Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ha korlátozás van, akkor...

Ha korlátozás van, akkor miért szabad dolgozni menni még ott is, ahol lehetetlen a távolságtartás?

Figyelt kérdés

Pl. egy gyárban

Bezzeg kikapcsolódási lehetőség semmi. De dolgozni azt szabad.

Nem munkaundor, de így mi értelme.

2021. márc. 24. 10:31
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
#40 ezt tényleg kevesen teszik meg. Nekem szerencsére alapból ilyen volt a fodrászom, még a járvány előtt is minden vendég után fertőtlenítette az ollót meg fésűt amit használt. De ő sem törölgette át a széket vagy használt mindig új védőköpenyt. Most megtette az elmúlt hónapokban és ő maga mondta, hogy neki ez nem okozott különösebb nehézséget, nem mosta a védőkendőket, hanem eldobható műanyagot vett helyette. De azt ő is elismerte, hogy akiket kollégákat ismert, azok nem nagyon csinálták, csak amikor már a vendéket kikényszerítették mert különben nem mentek.
2021. ápr. 1. 14:48
 42/44 anonim ***** válasza:

3.eset:Elmegy akárhova máshova. Ez ugye fel se merül, mindenki csak fodrászhoz jár állandóan.

,,Akkor szerinted ha budapest 2 millió lakosából 1999000 otthon maradna két heti kajával a spájzban, és csak 1000 hagyhatnál el a lakását bármilyen indokból is, nem terjedne lasabban a fertőzés? Mert ez "nem teljes lockdown" hogy téged idézzelek."

Jó hülye példa. Egyébként de, ez már kb teljes lockdownnak felel meg. Egyébként is rossz az analógia, mert most sem az van megszabva hogy x ember mehet, hanem hogy hova mehet. Teljesen más a két dolog. Ha mondjuk a veszélyeztetetteket nem mehetnének sehova, vagy akármilyen csoport az biztosan csökkentené. Attól nem csökken a kontaktok száma hogy ide meg oda nem mehetsz, ha máshova meg igen. Az emberek hering módjára potyognak ki a bolt meg a busz ajtaján, de ja tuti a fodrászok miatt fog összedőlni az egészségügy... A másik meg hogy alapból betartathatatlan a törvény. Ha nem mehetsz fodrászhoz, majd az megy hozzád. Azt kellene egyébként megnézni hogy mennyi ember menne mondjuk fodrászhoz azok közül akik például boltba mennek. Továbbra is az a gond hogy ha te mehetsz egyik zsúfolt helyre, akkor hiába tiltják meg hogy egy kevésbé zsúfolt helyre ne mehess, nem fog működni.

Nálunk van itt a közelben egy bicikligyár(erről tudok jobban nyilatkozni mert itt már dolgoztam). Na ott ez úgy működik hogy mondjuk egyszerre 100 ember kajál 3 darab étkezdében. Van mondjuk 6 darab WC, az irodai részen meg talán 2. Cigiszünetben kinn van x ember akik nem is egy soron dolgoznak. Akik logisztikáznak azok is megállnak adott esetben beszélgetni, ha elvitték az árút. Én nem tudom hogy ti hol dolgoztok, de abban biztos vagyok hogy nem csak azzal az 5-6 emberrel találkoztam egész akikkel egy helyre voltam beosztva. Egyébként az a 20 ember akivel mondjuk 2 hétig együtt melózol, ha megfertőződik az is szanaszét fogja vinni ugyanúgy mint a fodrász. Ennyire azért nem számít minden élet?

,,közel sem ugyanaz, mintha a fogrász vagy kozmetikus (ahol ráadásul maszkot sem tudsz viselni értelemszerűen) fél óráig tőled 40 centire." Miért, a buszon mivel másabb ez? Ja hogy buszozni muszáj, a kozmetikusok meg fotoszintetizálnak?

2021. ápr. 1. 17:25
 43/44 anonim ***** válasza:

" Egyébként de, ez már kb teljes lockdownnak felel meg." Olyan nincs hogy kb. teljes. Ha valami nem száz százalékos, akkor az nem teljes. Ha ezer emberből egy mehet valahova, az nem teljes. A teljes azt jelenti hogy senki.

"Egyébként is rossz az analógia, mert most sem az van megszabva hogy x ember mehet, hanem hogy hova mehet."

Nem mondtam hogy ez bármiben is hasonlít a mostani lezárásokra. Arra az állításodra hoztam fel egy teljesen fiktív eltúlzott példát, hogy csak a teljes lockdown hatékony a járvány ellen. Erre reagáltam, a konkrét valós intézkedésektől függetlenül.

Egyébként a busz most nem tudom hogy jön ide. Én a példában a kozmetikust/fodrászt hasonlítottam egy gyárral össze.

"Na ott ez úgy működik hogy mondjuk egyszerre 100 ember kajál 3 darab étkezdében." Az hogy egy konkrét cégnél nem tudnak/akarnak bevezetni intézkedéseket, az nem az országos lezárást minősíti.

2021. ápr. 1. 20:00
 44/44 anonim ***** válasza:

Ha most az az 1000 ember nem mehet a többihez, akkor azt tök mindegy minek nevezzük, olyan mintha totális lockdown lenne. Fél szavakon lovagolni felesleges. Ez a scenarió is addig működne amíg a maradékot ki nem engeded az utcára ahhoz az 1000 emberhez. Értelemszerű hogy akit bezársz az jó eséllyel nem fogja elkapni, akit meg nem annak hiába zárod be a fodrászatot, el fogja kapni.

,,Egyébként a busz most nem tudom hogy jön ide. Én a példában a kozmetikust/fodrászt hasonlítottam egy gyárral össze."

Úgy jön ide hogy az egyik egy szuperterjesztő, a másik meg nem. Hiába zárod be valakinek a kozmetikáját, boltba ő is menni fog, buszozni is fog, ott meg sokkal több embernek adja át mint munka közben. Meg hagyjuk már ezt hogy gyár az valami steril környezet! Akkor ha azt az 5 kollégádat megfertőzöd, azok is széjjel fogják hordani. Ti csak kifogást kerestek arra hogy igazából más védekezzen helyettetek. Ha ti is komolyan vennétek ezt a marhaságot akkor szépen maradnátok otthon és inkább éhenhalnátok, mint azok akiket erre kényszerítenek.

,,egyszerre 100 ember kajál 3 darab étkezdében." Az hogy egy konkrét cégnél nem tudnak/akarnak bevezetni intézkedéseket, az nem az országos lezárást minősíti."

Nem a lótúrót! A jogalkotó hibája hogy betarthatatlan szabályokat hoz, nem pedig azé aki ezt nem tudja betartani. Építsék át a gyárat, rúgják ki a fele embert hogy kisebb legyen a fertőzés, nem?! Te beáldoznád a megélhetésedet más biztonságáért? Kötve hiszem... Könnyű úgy társadalmi felelősségvállalásról okoskodni hogy te személy szerint semmilyen áldozatot nem hozol ezért, hanem mástól várod el hogy zárjon be! Zárd be te magad a pincébe, jó? Nem kötelező se gyárba menni, se buszra ülni, se boltba menni!

2021. ápr. 2. 10:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!