Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a covidról?...

Mi a véleményetek a covidról? Ti hisztek abban hogy nagyon veszélyes? Vagy szerintetek is egy hazugság az egész?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 17. 08:08
 71/122 anonim ***** válasza:
76%

21 vagyok, nem vagyok beteges típus (évi 1 nátha szoott befigyelni), alapbetegségem nincs de alapvetően is igyekszem az egészségemre odafigyelni.

Az első 2 nap volt rossz, borzasztó fáradtság, hőemelkedés (első este volt csak enyhe láz), gyomorfájás. Ezek voltak az egyedüli tünetek. Se köhögés, se natha, se szaglásvesztés, se ízlesésvesztés semmi komoly. Harmadik nap már nem volt magas hőm.

Bár annak ellenére hogy léguti panaszaim nem voltak azóta (nemrég járt le a karanténom) ha picit jobban megerőltetem magam (pl porszívózás) utána fán picit a mellkasom, tehát ezt jobb elkerülni.

Nekem hál istennek nem hunytak el ismerőseim covidban, beteg az volt.

Apum is (55) hasonlóan vészelte át mint én tehat elég enyhe volt.

A vicc az és ez az egyik oka annak hogy a korlátozásokkal se tudok sok esetben egyetérteni hogy amikor nyáron, ősszel meg amíg lehetett menni ide-oda én azért rendszeresen mentem. Megyeszékhelyen, egyetemvárosban élek, voltam ősszel párszor iszogatni kocsmában, voltam buliuzni szórakozóhelyen ami tömve volt, voltam színházban, voltam kávézóban, bevásárlóközpontban stb stb tehát jöttem-mentem és nem volt semmi bajom.

Amióta voltak ezek a nagyobb lezárások, hogy tényleg ezek az opciók sem éltek és az egyetem miatt is távoktatásban és rengeteg a dolgom, tehát egy órás gyaloglásokat leszámítva CSAK itthon voltam, meg párszor elugrottam bevásárolni és MOST kaptam el. Nem rég.

Tehát kb 2-3 alkalommal voltam olyan helyen ahol elkaphattam VAGY velem egy háztartásban élő hozta haza aki oltott. De csak én lettem beteg. Na mindegy is.

Szóval persze hogy van járvány, ellenben a média és persze a drága kormány járványkezelésével és kommunikációjával nem értek egyet.

Ésszerűtlen korlátozásokat hoznak amik viszont eredményeket nem hoznak. Pl az utcán kötelező maszkhordás egy baromság. Pánikot keltenek, értelmetlen szabályok és rendelkezések. Mint amikor jött a "nagy lezárás" de a horgászbolttól elkezdve minden hülyeség nyitva volt. Köuben meg a vendéglátósok pl tönkre mennek.

Nem lehet rendesen lélegezni benne. Nem ez óv meg. Arról nem is beszélve hogy a bezártság es egyebek miatt az emberek immunrendszere pl tökre legyengül mert semmiféle terhelést nem kap. Nem érik impulzusok. Nem érik behatások. El van szoktatva attól hogy ki legyen téve egy csomó mindennek aminek alapból. És ezzel tkp magunk alatt vágjuk a fát.

A covidról magáról annyit hogy nem lehet tudni hogy kire hogyan hat. Van ismerősöm aki a szar immunrendszerével alig érezte meg. Mas meg, ahogy olvasni is lehet 0 problémaval kórházba kerül.

Szóval persze rizikós a betegség de egy komolyabb ellátórendszerrel, korrektebb kormány kommunikacióval az egészet lehetne könnyíteni.

Igazaból mindenkinek aki elkapja kívánnám hogy annyival megússza mint en, mert sok olyan van aki fiatal kora es/vagy jó egészségügyi állapota ellenére kapja el úgy hogy komoly baja lesz.

2021. ápr. 20. 17:31
 72/122 anonim ***** válasza:
54%

Azért most kaptad el, mert a brit variánst sokkal könnyebb elkapni.

21 éves vagy és nem bírod a porszívózással járó megterhelést.

Pont erről beszélnek mindenütt, és egyesek még most is kételkednek!

2021. ápr. 20. 21:08
 73/122 anonim ***** válasza:
25%

Kedves 55.válaszoló

Igen,igen,sokan tanulatlanok,köztük te,a legjobban,sőt én is az vagyok,hisz ide irok,pont neked,pedig nagyon szivesen folytatnám veled a beszélgetést facebookon,de nem vagyok olyan tökös,mint amilyennek képzeled magad

Édesapám a Covid intenzíven orvos,és lehet pont te fogsz a kezei alá kerülni,nincs jogodban másokat becsmérelni,meghazudtolni,mert nem te sz@rtad a spanyol viaszt

Az ilyen emberek végett,amilyen te vagy,került az ország ilyen rettentő,nehéz helyzetbe

Édesapámmal,mióta itt ez a virus alig tudunk minőségi időt együtt eltölteni,mert állandóan dolgozik

Te miattad is kedves 55,mert igy állsz ehhez az egészhez

Térjetek már észhez

Olyan emberek kerülnek lélegeztőgépre,akik elötte való nap még dolgoztak

Óráról órára, rohamosan romlik az állapotuk

A vér oxigén szintjük átlag 70 %, ami már kórházi ellátást igényel

Alig kapnak levegőt, légszomj, mellkasi fájdalom lép fel,és hiába megtesznek az orvosok, ápolónők mindent,hiába küzdenek 1 órán át azért,hogy vissza hozzák a beteget az elők sorába, elmennek,eltávoznak az elők sorából

Többségük a Covid szövödményébe hal bele, a tüdőgyulladásba,mert olyan szinten tönkre vágja a tüdőt ez a virus,hogy nem képes működni,és feladja a szolgálatot,pár perc alatt összeomlik a tüdő,de lehet 1 perc is

70-60-40-0 %

Sok olyan eset van,a poszt Covid,hogy hónapokkal késöbb is kezelésre kell járni,mert roncsolódott a tüdő

Erős gyógyszereket szednek,és folyamatos ellenörzés alatt állnak az ilyen betegek

És számodra,ez vicc?

Sajnálom,hogy nem tartozol olyan "közösségbe" ahol vannak ápolónők,esetleg orvosok,akik a szemedbe mernék mondani az igazságot

Te vagy a tanulatlan,s nem azok,akik lemerik irni azt amit én is tudok

Létezik,és nagyon veszélyes ez a virus

Ha szeretnél csevegni,vagy bármilyen kérdésed felmerül,nagyon szívesen látlak a facebookon,és szívesen segítek,hisz elég nagy lelki terhet cipelsz nap mint nap

És ha esetleg elkapnád a virust, apukám is szívesen elmagyarázza neked a lélegeztetőgép funkcióját,és ha akarod,ki is próbálhatod

Ne tagadd a virust,mert könnyen áteshetsz a ló túloldalára

2021. ápr. 20. 21:53
 74/122 anonim ***** válasza:
60%

Nézzétek vissza! Szerintetek a 11-es normális?

Először csak felületesen futottam át rajta, azt hittem csak szarkasztikus, és valójában kifigurázza a vírustagadókat.

De az utolsó mondat miatt elbizonytalanodtam, és átolvastam megint, alaposan. Én arra jutottam, hogy minden szót komolyan írt! Még azt is, hogy az áramütés nem veszélyes!

?????

2021. ápr. 20. 21:56
 75/122 anonim ***** válasza:
70%

Azt hiszem, a kérdező melléfogott a szavazással. Mert az eredmény azt tanúsítja, hogy sokkal többen vannak a normálisan gondolkodók, mint a fanatikus vírustagadók. 82-ből 41 egyértelműen tudja, hogy nagyon veszélyes, és csak 6 tagadja egyértelműen ezt. Valószínűleg közülük került ki az az 1-2 válaszoló, aki mindenkit kigúnyolt, meghazudtolt. Szóval, nem reménytelen a helyzet, ezek már nem sokan vannak (bár, még mindig több, mint kellene).

Sokat gondolkodtam, hogyan lehetséges, hogy vannak olyanok, akik senkinek nem hiszik el, mi az igazság, ami pedig már annyira ordítóan nyilvánvaló! Arra jutottam, hogy létezik a butaságnak olyan foka, oly mértékben alacsony szellemi színvonal, amivel bírók már CSAK és KIZÁRÓLAG azt fogadják el valóságnak, amivel SAJÁT maguk szembesülnek direktben. Konkrétan, ha saját maguk betegszenek meg és kerülnek súlyos állapotba, kórházba, intenzívre. Ami a saját tapasztalatukon kívül esik, a számukra NINCS. (Kb. a 2 éves gyermek szellemi szintje.) És ezért, bármennyire próbálkozunk is, nem fogjuk tudni meggyőzni őket, mert NEM KÉPESEK rá, hogy felfogják, megértsék.

Mással nem lehet magyarázni, miképpen lehetséges, hogy meghazudtolják azokat, akik a saját tapasztalataikat írják meg. Hogy kifigurázzák még a gyászolókat is!

Kedvenc érvük, hogy nem lehet olyan sok súlyos beteg, meg halott, mert ŐK egyet sem ismernek! (= amiről ŐK nem tudnak, az NEM létezik)

Közveszélyes vélekedés.

2021. ápr. 20. 23:28
 76/122 anonim ***** válasza:
60%
Még az autó általl elütött embert is komolyan gondolta hogy logikus a vírus számlájára írni :D
2021. ápr. 21. 07:29
 77/122 anonim ***** válasza:
39%

Nem reménytelen,teljes mértékben egyetértek veled 75.válaszoló

Hamarosan Magyarország fele be lesz oltva,ha igy halad akkor júliusra már közel 7 millió ember lesz beoltva

Ez nagyon jó arány

Hátha eltünik már ez a virus, lassan,de csökken a betegek száma is

Itt,a helyi kórházban,általában 40-45 covidos beteg volt,ez tegnapra lecsökkent,24 betegre

Ez nagy szó,mert hetekig stagnált

Most itt tényleg csökkent,és remélem továbbra is csökkeni fog

Nagyon sok ismerős,rokon,közvetlen családtag dolgozik a kórházban

Akinek nincs közeli ismerős,az ugysem fog addig hinni benne,mig valaki el nem kapja a közelébe

Nekem a barátnőm nagyon sokáig tagadta,az egész családja

Az ő családja,meg a mi családunk nagyon jó barátok,virus elött mindig összejártunk,bográcsolás,

kirándulás stb.

Apukám hiába orvos,hiába beszéltem neki erről,nem nem és nem akart tudomást szerezni a virusról

Majd egyik nap reggel rámír,hogy az apukáját reggel bevitte a mentőa kórházba,mert nagyon rosszul lett

Aznap éjszaka ment ügyeletbe apukám,ugymond jó kezekben volt

Mindenkire figyelnek,de ha ismerős van,vagy barát,akkor ugyanugy plusz aggódás az egész

2 hétig volt bent az apukája

Egyik nap reggel ment apukám dolgozni,és a kezei között halt meg

Nagyon megviselt minket is,és a barátnőméket a legjobban

Magukat hibáztatják,ha regisztráltak volna az oltásra,hamar átment volna az apukáján a virus

Ilyen nagy teherrel együtt élni...bele gondolni is rossz

2021. ápr. 21. 07:33
 78/122 anonim ***** válasza:
67%

"Nagyon sok ismerős,rokon,közvetlen családtag dolgozik a kórházban"

És mindnek olyan torzult a lelkivilága, mint neked, hogy mások halálát, lélegeztetőgépre kerülését kívánja, mert nem ért vele egyet? És hogy majd így legalább megleckéztetheti? Vagy te csak idejöttél feszültséget kelteni, és márokat hergelni a kártékony, embergyűlölő nézeteiddel, amivel lejáratsz minden egészségügyi dolgozót?

2021. ápr. 21. 07:37
 79/122 anonim ***** válasza:
68%

"Nézzétek vissza! Szerintetek a 11-es normális?"

Érdekes, hogy egy jelentéktelen és nyilvánvalóan poénból írt kommenten kiakadnak, mint a kakukkosóra, de az ide írogató szociopata, aki mások halálára recskázna szívesen, na az senkinek nem szúr szemet:D

2021. ápr. 21. 07:40
 80/122 qkker1 ***** válasza:
67%

"Akinek nincs közeli ismerős,az ugysem fog addig hinni benne,mig valaki el nem kapja a közelébe"

Soha nem tagadtam a vírus létezését, csak a veszélyességét túlozzák el!

Hét ismerősöm kapta el, ebből hat otthon kihordta, egy került egy hétre kórházba, ő sem intenzívre.

2021. ápr. 21. 07:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!