Mit gondoltok a kortárs liberális propagandáról?
Nem vagyok sem jobb sem baloldali, hanem a normalitásnak megfelelően döntöm el, miről mit gondoljak. Művészeti egyetemre járok és az ilyen intézményekre sokkal jobban rátelepszik a balliberális propaganda. Szerencsére a szüleimet sem lehet manipulálni, és apukám, amikor egyre jobban kezdtem én is szimpatizálni a tüntetésekkel, bizonyos eszmékkel, csak annyit mondott, hogy azért csinálhatom ezt, mert még fiatal vagyok, de majd úgyis kinövöm és korral egyre konzervatívabb leszek. Nem mellesleg a balliberális propaganda is ugyanolyan propaganda, mint a jobboldali. Sikerült belátnom, hogy igaza volt/van. Próbálom kívülről figyelni a történéseket, és azt látom, hogy bármennyire volt menő számomra is támogatni korábban a baloldali ideológiát, ez egy komplett agymosás. Én nem estem bele teljesen a csapdába, de a kortársaimnál úgy tűnik, hogy ez rögeszme lett. Félelmetesen hasonlít nekem a helyzet a kommunizmusra.
Csak felhozok pár példát:
1. Meseország mindenkié: nem ítélem el a homoszexuálisokat, hiszen nem tehetnek arról, hogy ilyenek, de nem is támogatom, ugyanis egy abnormális jelenség. Ha saját magam is homoszexuális lennék, hasonlóan látnám. Egyébként ahogyan heteroként sem kint fogok nyalakodni a párommal, úgy homoszexuálisként sem tenném. Ha meglátok kézen fogva egy azonos nemű párt, nem zavar. Viszont, teljesen egyértelmű, hogy a balliberális propaganda egyik eszköze az LMBTQ-ipar. Úgy gondolom, nem szabad normalizálni, ahelyett elfogadni kell. Akik arra hivatkoznak, hogy a gyerekek csúfolódnak és ezért muszáj minden egyes platformon önteni az lmbtq üzeneteket, azok nem gondolnak bele túlságosan, mert a gyerekek egyébként is csúfolódnak, ha valaki szemüveges, vagy balkezes, ezért a szülői nevelés lehet inkább a felelős.
Most következik a még félelmetesebb része: Bagdy Emőke, lenácizták, lehomofóbozták, szakmaiatlannak titulálták a "progresszív pszichológusok", amiért csak a tényeket mondta ki, és még véletlenül sem tett semmilyen homofób megjegyzést. Ez mi, ha nem ideológia? Ugyanaz, mint a kommunizmusban. Aki nem lép be a pártba, ellentmond, azt eltakarítjuk az útból. Ugyanezt teszik a Bagdy Emőkével is.
Szerintem el lehet magyarázni gyerekeknek, hogy oké, van ilyen, de többet nem kell ezzel foglalkozni, aki értelmesen tanítja a gyerekét az gondolom a csúfolódás kártékonyságáról is mesél neki. Miért nem lehetne inkább az utóbbiról, miért kell állandóan ezt a propagandát szuggerálni még a 6 éves kor előtti gyerekekbe is.
Színművészeti: ugyanannak a problémának a másik tünete. Rengeteg olyan ismerősöm van, akik azt sem tudják, miért mennek tüntetni, de mennek, mert menő. És pontosan ez a probléma. Nem mondom, hogy ne tegyék, és bár nem kötelező, de ajánlott (!) részt venni a tüntetéseken és szolidaritást vállalni. Hiszen ha nem, akkor kiközösítés várja az illetőt?
Az én szakomon konkrétan kiközösítik azt, aki nem nyilatkozik, és azt főleg, aki ellentmond.
Az a bajom az egésszel, hogy nem veszik észre, hogy ez is csak egy újabb ideológia, aminek szép a csomagolása, mert rózsaszín, unikornisos, csillog-villog és szép szivárványos.
A cégek és minden egyéb szociális platform például feminista és lmbtq-pro lett. Valószínűleg nagyobb eséllyel részesítik előnyben azt aki támogatja, mint azt, aki közömbös.
Mit gondoltok?
Dehogynem vagy jobboldali. Az emberek között hierarchiát állítasz fel, amiben te és a te csoportod vannak a legmagasabban, és minden ami másság, az alattad. Csöpög az egész írásod ettől a gondolkodásmódtól. Pl: "nem ítélem el a homoszexuálisokat, hiszen nem tehetnek arról, hogy ilyenek, de nem is támogatom, ugyanis egy abnormális jelenség"
Az a bajod, hogy a környezeted baloldali, de a belső gondolkodásmódod összeegyeztethetetlen a baloldalisággal. Nem arról van szó, hogy te nagy bölcsességedben felismerted, hogy a baloldal milyen rossz. Hanem hogy felismerted, hogy nem illik a saját személyiségedhez. De mivel jobboldali személyiséged van, így az ami nem illik a te személyiségedhez, az rossz és gonosz és valószínűleg Soros vagy Gyurcsány hibája. Meh.
"Szerencsére a szüleimet sem lehet manipulálni,"
Eddig olvastam...
Soros!
Migráncs!
Brüsszel!
Brüsszeli sorosmigráncs brüsszel!
Hát, mindenesetre érdekes reakciók vannak itt.
Nem gondolom magam jobboldalinak, pl. az abortuszt támogatom, mert joga van a nőnek a saját testéről dönteni. Inkább a prevenciót népszerűsíteném.
És egyébként attól még, hogy a homoszexualitás egy kulturális norma, nem az lesz a normális. Ha a normális definíciója alatt az átlagot értjük.
Amúgy szerintem nincs egy olyan magyar párt, ami szimpatikus lenne, ezért sem sorolnám magam sehová.
"Nekem semmi bajom a zsidókkal, van zsidó barátom is, de..."
Na pont ez az archetípus vagy te.
(a zsidó opcionálisan cigányra is cserélhető)
Ami biztos, hogy azt a könyvet nem finanszírozta nekik egy politikai erő sem. Megkérdezték az írókat és láttam a cikket. Többet nem tudok, mert nem ismerem annyira témát, nem vagyok benne bennfentes mint te. Ezért ezzel nem szállok vitába.
A színművészetivel kapcsolatban, ha vannak ismerőseid akik elmennek tüntetni, miért nem őket kérdezed? Ha nem, akkor honnan tudod, hogy csak azért tüntetnek, mert menő?
A cégek és a közösségi oldalak a látogatóik többségének igényeit szolgálják ki, mert ebből származik nagyobb bevételük. Ezek a cégek csak alkalmazkodnak.
Lásd vannak országok ahol igény van a kormány ízlése szerinti cenzúrára (legnagyobb példa Kína) és ott bevezetik, mert arra nagyobb az igény, vagy a Cambridge Analytica szövetkezés (amiből botrány lett), amiből jelentős hasznuk volt és arra irányult, hogy egyes politikai szereplők minél több szavazót tudjanak maguk mellé állítani (Trump, Brexit, keleteurópai választási győzelmek segítése, ezekkel már gondolom nincs problémád).
Épp úgy derült ki, hogy csak a menőség miatt mennek el, mert nem tudtak konkrétan válaszolni, volt, akinek fogalma sem volt konkrétan, hogy miért volt élőlánc, csak hogy valami vidnyászki ellenes dolog, mert ő rossz. :D
Amúgy pont az indokolja a problémát, hogy a cégek "csak alkalmazkodnak". Hát pontosan ez a baj! Ez az egész problémának a lényege.
Lol, hogy jönnek ide a zsidók? :D lehet én is az vagyok, nem tök mindegy?
"Ha saját magam is homoszexuális lennék, hasonlóan látnám" - honnan tudod??
"heteroként sem kint fogok nyalakodni a párommal" - hány homoszexuálist láttál már kint nyalakodni a párjával egy hétköznapon az utcán?
"nem szabad normalizálni, ahelyett elfogadni kell" - mi a különbség nálad a "normálizálás" és az elfogadás között? Egyáltalán mi az a normálizálás?
"Bagdy Emőke, lenácizták, lehomofóbozták" Én nem láttam egyiket se a nyílt levélben, de még hasonlókat se. Miért is állítasz olyat tényként, ami nem igaz?
"miért kell állandóan ezt a propagandát szuggerálni" - ki szugerálja? Kötelező volt a könyv elolvasása bárkinek? 1500 példányban nyomtatták. 9 millióan laknak az országban. Ha DD nem csinál reklámot a könyvnek, a kutya nem hallott volna. Most mindenki arról beszél és hiánycikk, annnyian keresik, hogy újra kiadják. DD csinálta a legnagyobb reklámot a könyvnek és ezzel ő "szugerálja", hogy mindenki nyomja ezt, miközben csak ő. Mondj egyetlen embert rajta kívül, aki előtte megszólalt nyilvánosan a könyv érdekében.
"Rengeteg olyan ismerősöm van, akik azt sem tudják, miért mennek tüntetni, de mennek, mert menő" - szóval rengeteg ismerősöd tanul az SZFE-n? Aha... és egyik se tudja a rengeteg közül, hogy miért tüntet... ez hihető... mint az, hogy lenácizták Bagdyt...
"Az én szakomon konkrétan kiközösítik azt" és ez kinek a hibája? Ez is az állítólagos liberális propagandáé? Soros a háttérből azért fizeti a tüntetőket, hogy közösítsenek ki mindenkit? Vagy hogy is jön ez ide? Ha engem kiközösítenek a munkahelyemen vagy az iskolában, mert nem értek egyet a többséggel, akkor az valami háttérhatalom hibája?
"minden egyéb szociális platform például feminista és lmbtq-pro" Igen, pont a DD-félék miatt. Ha a kutya nem foglalkozna az lmbtqval, nem uszítana, nem lenne minden 3. "kérdés" a gyk-n az, hogy az lmbtq íy és ez is csak liberális és mindenkit üldöznek és jajj mindenki b.zi lesz, mert ezt akarják és hasonlók... akkor nem lenne miért pro-nak lenni. Amíg nem üldöznek valakit, nem uszítanak ellenük, addig nincs miért kiállni mellettük. Ha a szélsőjobb (migatyánk, fidesz, kdnp) nem szítaná a gyűlöletet, hogy az emberek egymásnak essenek és ne az ő balhéikkal foglalkoznak, senki az ég világon nem foglalkozna az lmbtq-val. Mikor és hol halottál te DD előtt lmbtq-pro nyilatkozatot, cikket, ami nem azért született, mert valaki uszított, gyűlölködött ellenük, hanem csak úgy írták, hogy milyen jó, hogy vannak és mindenkinek kell egy lmbtq haver, kolléga és legyenek lmbtq-k mindenhol? Hol olvastál ilyet?
"amikor egyre jobban kezdtem én is szimpatizálni a tüntetésekkel, bizonyos eszmékkel, csak annyit mondott, hogy azért csinálhatom ezt, mert még fiatal vagyok, de majd úgyis kinövöm és korral egyre konzervatívabb leszek."
Elmagyarázom mit értett ez alatt. A konzervatív nem akar változást, mert a jelenlegi/fennálló rendszer nyertese! Nyilván azért konzervatív mert nyertes, meg kívánja őrízni az előjogait. kb. ennyi a lényeg. Ha sikeres vagy egy társadalmi, politikai rendben hülye lennél megváltoztatni egy olyanra, amiben nem vagy kevésbé vagy sikeres. De akinek nincs még veszteni valója, sőt ő még most akar egy neki tetszőbb rendet kiépíteni az nyilván nem lesz konzervatív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!