Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Csatlakoznátok egy olyan...

Csatlakoznátok egy olyan petícióhoz, hogy "Minden Magyar lakjon jól, kivéve a politikusokat és meghatározott mértékű rokoni körük"?

Figyelt kérdés

Komolyan kérdezem! Ideje lenne már valami hasonlónak, hogy pártállástól függetlenül megmutassuk, hogy sokunk elégedetlen azzal, amit a legtöbb politikus (nem csak parlamenti) itthon "munka" címszó alatt művel.

Véleményetek?

2020. aug. 16. 13:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
46%
Nem kell a kettős mérce, a politikusok is lakjanak csak jól, de ők egy 1x1-es sötétzárkában.
2020. aug. 16. 14:05
 2/13 anonim ***** válasza:
Én inkább úgy mondanám, hogy mindenki egyformán lakjon jól. Vagy legalább olyan mértékben amilyen mértékben tett is valamit érte.
2020. aug. 16. 15:06
 3/13 Neurotech ***** válasza:
Tehát egy parlamenti képviselő 2 éves kisgyereke ne kapjon enni? Ez lenne az igazság?
2020. aug. 16. 20:14
 4/13 anonim ***** válasza:
#3 Megfogtad a kérdés lényegét. Amúgy akkor nem "igazság" lenne hanem fordított világ. Gazdagból szegény, szegényből gazdag magyarul.
2020. aug. 16. 20:21
 5/13 A kérdező kommentje:

Honnan következik az, hogy a kérdésben felvetett emberek csoportja ne is kapjon enni?

Azok is szoktak enni, akik nem laknak jól. Tudjátok... élelmiszer mennyiség és minőség, meg ilyenek.

4-es egy nagyon jó dologra felhívta a figyelmemet: Vajon megérné feláldozni a világon élő kisebb lélekszámú gazdagabb réteg jólétét azért, hogy a sokkal nagyobb létszámú nem gazdagnak definiálható többség végre jobb körülmények között élhessen?

Vajon mi a nagyobb bűn? Kihasználni a többséget, hogy egy szűk réteg gazdagodhasson, vagy megfordítani a dolgot, hogy csak egy szűk rétegnek legyen rosszabb, hogy a többség jobban élhessen?

2020. aug. 16. 21:55
 6/13 Neurotech ***** válasza:
#5 Mindkettő hülyeség. Aki dolgozik egyen, akinek büdös a munka dögöljön meg. Nem kell itt rétegezni az embereket. Viszont a gyerekek felnőtt korukig had kapjanak enni, utána 18 éves korában eldönti ha dolgozik éljen ha lusta dögöljön meg. (És mielőtt belekötnétek testi szellemi fogyatékosokra nyilván nem igaz ez).
2020. aug. 16. 23:35
 7/13 A kérdező kommentje:

Jó, dögöljön meg a lusta (ahogy te írod), de nekem az a szellemi foglalkoztatott is lustának számít (nem csak az aki valamiért nem dolgozik) aki életében nem épített még házat, nem verejtékezett órákig egy beteg embertársa felett hogy az életben maradjon, aki nem dolgozott még 8 órát a tűző napon, aki nem húzott le 8 órás munkaidő alatt 12 órát úgy egy vendéglátó helyen hogy a túlóráját soha nem fizették ki (és mivel nem "front office"-os, így jattot sem kapott) és a többi, soroljam?

Kinek mi a lusta? Ugye? Sőt, az is lusta, aki nem tud a munka után költözni? Az is, aki alól kivették a tömegközlekedést? Akit sakkban tart a helyi nagymenő "pulikutyus" és nem kaphat közrabszolga címet?

2020. aug. 17. 00:10
 8/13 Neurotech ***** válasza:
Az a szellemi foglalkoztatott aki végigdolgozta az életét egy olyan projecten, kitalált olyan módszert amivel fizikai munkások ezreinek könnyítette meg a munkát azzal mi van? Minden ember másra született, máshoz van tehetsége, és ha dolgozik magán megvalósítja magát este úgy fekszik le aludni, hogy "mai nap is mindent beleadtam, hogy én és a társadalom számára hasznos legyek" akkor boldog lesz. Mindig lesz olyan aki megpróbálja lehúzni, olyan lustaságából adódóan sikertelen ember aki a körülményekre hivatkozva fog panaszkodni élőnek holtnak, és ha már nekik leegük van a panaszkodásból fölmegy az internetre, (akár ide) és kiadja a keserűségét, hátha talál egy sorstársat aki megerősíti ebben.
2020. aug. 17. 01:28
 9/13 A kérdező kommentje:

8 Bevallom nem tudom eldönteni, hogy megértetted-e amit írtam és direkt írtál hasonló stílusban a "másik oldal" védelmében. Remélem igen.

Amúgy ügye azt tudod, hogy bele lehetne menni abba a vitába is, hogy az a szellemi foglalkoztatott, aki kitalálja a fizikai munkás életét megkönnyítő dolgot, az egy olyan helyen és olyan eszközökkel fogja azt megtenni, amit nagy eséllyel egy fizikai munkás rakott a segge alá? :D Ez egy loop lesz a végén, mert mindkét oldal mellé felsorakoztatható érv-ellenérv.

2020. aug. 17. 01:37
 10/13 Neurotech ***** válasza:
Így van a fizikai munkás tette a segge alá. A különbség köztünk, hogy én a fizikai munkást ugyanúgy értékelem mint a szellemi foglalkoztatottat.
2020. aug. 17. 01:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!