Igazam van abban, hogy a kommunizmus a valóságtól a legtávolabb álló, legidiótább, legkártékonyabb, legalantasabb ideológia?
Nincs igazad. Aki ilyesmit képes leírni, annak fogalma sincs a kommunizmusról.
Végül is mindegy, ha ebben hiszel, az a te dolgod...
Én pedig úgy vagyok vele, hogy ha Istenneknjó a kommunizmus, akkor nekem sincs ellene kifogásom.
Uhh! Hát vannak itt problémák egyesek fejében, az egyszer biztos.
#14:
Regélj Drága!
Sorold fel azokat az országneveket, ahol volt/van megvalósult kommunizmus! NEM ilyen-olyan szocializmus ami tévesen kommunizmusnak van nevezve (gulyás"kommunizmus"), vagy kommunizmusra hajazó eszme (Juche), vagy valami más "arra törekvő" irányzat! Hanem konkrétan kommunizmus!
(Segítek, annyit, hogy a kommunizmus eszméjének milyenségéből kifolyólag, a kommunizmus 99%-os elérése még szocializmus!)
Mondj legalább egy, csak egy olyan országot, ahol kommunizmus volt/van!
"A kommunizmus, jó néhány gazembert kivéve senkinek nem volt jó"
Egyáltalán nem vagyok semmiféle elnyomó rendszereknek a híve, így a szocializmusnak/kommunizmusnak sem.
De:
- Tény, hogy a jövedelmi egyenlőtlenség jóval kisebb volt, mint ma
- Tény, hogy az egyszerű melósok tömegének jobb sora volt akkoriban, mint ma
- Az írástudatlanság visszaszorításáért, a közművelésért nagyon sokat tettek
- A szegény sorsú gyerekeknek is lehetőségük volt eljutni a felsőoktatásba, rengeteg olyan, egyébként jó eszű gyerek lett mérnök, orvos, tanár, stb., akiknek a mai rendszerben semmi esélye sincs rá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!