Csak engem háborít fel Novák Katalin legújabb agymenése a női emancipációról?
10: az lenne az ideális, ha a férfiak is ugyanúgy foglalkoznának a gyerekkel, és nem lenne alapvetés az, hogy a nő marad otthon. Még olyan esetekben is, amikor a nő keres többet... sok esetben azért, mert ha a férfi marad otthon, a nőre fújnak, hogy mennyire elnőiesíti a párját, meg szegény férfit hogy sajnálják, hogy egy pasit vett feleségül.
De ha még olyan esetről is beszélünk, hogy a nő akarna maradni a gyerekkel, ha nem akarja, hogy kifacsart citromként dobják arrébb, a gyerekvállalásig akkor is ugyanúgyt helyt kell állnia a munkaerőpiacon, mint a férfinak... és ilyenkor jönnek ezek a negédes mondatok, hogy "jaj, hát az a női szerep, hogy gondoskodhatsz, mucikám, hát nem akarod megélni a nőiességedet?"... ja, ha a férjem meghal esetleg, akkor majd hómleszként nyilván meg tudom élni a nőiességemet, ha addig nem kerestem annyit, mint egy férfi, a mai állapotokban...
11 de a valóságban viszont ha a férfi is otthonmarad a gyerekekkel akkor az ő karrierjének is slussz...:/ Mondjuk utána csak abban lehet versenyezni kinek kevésbé sz*r a fizuja de ez a családnak rossz.
Szóval nem rossz a specializacio, én szeretek gyereket nevelni és támogatni a férjem hogy ő meg karriert építsen, neki még nem lenne türelme gyerekzsivalyban enekelgetni nonstop.
Persze ehhez stabil család kellene... Meg persze vállalni a szerencsére kicsiny kockázatot hogy ideje korán elveszítjük.
Ő azért könnyen beszél,hiszen nőként keres annyit mint egy "jól menő"férfi.
Ezt hívják képmutatásnak.
Ugyanaz mint két hete a Szájer-ügy:Vizet prédikált,és bort ivott.
Ez most divat lett a Fideszben,már a látszatra sem nagyon ügyelnek,annyira magabiztosak mindíg mindenben,akik megmondják az embereknek a "tutit".
Gondolom,neki is 24 órából áll egy nap.
Mindenesetre jól beoszthatja az idejét,ha a 3 "györök",és a családi teendők mellett,egy ilyen magas pozíciót is be tud tölteni.
Hát igen. Az én anyám is karrierista volt, mi meg négyen voltunk gyerekek. Helyi politikai életben mozgott, mindenki odavolt hogy egyszerre okos, csinos és micsoda család mellé , ez igen.
Hát utaltam hallgatni mert egy ritka szar család volt. El is váltak és aztán le is lépett :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!