Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Mennyire vészes olyan faluban/...

Mennyire vészes olyan faluban/kisvárosban lakni ahol jelentős számban vannak jelen cigányok?

Figyelt kérdés

Vagy esetleg többségben vannak.

Csak olyan válaszoljon aki olyan helyen él/élt és személyesen tapasztalta.

2020. aug. 2. 10:00
1 2 3 4
 31/37 mindentudó99 ***** válasza:
90%
Egy szó mint száz ahol megvetik a lábukat elszaporodnak annak a helynek annyi. Az ingatlanok elértéktelenednek. Közbiztonság nulla. Gyümölcsösnek veteményesnek tyúkoknak annyi.
2020. aug. 4. 13:06
 32/37 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező:

Hát pont nem. Az én falum itt a környékemen pont arról híres, hogy alig van cigány. Két kezeden meg tudod számolni hány él itt belőle.

Én nemzetközi tapasztalatról beszélek. Nem csak Magyarországon van ez, sokat jártam át Szlovákiába is, ott is ugyanezeket mondják el, amiket te nem vagy hajlandó elfogadni.

2020. aug. 4. 13:26
 33/37 mindentudó99 ***** válasza:
#33 Mesebeli helyen élhetsz!
2020. aug. 4. 13:49
 34/37 anonim ***** válasza:
90%

34:

Nem, csak ide nem nagyon szerettek költözni, mert még a korai 90-es években elég szépen elbeszélgettek velük az akkori felnőtt és öreg generáció (értsd: szószerint kirugdosták őket a faluból, amint kiderült, hogy elloptak valamit odamentek a házukhoz, Kuvaszt beengedték és addig nem hívták ki a kutyát, míg meg nem mondták hol van az ellopott árú, stb).

2020. aug. 4. 18:23
 35/37 mindentudó99 ***** válasza:
81%
Dédapán csendőr volt. Akkoriban kiverték a gyanúsítottból hol szajré. Ma már jogai vannak egy gyilkosnak is
2020. aug. 4. 19:24
 36/37 anonim válasza:
100%

Nagyon szuper hogy van olyan akinek pozitív tapasztalata van velük. Tényleg jó belegondolni hogy akadnak helyek, ahol viszonylagos békében élhet a két népcsoport. De huszonéves cigánylányként had meséljek egy kicsit mi folyik a kedves kis falumban.

Mint sok faluban, itt is már minden utcában ott vannak, szemetelnek, nem lehet tőlük aludni, főleg ha az ember éjszakás. A kölykeik olyan szinten neveletlenek, hogy el sem tudod képzelni. Artikulálatlan üvöltès nélkül képtelenek végigmenni az utcán. Idegesítik a kutyáimat, köpködik őket a kapu másik oldaláról, folyton kiborigatják a bnőm kukáját, volt h fényes nappal arra ment ki hogy a cigánygyerek ugrik ki a kapuján. 3 kijárós angyali macskámat kínozták meg akiket imádtunk szerettünk költöttünk rájuk. Ha munkából hazafelé egy nagyobb bevásárló táskával jövök haza, úgy néznek rám mint a véresrongyra, mert telik hóvégén ételre, legutóbb az nem tetszett nekik hogy volt pofám egy fürt szőlőt venni a zöldségesben, és én mekkora beképzelt vagyok hogy 2600ftos szőlőt viszek haza.(mert hát a francba megmertem kívánni ebben hülye melegben) egyik éjjel kivágták a hazunk előtt lévő gesztenyefát télen, szenteste előtti éjjel bejöttek a portankra, és kilopták a legszebb kisfenyőmet, amit eszem ágában nem volt kivágni, és a többinek levágták a tetejét, ki kellett vágni az összeset. Aznap este sorozatba mindenhová betörtek a környéken. Ha elmegyek itthonról féltem az ablakokat, nehogy az átkozott gyerekeik betörjék mert miért ne, folyamatosan telidobálják az udvart szeméttel, jön a bűz a ciganypartról, a csontsovany kutyáik feszt kinn ólalkodnak, nem merek délutános műszak után hazajönni, mert ugye ütik verik csori kutyákakat, azok meg engem kergetnek meg. Hatalmas hangszorokkal bandázva, nyavíkolós ciganyzenét bömböltetve közlekednek, lopnak a boltokból, sorra szülik érdekes módon a beteg gyerekeket, akiket le szarnak csak a lóvé kell nekik állambacsitól. Kérdem én, aki így törődik a gyerekével, az hogy viselkedik mással aki nem a vére? Kénytelen vagyok, így cigányként is igazolni azokat akiknek nincs túlszofisztikált véleménye csodálatos népemről, tudod miért? Mert nekem sincs. Ha nem lenne az anyám, a testvérem, meg az a szépenszólva is kevès szívemnek kedves cigány barátom, mégjobban ellenék keseredve hogy rossz népcsortba születtem, mert én nem ilyen vagyok. Így meg azt mondom hogy csak mi, páran nem ilyenek vagyunk. Az a büdös nagy szerencse, hogy az első benyomáson mindig lehet változtani, mert lehet hogy a magyarok túl nyomó része utálja őket, de az nem a bőrszín miatt van, hanem a jellem miatt. Engem a saját fajtám jobban gyűlöl mint magyarok nagytöbbsége, csak azért, mert nincs 5 gyerekem, nem vagyok igénytelen, munkakerülő, és ezert nem kell egy lerobbant putriban tengetnem a nyomorult kis életem, a büdös magyarokat szidva akik nem adnak nekem még több segélyt, vagy nem drogozom el a kölykeim családi pótlékját.

Szóval itt van egy igazán bennfentes vélemény, és ezt már egy régebbi kérdésnél is kifejtettem. Van probléma, sajnos nagyon nagy. Senki sem szankcionálja a barbár viselkedést, és valahogy senkinek nem jut eszébe, az, hogyha egy társadalom nyújtotta lehetőségeket valaki kihasznál, akkor a minimum hogy emberként viselkedik, és ha már nem ad vissza semmit a közösbe, nem terheli le azt mégjobban, nem tetves, nem terjeszt hepatitiszt, nem rühös, stb stb. Így ha engem kérdezel, nem nem lakok köztük szívesen. Ha látom hogy bandázva jönnek én vagyok aki átmegy a másik oldra. Gondolj erről azt amit akarsz, de azert mert talalkoztál pár értelmes cigánnyal akik útbaigazítottak, ne hidd hogy a következő banda is ugyan olyan emberi lesz, mert sajna a nagy átlag nem ilyen.

2020. aug. 4. 22:43
 37/37 A kérdező kommentje:

Rendben hiszek neked utolsó. Pont valami ilyesmi válaszra számítottam.

Nem nagyon akarnék olyan helyen élni mint amit leírtál.

Itt az a probléma hogy mind2 népcsoport "cigány"

Te is annak nevezed magad, meg azok is cigányok akikről beszélsz.

És a nagy többség miatt rólad is ugyanazt az életmódot feltételezik. Főleg a magyarok, mert nekik a cigány az cigány, nincs különbség.

De ez főleg az aljanép hibája...

2020. aug. 5. 06:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!