar népről mással is, hogy végül is ki számít magyarnak. Le is írom miket látni itt általában.

Az magyar aki...

-...papírral igazolni tudja. Ez logikus, és lehet cigány, kínai, néger, zsidó, bárki.

-...szereti Magyarországot, Magyarország kultúráját, és a hagyományait. Ez lehet ugyanúgy cigány, kínai, néger, zsidó, bárki.

-...generációk óta rendelkezik Magyarországon ősökkel. Ez szintúgy lehet cigány, kínai, néger, zsidó, bárki.

-...annak vallja magát. Ehhez nem tudok mit hozzáfűzni. De ez is lehet cigány, kínai, néger, zsidó, bárki.

-...aki rendelkezik az "ősmagyar" vérrel. Volt olyan időszak Magyarországon, hogy csupán relatív többségben voltunk. Voltak itt nagy keveredések, és naív dolog azt állítani, hogy az őseid között tényleg volt igazi magyar. Mellesleg egy cigány, kínai, néger, zsidó, bárki rendelkezhet "ősmagyar" felmenővel.

Na de kik az őseink? Én úgy tudtam, hogy a hunok azok, akik belső Ázsiából vándoroltak ide. Láttam olyat, hogy valaki még ezt is tagadta, annyira ragaszkodott az "ember színe fehér" elmélethez. Persze ezt lehet tagadni, de jobban hiszek a történészeknek mint nektek. Remélem azért megértitek.

[link]

Még hozzáfűzném hogy egy ország nem más, mint egy képzeletbeli kerítéssel elhatárolt földterület. Pont mint az összes többi.

Jöjjön az, hogy felteszem a kérdést még szájbarágósabban.

Ki számít magyarnak? Alternatívák?

Tévedek, ha azt mondom, hogy csak az lehet magyar (a hunok ázsiai származása ellenére) aki fehér?

Tévedek, ha azt mondom, hogy ez csak amolyan "az ember színe a fehér" mentalitás?

Ha emiatt a kérdés miatt "anti-magyarnak" tituláltok, az miért van?

2010. aug. 24. 22:26
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
ja bocs, nem ide. előző voltam.
2010. aug. 25. 15:03
 32/45 anonim ***** válasza:
én újra megkérdezném: miért tekintsek magyarnak egy cigányt aki úgy beszél, hogy "a magyarok, a parasztok"? hm?
2010. aug. 25. 15:09
 33/45 A kérdező kommentje:

Mi van ha a cigány úgy beszél, hogy a magyarok jók? Ettől a szemedben magyar lesz?

Mi van ha egy magyar mondja azt, hogy a magyarok parasztok?

Ennyi erővel ha én nem mondom azt a cigányokra, hogy parasztok, automatikusan cigány leszek?

Ugyanúgy zsákutcában vagy te is.

2010. aug. 25. 15:12
 34/45 anonim ***** válasza:
Csak az a baj, hogy olyan cigány rengeteg van, szinte az összes, aki UTÁLJA a magyarokat és ezt az országot. Olyan meg nincs, aki szereti Magyarországot és a magyarokat, még te is csak feltételes módban beszélsz erről a nem létező állatfajról...
2010. aug. 25. 15:27
 35/45 anonim ***** válasza:
48%

hány éve svagy kérdező? 12? mert kb erre utal a szinted az értelmezésben.

tudod te kisgyerek: ha valaki azt mondja, hogy "A magyarok" és így nem magéra gondol, akkor gyakorlatilag ő kiveszi magát A magyarok közül.

de nem baj, úgyse érted meg, hülye vagy.

2010. aug. 25. 15:32
 36/45 A kérdező kommentje:

15:27

Adj linket, tanulmányt, és a többi, ami bebizonyítja hogy az összes cigány ilyen. Ha már van egyetlen egy olyan, aki szeret itt élni, akkor már téves is az elméleted. Biztos vagyok benne, hogy van ilyen. Mellesleg nem csak a cigányokról van szó, bármilyen népről.

2010. aug. 25. 15:33
 37/45 A kérdező kommentje:

15:32

Nagyon okos lehetsz, de mit jelent magyarnak lenni? A magyar, mint ahogy írtam, hit kérdése. Viszont jól van, maradjunk a feltételes módnál: Ha egy cigány hinne ebben, akkor nem számítana magyarnak? Mond azt, hogy akkor nem sütnék rá a cigány jelzőt, még akkor is, ha a barnább bőrön kívül semmi köze sincs hozzájuk.

Viszont érdekes. Egy német nemzetiségűre azt merik mondani egyesek, hogy magyar, mert nem különbözik a "magyaroktól" külsőségekben. De ugyanúgy másik nép, mint a cigány. Mivel mindannyian keverékek vagyunk, így nincs "ősi vér" se, így lényegében minden népben van minden. Van olyan magyar, akinek az ősei között volt cigány is. Sőt, szerintem elég sok ilyen van, mivel elég régóta itt vannak.

2010. aug. 25. 15:47
 38/45 anonim ***** válasza:
A cigányok például nem magyarok.Nem is tartják magukat annak!Ők mondják ezt:vannak a parasztok(magyarok) és a cigányok....ők hagy döntsék már el kik!A többi beilleszkedett népet pl. zsidók,horvátok magyarnak lehet tekinteni.
2010. aug. 25. 20:44
 39/45 A kérdező kommentje:

20:44

Így is vehetjük, de származásuk ellenére -elméletileg- lehetnének magyarok is.

2010. aug. 25. 21:02
 40/45 anonim ***** válasza:
Bőrszíntől és vallástól függetlenül magyar az, akinek fáj Trianon. Lehet magyar állampolgársága szinte bárkinek, de ha Trianon nem fáj neki, akkor nem beszélhetünk magyar emberről. Azok, akik lepontoznak majd akár meg is indokolhatnák döntésüket.
2010. aug. 28. 09:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!