Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » A Magyar a finnugorhoz vagy a...

A Magyar a finnugorhoz vagy a türkhöz áll közelebb?

Figyelt kérdés
Mindent olvasni mostanság, azért kérdezem

2020. dec. 7. 21:25
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

Család? Jól vagy ember, a család szó is germán, tehát magyar:

sté vagy csé gyökből, a germán stalad, ami ház és birtok, állad, ebből a gyökből jön a csődör is, mint stoedor, meg a csend is, meg az istálló is.

Szűz: saját-ból, sweas, seu gyök, mint a szokás, vagy a saját

anya: ana, anyta, ami már litván

apa: germán aba, tochar appa

gyám: írja yama, gama, mint házasít, házasságba ad

sarj: árja sarj, valszeg protogermán

származik: árja sarma

atya: germán atta

Lehetne folytatni...

2021. jan. 8. 15:24
 32/37 Barbell Deadlift ***** válasza:
91%

A család pont nem germán eredetű szó, meg nagyjából a többi sem. Nyelvészkedni nem így kell, hogy mindenféle szóba belemagyarázol valami izzadtságszagú etimológiát.

Ilyet én is tudok, nézd: wait - vár, a "wa" gyök a "v", az "ait" meg a létige módusulása, ami amúgy "are", tehát "ár". És ezzel be is bizonyítottam, hogy az angol nyelv igazából magyar. Vagy az olasz pasta - tészta. "Pa" gyök = "té" a hangrendváltás miatt, "sta" = szta. Jé, a magyar az egy latin nyelv...

A nyelvtani eset miért is ostobaság? Mert nem támasztja alá a hülyeségeidet?

A számnevek hogy lettek uráli szavak, ha mi germán nyelvet beszélünk? Néha kevesebbet agyalj a hülyeségeken, és akkor nem írsz le ennyi baromságot.

2021. jan. 8. 17:08
 33/37 anonim ***** válasza:
0%

A család egy germán szó, ezért magyar? Beszéni magyarul, tudni, hogy mi az?

Nyelvészkedni? Az pejoratív, mint mondtam, és itt nem én vagyok az aki itt belemagyaráz, és egyáltalában nem izzadságszagú( amúgy még ez is germán szó, ei, eis germán izz, szag swek, sweg).

a család alapja, mint mondtam a csé gyök, ebből lesz a stalad, ami házat és birtokot jelent. Tudsz magyarul? látom, hogy nem, mert tudnád, hogy ez az. A latin Familie is egy áll gyökből van, csak másikból.

A wait ugyebár egy a véd szóval, warten, wahren, indogermán uer, amiből jön az ueriz, meg az őr és a vár, ahogy kausatvkpzéssel a véd, mert a waru, a vár, meg a várad, vard.

Mit kell itt alátámasztani? Ha egyszer úgy van, teneked vannak hülyeségeid, mert nem beszélsz magyarul, germagyarul.

He? Nagyon sok germán, indogermán a számnevek között, de ne akarj már, vagy inkább vélj nyomorult pár szó alapján nyelvet írni!

2021. jan. 8. 21:50
 34/37 anonim ***** válasza:

Olyan hülyeségeket beszélsz, nem mert az túl szép szó, makogsz, hogy az hieteletlen, kb. ilyen szinten áll a fingugrizmus is, meg a türkikékezgetés is.

Ki beszél itt valami pastáról? Hát ez jó!

Germán eredetű szó? A magyar egy germán nyelv, tehát ha germánt mondok, akkor magyart mondok.

Eredet: indogermán er gyökből, árja ered, germán ert, az áraddal egy, ami germán és az ár is:

er tőből:

ered: er+ed, tán árja a többi germán

rohan: rennen

roham: roh+ma

riad: riod, vagy ide vagy a rázhoz

erény: arnj

ered: ered, rinnen

óriás: er-tőből, Riese, wrisja

orom: mint a görög orós, magyar belső képzés a germán ar tőből, germán om, om-val

ár:aer, ar

árt: germán artjan, szanszkrit arti, a germagyarban germán

irigy: argi, argjó

réved: germán reven reben, refen, jelentésük réved, megindul

erdő: Arduenna , er nőni tő, meredek, magas, latin arbor fa, kurd ard fa, germán-kelta Arduenna

2021. jan. 8. 21:54
 35/37 anonim ***** válasza:

Te mindenkit olyan hülyének nézel, meg magyarul nem tudónak mint te?

Az ár szó germán, de ez er egy változata.Ahogy fentebb van.

Az ár meg mint lyukasztó árjás-germán mert német Ahle, árjául are.

Az áru meg germán Ware, indogermán ues gyökből, ami a vásár is.

És mint mondtam a család az egy magyar szó, mert germán, más nem lehet, csak logikusan, ház és birtok, annak aki beszél magarul.

2021. jan. 8. 22:03
 36/37 anonim ***** válasza:

Hogy lett az egész nyelv germagyar, ha csak számnevek lehetnek finnugorok, semmi más?

előbb agyalj a hülyeségen kevesebbet, mielőtt nemagyarkám makogsz.

2021. jan. 8. 22:06
 37/37 anonim ***** válasza:

Milyen többi? Itt hoztam vagy több száz szót, mondatelemzéssel is.

Pár szó:

szűz: a primitív embernek, az ami a saját, ebből ered a germán sweas, mint hitves is, asszonyság, sinhiwa saját hű, hitves, az mellette fekszik, saját mellettefekvő.

Ebből a gyökből a szokás: seu+kó germán képzés, ami latinban is megvan, egy a szo a Sitte-vel. Latin seusckó, skó képzővel, ami jelen képző és akcióképző is, önmaga, a saját tevéeknyítése.

saját: seu gyökből, egy ja majd t melléknévképző, germánban is

szabad: hangilag nehézkes a suebada. Ma szabda-ként használják, ami szelga, szolga lenne, a szel gyökből, german skalga, skalka.

Ennek a b-vel képzett változata a sippe, sueb, és ada-val sippetársat jelentene.

2021. jan. 8. 22:12
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!