Az influenza elleni oltást miért nem tették kötelezővé, miért nem zsarolták vele az embereket?
4, nem marad el, nekem az volt :)
Kérdező, hány ismerősöd halt bele az influenzába, vagy került miatta kórházba? NA látod.
A COVID esetében magasabb az intenzív kórházi ellátásra szorulók aránya és a halálozási arány is, mint az influenzánál. Ha valóban kevesebben haltak bele, az a jobb védekezés miatt van.
Megpróbálom szemléltetni neked. Egy sötét, elhagyott utcában nagyobb a valószínűsége, hogy kirabolnak, mint egy világos, forgalmas utcán. Ha odaállítanak egy rendőrt a sötét utcába, akkor hirtelen lecsökken a bűncselekmények száma, a védekezés miatt. De ettől még nem mondhatjuk, hogy minek áll rendőr a sötét utcában, hiszen ott nincs is már bűncselekmény.
Szóval a COVID sokkal nagyobb gondot okozhat mint az influenza, ha nem védekezünk. Ha sikerül a számokat alacsonyabban tartani, akkor az a jó védekezés miatt van, nem pedig amiatt, mert nem veszélyes.
"évente sokkal többen halnak bele az influenzába, mint az elmúlt esztendőben a covidba."
Hát igen, csak többen is betegnek meg. Én még nem láttam olyan statisztikát, hogy az influenza halálozási aránya magasabb lenne a covidnál.
"Minden évben megindul az influenza. Évente világszerte 3-5 millió esetben okoz súlyos betegséget, és 290 000-650 000 beteg bele is hal."
Ehhez képest a COVID-ba 1 év alatt 2.000.000-an haltak bele.
Szóval nem stimmelnek a számaid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!