Ha csak azokat az embereket néznéd, akiket ismersz annyira, hogy van egy véleményed róluk, hogy inkább tisztességesek v. inkább tisztességtelenek, akkor?
Akiket ismerek, csak tisztességesek. Tehát 100%-ban.
Magam miatt igyekszem elkerülni az olyan embereket, elvégre igyekszünk magunkhoz hasonló emberekkel körbevenni magunkat. És ez egy nagyon fontos szempont, önismereti szögből nézve is.
Attól függ.
Üzleti, jogi téren a többségük tisztességes. Egy kisebb részük azért, mert tényleg tisztességes akar lenni, de nagyobb részük azért, mert fél a büntetéstől.
Emberileg meg... Hát, sajnos a 90% nem tisztességes. Szinte mindenki félrelép és átver mindenkit.
Ez nagyon relatív, nem lehet ilyen egyszerűen megválaszolni. Ami szerintem tisztességes az mások szerint lehet, hogy nem nézőpont kérdése.
A masik dolog meg a szó definiálása mit jelent szerintem a tisztességes es mit jelent masok szerint.
Saját meglátásom alapján a körülöttem élők 70% a tisztességes.
A tisztesseg fogalmat kellene tisztazni.
Magyar embernek talalt targy az nem lopas peldaul, pedig az, ha megtartod.
Palcat torni afolott, hogy valaki hazassagban ketsegbeesetten kuzd, mert szerelmes lett, es a tarsat szereti. Na, az nagyon megy.
En leszarom, minek tartananak. A sajat kodexem betartom, es a kozeli szeretteim ismerik.
Mi számít ismeretségnek?
De elsőre azt mondanám, hogy akiről el is tudom dönteni, annak legalább 80-90%-a tisztességes
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!