Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Ha valaki tudatosan nem akar...

Ha valaki tudatosan nem akar gyereket vállalni, szerintetek nem úgy lenne fair, hogy akkor ő több adót fizet?

Figyelt kérdés

A népesség folyamatosan csökken, mert sokan nem akarnak a mai fiatalok közül gyereket vállalni. Nem azért, mert anyagilag, egészségügyileg vagy egyéb okokból nem tehetik meg, hanem szimplán kényelemből, önzőségből.

Szívül joga persze így dönteni, de szerintetek nem lenne akkor elvárható, hogy azok, akik nem vállalnak gyereket, legalább támogassák azokat, akik helyettük szülnek? Lehetne valamiféle nemzetfenntartási adót, vagy járulékot bevezetni erre, valami külön pótlékot vagy valamit, hogy aki nem vállal gyereket, akkor az járulékot fizetne azoknak, akik helyette pótolják a hiányt.

Ti mit gondoltok erről?

2020. dec. 10. 10:43
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
90%
A CSOK-ot a gyermektelenek fizetik ki. Az ingyen Daciat is.
2020. dec. 10. 11:42
 22/28 anonim válasza:
96%

Nem onzosegbol nem akarnak a fiatalok szulni!!! A legtobbet igenis az anyagi korulmenyek nem adottak es nem is lesznek. En nem szulok egy olyan vilagba gyereket ahol nem tudhatom biztosra hogy meddig van munkam. Mert itt MOn nincs biztos munkahelyem. Alberletbe is ide oda megyek az egekben van a rezsi es igy tovabb. Egyedul onmagamat ellatni es megelni a 140 ezer forintbol nagyon keves! Plussz egy stabil parkapcsolatot is nehez kialakitani amikor ma az a divat hogy ha egy kis problema van akkor lelecelnek az emberek es egyik kapcsolatbol a masikba ugranak. Azt meg nem akarom hogy a gyerekem apa nelkul noljon fel. Magyarorszagon nagyon rossz a helyzet. Itt van a legtobb elhizott, depresszios es konzervativ, rasszista ember. Nepesseg szam oke mashol nagyobb, de a szazalek a fontos. Lenyegtelen is. Szerintem senkinek nincsen joga ahhoz hogy akar gondolotban is ezen morfondirozzon es jatsza a nagy okost.

Helyettem mas szul? Kenyszeritette oket valaki? Az szul ebbe a vilagba aki akar oke?

Id..diota!

2020. dec. 10. 11:48
 23/28 anonim válasza:
97%

Külömben észre vettétek milyen sok gyermek születik mostanában?

Nekem 1 gyermekem van, ő már felnőtt, annó szerettem volna még egy kicsit, de nem mertem. Három munkahelyem szűnt meg az évek alatt.

De hogy ki akar s ki nem, gyermeket, hadd legyen már az ő döntése.

Így is ahogy elnézem, már mindenbe bele akar szólni a törvénykezés (kormány) az ember életében. Nagyon ki vagyunk szolgáltatva. S lesz rosszabb is. 🤨

2020. dec. 10. 11:58
 24/28 LazyJones ***** válasza:
93%

"Szerintem teljesen normálisan tettem fel a kérdést"

Szerintem a legnagyobb jóindulattal is, te feltettél egy idióta kérdést. Szerinted egy gyerekhez annyi kell, hogy egy ember kitalálja, hogy gyereket akar, aztán lepottyan neki egy az égből? Közel tíz éve aktívan próbálok családot alapítani, ebből 8 év ment el azzal, hogy találjak egy partnert, aki megfelelő társ lehet az életben, és akivel van esélyünk eljutni olyan szintre, hogy gyereket is tudjunk/merjünk vállalni, azidő alatt egyedül, azóta ketten küszködünk azon, hogy megfelelő anyagi és társadalmi körülményeket teremtsünk a gyerekvállaláshoz - miközben egyikünk sem a nulláról indult el, és nem is tartozunk a béka fara alatt keresők közé. Valószínűleg iszonyat módon meghozná a kedvünket, ha még több bőrt akarna valaki lenyúzni rólunk gyerektelenségi adó címén. Oh wait, no....

2020. dec. 10. 12:13
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
De kérdező. Nem hulla mindegy mit gondolunk róla, hogy ha ez egy valós dolog?! Nézzél körül. A gyerektelenek többet fizetnek. Az van amit “akarsz”. Ösztönzi őket a gyermekvállalásra? Nem. Nem is kell. Gyereket ne pénzért vállalnunk már.
2020. dec. 10. 12:33
 26/28 anonim válasza:
100%

Most is többet fizetnek: ők finanszírozzák a tgyást, gyed-et, gyest, családi adókedvezményt, csok-ot, oktatást/napközit, a gyerekek ingyenes egészségbiztosítását, és még egy rakás olyan apróságot is, mint a gyes-es bérletet, a diákbérletet, az egyéb családi utazási kedvezményeket, sőt, a mindenféle kedvezményes családi jegyeket is (pl. a strandokon).

Közgazdász ismerősöm szerint a szülők a gyereknevelés költségeinek úgy kb. a felét fizetik, a többit ingyenes szolgáltatások és szociális transzferek révén a "köz" fizeti.

2020. dec. 10. 14:47
 27/28 anonim ***** válasza:
79%
Ehhez úgy semmi közöd, mint ahogyan az államnak sem, - nem a köznapi ember tehet arról, hogy az életkörülmények nem olyanok, amelyekben szabad akaratából, saját elhatározásból, a polgár által arra alkalmasnak vélt időpontban, biztos, nem kiszolgáltatott háttér mellett vállalhatna gyermeket. Egyébként már az vérlázító, hogy kiváltsággá emelkedett a gyerek vállalás és még inkább az, hogy a nem kifejezetten ilyen célból levont adókat bőkezűen osztogatja az állam a felelőtlenül szaporodóknak. Úgy vélem, már ezen a ponton túlteljesítettek - szabad akaratuk ellenére - az adók szemszögéből azok, akik nem vállalnak, vállalhatnak gyereket, - mert ugye a te felfogásod szerint azt is hülyére kell sarcolni, aki meddő, impotens, vagy csak mentálisan alkalmatlan arra, hogy egy jól szocializálódott egyedet adjon ki a kezei közül. Az már csak hab a tortán, hogy otthon akiknek kenyeret adsz, azoknak az idejével, anyagi lehetőségeivel gazdálkodsz, senki máséval!
2020. dec. 10. 15:25
 28/28 anonim ***** válasza:
78%
Kezdjük azzal: Ha én gyereket vállalok azt nem az állam miatt vállalom. Régen rossz ha valaki azért vállal gyereket, mert, jajj fogy a népesség most mi lesz vagy de jó, állam bácsi pénzt ad...
2020. dec. 11. 00:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!