Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A nyugati világ tényleg...

A nyugati világ tényleg szétesőben van?

Figyelt kérdés

Az utóbbi évek felerősítették ezt az érzést. A migrációs válság, a folyamatos itt-ott felbukkanó terrortámadások, a válsághelyzet kudarcos kezelése.

A koronavírus járványnál is ez figyelhető meg. Míg az 1,3 milliárd lakosú Kína 2-3 hónap alatt legyűrte az egészet, és most úgy élnek, mint eddig, vagy akár Dél-Korea, Új-Zéland (ráadásul utóbbi kettő demokratikus ország), addig az EU és az USA már egy éve szerencsétlenkedik vele. Az USA-ban többen haltak meg eddig Covidban, mint a két világháború és a vietnámi háború alatt összesen elesett amerikai katona. Az EU hónapok óta szerencsétlenkedik a vakcina beszerzéssel is, meg folyanatos kudarc az összes védekező intézkedésük.

A járványtól eltekintve más területen is. Migrációpolitika, LMBTQ, BLM mozgalom stb. Mostanában ez teszi ki szinte az egész politikai tevékenységüket. Nemzeti identitást keresni már egy országban sem nagyon érdemes, ahol még van jobboldali kormány, ott igyekszik a balliberális elit elnyomni, ez van itt is, és én nem vagyok fideszes, de való igaz, hogy az EU a jobboldali kormányokat látványosan nem szereti, mindenkire szivárványmozgalmat, elfogadást stb akar ráerőltetni, de miközben valójában a jobboldal se nyomja el a kisebbséget, addig a magukat elfogadónak tartó, meg elfogadást hirsető balliberális elit mindenkire ráerőltetné a saját politikáját. Facebookon is csak jobboldali oldalakat törölnek, miközben baloldali kommunista mozgalmaknak meg helyet hagynak. Ez tényleg nem fidesz propaganda, én se szeretem a fideszt, de ezt látom én is.

Akkor ott volt az USA elnökválasztás. Nagyon jó volt az a cikk, nemtom már hol jelent meg, de a címe mindent elárult, és teljesen igaz volt. Az volt a cím, hogy az amerikai elnökválasztás legnagyobb győztese Kína. És tényleg... valahol a világ tulsó oldalán tuti röhögve nézték azt a cirkuszt, ami ott megy, hogy két teljesen alkalmatlan jelölt közül választanak az emberek a nagy demokratikus országban, a szabadság földjén...

Szerintetek mi lesz ennek a vége? Kelet lassan túlszárnyalja Nyugatot technológiában is, aztán az arab olajországok is ott vannak, óriási mértékben gazdagodnak és fejlödnek, miközben Nyugat épp hanyatlani làtszik. Persze majd biztos lesz, aki azt mondja, teljesen jó a migráció, kell a munkaerő stb. Csak valahogy annak ellenére, hogy ma még Nyugat csábítónak látszik, én, és úgy látom egyre többen, kezdjük látni, hogy ennek nem lesz jó vége.

2021. febr. 24. 20:16
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
81%

"A járványtól eltekintve más területen is. Migrációpolitika, LMBTQ, BLM mozgalom stb. Mostanában ez teszi ki szinte az egész politikai tevékenységüket."

Ez most politikai oldaltól függetlenül, ha szerinted ennyi az egész lényeges politikai tevékenységük, akkor nagyon gyorsan keress új oldalakat, személyeket, hírportálokat, akik külpolitikával foglalkoznak.

2021. febr. 25. 00:06
 32/39 anonim ***** válasza:
27%

Szerintem először a saját kis hazánkban kellene körbenézni, és ha gondolkodsz a roma kérdés sokkal nagyobb bajt fog okozni mint bármiféle LMBT és BLM mozgalom. Hamarosan többségben lesznek és kiszorítanak minket mert szaporodnak. És bizony ha a cigány lesz többségben akkor a magyar identitás le lesz magasról tojva. Az lmbt a társadalom egy nagyon kis részét foglalkoztatja csak. Viszont a szivárványcuccok legalább nem támadnak le aluljárókban , nem késelnek meg időseket 5ezer Ftért...

Szóval kérdésedre válaszolva, ha hanyatlik a nyugat akkor hidd el, mi jobban.

2021. febr. 25. 04:12
 33/39 anonim ***** válasza:
30%

És még egy, pont az előbb említett okok miatt, 100ezer főre jutó gyilkosságok számában Magyarország élen jár Európában. Azt hiszem Románia és Bulgária ver csak minket.

A migráns rossz de nekünk hidd el, jutott más

2021. febr. 25. 04:16
 34/39 A kérdező kommentje:

Hát azért túlzásokba se essünk. A romák még bőven kisebbségben vannak, nem kell ezt eltúlozni ennyire. Nálunk magas az arányuk, mert olyan helyen lakok, ahol a legtöbben élnek szinte romák az országban, de így is a lakosság olyan 20-30%-a az csak. Valahol meg egyáltalán nincs is.

"Amit az EU-ban most láthatunk az a Nemzetek Európájának közeli szint, ami láthatóan nem működik túl jól"

Nemzetek Európája? Franciaországban meg Belgiumban lassan nem lesz őshonos lakos, milyen nemzetekről beszélsz? Ezek már lassan csak európában található országok lesznek a világ minden részéből jött emberekkel.

2021. febr. 25. 06:30
 35/39 anonim ***** válasza:
57%
Egy előre jelzés szerint 10-20 év múlva a cigányok lehagyják a magyarokat lélek számban ez meg azért belátható idő. A CSOK miatt pedig berobbantak nagyon. Nem tudom hol élsz kérdező de én nem láttam olyan települést az országban ahol ne élne cigány. De olyat már igen ahol nem él magyar. Borsod, Szabolcs, Heves, Somogy, Baranya, Tolna, Zala megye egyes részein már nem élnek magyarok
2021. febr. 25. 06:55
 36/39 anonim ***** válasza:
0%

"Franciaországban meg Belgiumban lassan nem lesz őshonos lakos, milyen nemzetekről beszélsz? "

Ha definiálnád a nemzeti identitást általánosan nemzetfüggetlenül, akkor könnyebb lenne beszélni róla.

2021. febr. 25. 07:55
 37/39 A kérdező kommentje:
#35 akkor te nem láttàl még elég települést itthon. Vannak igenis olyan országrészek, konkrétan tudom mondani, hogy pl az Alföld középső részein, Bács-Kiskun megye bizonyos települései (tudom, sok helyen ott is van, de jónéhàny településen szinte egyáltalán nincs), Dunántúlon is jónéhány járásban alig akad, vagy egyáltalán nem. Inkább úgy mondom, hogy a leginkább érintett területek: Borsod, Nógrád, Szabolcs megye, Budapest egyes kerületei, Baranya. Tulajdonképpen nagyvonalakban itt vannak nagy számban, de itt sem az a vészes helyzet. Ahol élek, kiemelkedő arányban vannak, de még itt is bőven kisebbségben vannak. Én a CSOK-ot nem hiszem, hogy annyira igényelnék, eleve valamilyen szintem jövedelmi helyzethez kötött, sokan normális anyagi viszonyok mellett is meggondolják. Nem tudom ki számolta ezt ki, hogy 10-20 év múlva többen lesznek, de ahhoz, hogy ez így legyen, minden roma nőnek kellene 10 gyereket szülnie kb. Én láttam statisztikai adatokat a környékemről is, abszolút nem tartom még aggasztónak ezt a helyzetet, plusz egyébként azt is hozzáteszem, mintha már kevesebb híradás szólna arról, hogy bűncselekményeket követnek el, és a mindennapokbam is azt látom, hogy probléma ugyan a társadalomhoz való hozzáállása sokuknak, de sokan dolgoznak is közülük, és békében élnek velünk.
2021. febr. 25. 12:00
 38/39 anonim ***** válasza:
52%
Ajánlom megtekintésre azt a Kaposvár és 30km körzetét Beleg feltétlenül megnézendő. Akkor úgy azt a Barca, Nagyatád környékét is ajánlom valamint ott Fonyód és Balatonfenyvestől lefelé lévő falukat is. Ezeken a településeken szerintem 35-40% a cigányok aránya, ha nem több és ez csak Somogy ahol lakom. Egyébként ezt 10-20 évet egy roma párt mondta valamint a Mi hazánk is átvette tőlük. Meg felénk egy roma lánynak már 16 évesen lazán van 1 gyereke és mire eléri a 40 éves kort addigra van neki 4-5-6 gyerek. Igen vannak tisztességes cigányok ahogy vannak tisztességes arabok is Belgiumban és Franciaországban ők azok akik Gyrosost meg kebabost nyitnak és adóznak csk kisebbségben vannak......
2021. febr. 25. 12:27
 39/39 anonim ***** válasza:
40%

"Belgiumban lassan nem lesz őshonos lakos"

Jártál már ott, éltél már ott? Én egészen mást tapasztaltam, bár jómagam is tenni fogok érte, hogy csökkenjen az őshonosok aránya ott.

2021. febr. 25. 17:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!