4 gyermekes anyák "élethosszig" tartó adómentessége igazságos? Hogyan találták ezt ki?
Nem provokáció, aki annak veszi ne írjon választ. Egyszerűen tényleg nem értem. Úgy értelmeztem az elején, hogy akinek valóban 4 gyereke van az lesz személyi jövedelemadó mentes, erre olvasom azok is,akik valaha szültek 4-et vagy 4-et felneveltek. Ez komoly? Ha már mind meghalt én meg 56 éves vagyok, akkor adómentes leszek? És mit jelent a 4 felnevelt? Mi.van azokkal, akik elváltak és a gyerekek fele itt fele ott nevelődött? Olyankor is jár? Valaki egy linket?
Ismim 4 gyerekes családanya, elvált 2-2 elosztásban lett a felügyeleti jog. Ilyenkor 4-et szült lép érvénybe? Milyen kár, hogy a mennyiségre mennek rá megint. Vagy nézik mi.lesz/lett a gyerekekből. Az isminél 1 alkesz, csak feketén dolgozik, 1 drogos nincs bejelentett állása, 1 minimál béren bejelentett és közben hazavisz borítékban még vagy 250.000-et. A 4. részmunkaidős csak. És akkor az ismi szem. adómentes lesz a nyugdijazásig? Csak én érzem úgy, hogy elég sok ilyen eset lehet és ez nem éppen igazságos.
Stb stb. Ezt átgondolta valaki?
Nem,nem igazságos.
Ezen kívül amúgy is baromi sokat kapnak.
Egy 4 gyerekes Anya,otthon van 20 évig.
Addig fizeti az állam a tb-jét,a gyerekei után az egészségügyet,oktatást,ingyen tankönyvet.
Közben apuka kapja az adókedvezményt egy életen át.
Még másoknak se adókedvezmény nincs,nem kapnak CSOK-ot,nincs lakástakarék támogatásuk.
Nem kapnak semmilyen szociális kedvezményt.
És a 4 gyerekből 3,amúgy sem itthon fog dolgozni,hanem külföldön.
Másrészt ki az a hülye,aki azért szül 4 gyereket,hogy 50+-osan kapjon adókedvezményt?
Sokkal többe kerül 4 gyerek felnevelése,mint az adókedvezmény.
Ez azoknak kedvezne,akiknek valami rokonát berakják valami állami helyre,magas pozícióba,és onnantól még adót sem kellene fizetnie.
Merthogy kis Maris borsodból nem fog sokra menni a minimálbérből az adókedvezménnyel.
Jó lenne,ha a gazdag nagycsaládosok támogatását visszaszorítanák,és azoknak adnának támogatást ez helyett,akik valóban rászorulnak a támogatásra.
Szerinted 4 gyerek hány év alatt nő fel?
Nem 18 év az,hanem minimum 30,mire a legkisebb is felnő.
Az már mondható egy életnek.
Más 30 évig pedig fizeti az SZJA-t.És ő nem kap ingyen semmit az államtól,hanem önerőből teremtse meg magának az otthont dupla annyi áron,hála a CSOKnak.
Másrészt diszkriminatív is.
Mi van,ha elválnak?
Akkor anyuci majd zsebre rakja az adókedvezményét,apuci meg egész életében gürcölt a családra,aztán mire felnőnek a kölkök ő mehet a levesbe.
Elég szexista egy intézkedés.
"És mit jelent a 4 felnevelt? Mi.van azokkal, akik elváltak és a gyerekek fele itt fele ott nevelődött? Olyankor is jár? "
Benn van az SZJA törvényben.
"4 vagy több gyermeket nevelő anyának minősül az a nő, aki vér szerinti vagy örökbefogadó szülőként az általa nevelt gyermekre tekintettel családi pótlékra jogosult, vagy családi pótlékra már nem jogosult, de jogosultsága legalább 12 éven keresztül fennállt (ide értve azt a gyermeket is, aki után a családi pótlékra való jogosultság a gyermek elhunyta miatt szűnt meg)".
Soha nem támogattam ezt az ötletet, de megértem hogy másnak miért jó. Nekem is van nem egy olyan ismerősöm, aki 4 vagy több gyermeket nevelt fel - az anyám is ilyen amúgy.
Aki képes volt rá, az megérdemli. Ez egyfajta változata annak az ötletnek, hogy a szülőket tegyük érdekeltté a gyermekvállalásban. Aki négy gyermeket felnevelt és UTÁNA rendesen dolgozik, az már eleget tett a társadalomért, maradhat adómentes. És senki ne higgye hogy ezt a pénzt nem fogja azonnal a gyerekeire költeni, majd az unokáira - vagyis hogy ne adózna belőle azonnal ÁFA-val. Aki 4 gyerekesként dolgozik, az nem a Bahamákra fog utazni belőle, nem magának fogja gyűjtögetni, hogy részvényeket vegyen nyugdíjas korára, hanem a gyerekeit, családját fogja tudni belőle kissé jobban tartani.
Amúgy éppen a nagy progresszív, meg liberális fiataloknak kellene azonnal ünnepelnie ezt a döntést, hiszen ez a nők egyenjogúságát, a nők szerepének elismerését segíti és a megbecsülésüket növeli a családban, leginkább azt ha dolgoznak a gyereknevelés mellett, után. Hiszen ADÓkedvezmény, csakis DOLGOZÓ nő kaphatja és csak amíg dolgozik. Vagyis éppen hogy nem azt támogatja vele a kormány hogy azért szüljön valaki gyereket hogy utána otthon maradjon velük élete végéig és nem azoknak ad támogatást akik a gyerekből akarnak megélni, hanem akik minél tovább dolgoznak.
A családban meg ahol sok gyerek van, már érdekelt lesz a férj is a felesége munkában való segítésében, a minél jobb munka megszerzésében, a karrierépítésben, hiszen nagyobb adókedvezményt a jobban fizető munka után lehet kapni.
Kíváncsian várom hogy mikor kezdik végre támogatni ezt a döntést a "demokratikus, liberális, progresszív, haladó" ellenzékiek, hiszen ebben minden benne van amit amúgy követelnek a nők számára.
Az adórendszerrel szemben támasztott követelmények közül az igazságosság csak az egyik - van vagy öt, ha jól emlékszem.
A technikai részletek, meg nyilván benne vannak tv-ben, ahogy valaki idézte is,vagy majd rendeződnek.
engem nem érint, de nem látok semmi botrányosat rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!