Ha korlátozás van, akkor miért szabad dolgozni menni még ott is, ahol lehetetlen a távolságtartás?
Pl. egy gyárban
Bezzeg kikapcsolódási lehetőség semmi. De dolgozni azt szabad.
Nem munkaundor, de így mi értelme.
#30 Ez egy buta hergelő duma amit leírtál. Én is szoktam kozmetikushoz járni és bizony, bár most hónapok óta nem lehetett nyitva, ellenben sem csődbe nem ment, sem fel nem adja. Házhoz járt a vendégeihez és így tudta fenntartani magát.
Nagyon sokuknak ez rettentő helyzet volt és ki tudja még meddig tart. De ezzel nincs vége sem a vállalkozásuknak, sem a munkájuknak.
Pontosan tudom hogy a kozmetikusok meg a fodrászok nagyrésze magasról tesz az egészre. De akkor meg minek az egész? Most konkrétan törvényt kell szegniük ahhoz dolgozhassanak. Ezzel csak azt éri el a magyar állam hogy ezek az emberek nem fognak a munkájuk után adózni. Akik meg betartják a törvényt azok tönkre mennek. De nem is ez a lényeg. Gyakorlatilag te magad ismered el hogy ezek az intézkedések hülyeségek mert milyen jó hogy törvényt szegnek egyesek hogy dolgozzanakxd Mi ezen a hergelő duma? Nem veszed észre hogy saját magad ellen érvelsz?
#34: Milyen gyárban találkozol 3000 emberrel? Ha dolgoztál volna olyan gyárban, ahol ennyi alkalmazott van (én dolgoztam, de a válaszodból látszik hogy te nem) akkor tudnád, hogy az a 3000 ember akkora területen van szétosztva, több külön csarnokban-raktárban stb. hogy legnagyobb részüket nem is látod soha.
A kozmetikusról meg nem én írtam, az egy másik válaszoló volt. #34 voltam.
"Ha nincs teljes lockdown akkor nem lassítod a fertőzést." Ennyire fogyatékos nem lehetsz.
1. eset: egy gyári melós elmegy a gyárba dolgozni, utána este haza tévézni.
2. eset: egy gyári melós elmegy a gyárba dolgozni, utána munka után fodrászhoz, aztána barátnőjével moziba, majd a haverokkal kocsmázni hajnalig. Utána hajnalban haza.
Ne mondd nekem, hogy az 1. esetben ugyanolyan gyorsan terjed a fertőzés, mint a másodikban. Lehet arról vitatkozni, hogy arányosak-e a lezárások, de az, hogy semmit nem használ a részleges lezárás, nettó baromság. Ehhez nem kell virológusnak sem lenni, csak 20-nál több IQ kell hozzá.
Akkor szerinted ha budapest 2 millió lakosából 1999000 otthon maradna két heti kajával a spájzban, és csak 1000 hagyhatnál el a lakását bármilyen indokból is, nem terjedne lasabban a fertőzés? Mert ez "nem teljes lockdown" hogy téged idézzelek.
Még mindig nem sikerül neked kérdező megérteni, hogy nem megállítani akarják a fertőzést hanem CSÖKKENTENI, olyan szintre amit kezelni tud az egészségügy.
Ha az autóbalesetek számát nullára akarnák csökkenteni, akkor betiltanák az összes autót és ennyi. De nem ezt akarják, hanem hogy a lehető legkevesebb legyen úgy, hogy közben az autókkal az életünket könnyebbé tesszük, mert fontos eszköz a közlekedésben. Ezért nem betiltották az autókat hanem van KRESZ, vannak tiltások, szabályok, közlekedési lámpák és traffipaxok.
#37: Az, hogy egy beléptető kapun átmegyek, meg a kajáldában (egyébként ahol 3000-ren dolgoznak legtöbbször nem egy étkezde van, nálunk például van 5, és oda is 3 turnusban lehet bemenni, közötte az asztalokat, székeket mindig fertőtlenítik, az asztaloknál pelxivel elkülönített helyek egy-egy széket kihagyva) a plexi mögül 10 centis résen kiadják a kaját, közel sem ugyanaz, mintha a fogrász vagy kozmetikus (ahol ráadásul maszkot sem tudsz viselni értelemszerűen) fél óráig tőled 40 centire.
Tudom hogy fertőtleníteni meg takarítani a fodrásznál is lehet, de nem hiszem, hogy két vendég között (főleg ahol többen dolgoznak, és nem egyszerre kezdenek meg végeznek egy vendéggel) kompletten felmosnának, lefertőtlenítenék a széket (az eszközöket még csak-csak) és kicserélné a fodrász az egyszer használatos műanyag védőköpenyét meg a maszkját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!