Cigány ország lehetséges?
Lassan Magyaroszág "cigányország" lesz. Ezerrel szülik a pulyákat, megélhetés a legtöbbnél nem is lényeg... Eközben a magyarok megállnak 1-2 gyereknél, ha nem úgy mennek a dolgok akkor kiköltöznek (Ausztira, Anglia, Németország, Írország stb.). Nem is akarok belegondolni, hogy mi lesz 50 év múlva. Szerintem mi, magyarok leszünk kisebbségben. Előbb vagy utóbb ez fog bekövetkezni.
~egy laikus magyar véleménye~
10
Nem a származás a probléma elsősorban, hanem a viselkedés, ami leginkább a teljes cigány, vagy cigány környezetben felnőtt emberekre jellemző.
Sajnos van tapasztalatom mindkét oldalra félvérként...
"Cigány ország lehetséges?!"
Valószínűleg az évek során egyre többen lesznek, és nyilván sok a deviáns "tipikus" cigány viselkedésű...sajnos belőlük fog állni a többség, mint ahogy most is!
Egyre nagyobb "no go zónák" alakulnak majd ki, egyre több olyan falu, városrész lesz tele velük ahol a többség nem dolgozik, és csak a szociális segélyekből él...stb
Ezt tapasztalom a saját falumban is, 10 év alatt rengeteg olyan család költözött ide, akik nem dolgoznak, szocpolra, vagy most már csok-ra vettek házat, és 5+ gyereket nevelnek.
Már van 1-2 olyan utca ahol a családok nagy része ilyen, oda nem szívesen hajtok be, mivel a gyerekek felügyelet nélkül kint vannak az utcán éjjel nappal, nagyon zajosak, folyamatosan bömböl a zene.
Sok ház előtt nincs kerítés, mert eladták, autók vannak felborogatva az utca fronton, (katalizátor-vas bizniszt gondolom nem kell említenem :D).
Konkrétan ezek az utcák úgy néznek ki mint a gettóban.
Szerintem ezzel mindent elmondta.
Félművelt, de inkább negyedművelt félcigány. :D
Abban van igazad, hogy egyik nép se tiszta. A modern kori európai népek, aztán végképp nem.
Benyögted itt az olaszokat, hogy annyit keveredtünk velük. (Amit egyébként nem tudom minek hoztál példának, mert Fiumében, meg talán a középkori Dalmáciában lehetett olasz-magyar keveredés, meg tényleg volt 1-2 olasz telepítésű falu. Dehát passz. Biztos szőke olasznak gondolod magad).
De mind1. Féligazságokat írtál le.
Mindenhol keveredett a cigányság a helyi népekkel részben, meg ha már itt tartunk olyan, hogy "cigány nép" valójában nincsen. És ez nem rasszista vád! Hanem egész egyszerűen, több, egymástól merőben vagy teljesen eltérő cigány népcsoprtok léteznek.
Amúgy meg mint a mellékelt ábrád; Te magad is példa vagy arra, hogy nem a búszín miatt utálják a cigányokat, hanem a viselkedés és a temperamentum miatt. Utóbbi meg keverteknél is kijön.
Élő példa vagyok erre én. Semmi közöm a szlávokhoz, mégis mivel félvér vagyok, képes vagyok megijeszteni egy cigó csordát is.
És ne aggódj, attól, hogy sok a félvér még mindenkiben nincs cigány vér, barátom.
Mielútt vernéd a nillentyűt kicsit kifejtem.
Modern kori európai népeket írtam. De van néhány kivétel.
Olaszok; különböző itáliai népek, különböző háttérrel (Etruszkok pl), ógörögök/ hőrögök, kelták, germánok (longobárdok), szlávok.
Angolok; kelták, anglik, szászok, skandinávok, britonok, egyéb germánok, meg olvastam kis szarmata hatásról is.
Franciák; germánok, kelták zömmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!