Mennyire lenne szerintetek igazságos egy ilyen határkiigazítás?
Az országon belüli vékonyabb csíkok azok az új régiók, úgy meghúzva, hogy majdnem minden régióban abszolút magyar többség lenne, kivéve északkeleten Nagybánya környékén, ahol egy 250 ezres lakosságcserével lehetne megoldani a dolgot.
Szabadidődben nem tudnál valami hasznosabbal foglalatoskodni? :)
Igazságosnak igazságos.
Én jobbnak tartanám a Horvátország nélküli régi magyar államot a Kárpát-medencében.
A közelebbi múltban betelepültekből a Vajdaságból 1M szerbet, Erdélyből 2M románt visszatenni a Balkánra, kárpátaljáról meg pár 100K ukránt Ukrajnába.
A románok helyére Kelet-Erdélybe telepíteni a csángókat mert nem fognak nekik békét hagyni a románok.
A trianonkor országhatáron kívül került 3,3M magyar helyett most legalább ennyi nem magyar kerülne Magyarországon kívülre.
Szlovákiából szlovák autonóm tartomány lenne, Vajdaságból vegyes nemzetiségű autonómia, Székelyföld pedig székely autonómia Aranyosszékkel kiegészülve.
" Mindjárt polgárháborúba borul az ország a kormány baromságai miatt, ez meg a szomszéd országok lerohanását tervezgeti. :D
"
Nem lesz polgárháború. A határkiigazítások és népességcserék, kitelepítések pedig általában háború idején történnek, tehát nem a mostani békeidőben.
Kérdezz németeket, románokat, szlovákokat, magyarokat, akik annak idején részt vettek a lakosságcserében.
Az erősebb idegzetűeken csak a rettenetes erővel visszafojtott rángatózást veheted észre, ha erősen figyelsz. A gyengébb idegzetűek esetén nem lesz lehetőséged megismételni javaslatodat.
Én nem voltam érintett e témában. De sajnállak. Még megvetni sem tudlak.Ha látnád magad, borzasztóan szégyellnéd magad. Nem tudod mit teszel, de halát megvető bátorsággal teszed.
Én meg érintett vagyok a témában mind sváb mind partiumi magyar részről. Nem csak kitelepítésben hanem a rokonaim megöletése miatt is.
A románoknak nem volt probléma hogy hozzájuk került 1,5M magyar meg egy csomó kettő identitású. És a történelem őket igazolta ebben az esetben.
Amúgy bocs de abszolút nem szégyellem magam, ha ezt a szemembe mondanád akkor talán rajtam vennéd észre a "rángatózást".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!