Hogy volna igazságosabb?
Nem a hetes vagyok. Mégcsak magyar gyűlölő sem ,de hidd el sok itt élő magyarnak, aki dolgozik ,adót fizet szúrja a szemét, hogy olyan mértékű támogatásokat kapnak az erdélyiek, kárpátaljaiak csak a szavazataikért ami hogy is mondjam...Nem korrekt.
Lenne értelme ennek a kérdésnek, ha azok ,akiket anno elcsatoltak egy tollvonással visszakerülhetnének...de a leszármazottaik már nem nagyon vágynak ide, csak a támogatásokért meg egyéb előnyökért. Pedig én személy szerint örülnék, ha rendes, dolgos emberek itt akarnának élni, családot alapítani, gyarapodni.De erről szó nincs..
Szatmári faluban élek, hidd el ,nem a bulvár sajtóból hallom ,amiket tudok.
Közvetlen szomszédom is ukrán. Átjárnak a nyugdíjért, az egész rokonság ide van bejelentve, orvosi ellátásért ide járnak...
Az a család egymaga 5 év alatt többe került az államnak mint a falu együttvéve.
És egyébként tök normális emberek. Mégis dühítő hogy aki munkaképes is inkább csak a szülők nyugdíjából él minthogy dolgozna.
Ilyen felfogású emberből, aki a közösből csak elvesz van itt is bőven nem kell még egy országrésznyi.
Tiszteletem kijár nekik, hogy mindezen nehéz körülmények ellenére is megpróbálnak a szülőföldjükön boldogulni.
Mert tudod, egy vidéki embernek nem könnyű elhagyni a helyet, ahol felnőtt, ahol mindenhez kötődik. Bár te ezt úgysem értheted.
Nem...fogalmam sincs, milyen kötődni bármihez is...Ezt szerintem te sem gondoltad komolyan.
Hidd el nagyon sok ember a kötődés ellenére összeszedi magát és megpróbál boldogulni a saját munkája árán.
Egy szóval nem mondtam, hogy nem tisztelem őket. Ez Egy döntés. Nem mindenki tudja megtenni, hogy eljön ide élni és lehet magyar,de a többségnek kényelmesebb megrázni a pénzfát ideát és otthon szépen éldegélni belőle és pont nem érdekli őket, hogy melyik ország területén él..
Akkor meg is adtad a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!