Miért van az, hogyha liberalista nézeteket vallok azonnal lebalosoznak, lekommunistáznak?
Magyarországról itt szó nem esett. Általánosságban kérdezem, akad e polfil, ami ezzel foglalkozik. Több országban éltem már, tanultam, és nagyrészben eme két véglet alapján kategorizálják az embert. A balos mindig libsi szocpol, a jobbos pedig konzervnáci..
Kérdésem lényegében rosszul fejtettem ki, mivel a politikafilozófiai oldalról szerettem volna megközelíteni a témát.
Van ilyen szó, hogy liberalista?
Egyébként a liberális és kommunista ideológiailag ordenáré messze vannak egymástól
Miért, konkrétan milyen nézeteket vallasz??
Legyen az gazdaság, oktatás, családpolitika, környezetvédelem, egészségügy, szólásszabadság...
Tudod kedves kérdező , az a baj hogy a mai liberalizmusnak már semmi köze nincsen a klasszikus liberális értékekhez, ugyanis a mai liberális felfogás az inkább liberálfasiszta. Íme, így
Mi a liberálfasizmus?
FÜGEDI
szubjektív vélemény
"Egyetlen elvet nem tartanak be, amiből a klasszikus liberalizmus gyökerezett, az élni és élni hagyni nemes eszméjét!
„Látszólag, a szóösszetételben ellentmondás található, hiszen míg a liberalizmus egy tág teret átölelő, megengedő magatartás formára utal, addig a fasizmus az élő diktatúra, komoly kirekesztésekkel.
Ettől frappánsabban mégsem lehet a mostani hazai gyűlölködőket nevezni. Mitől is gyűlölködők ezek az emberek? Liberális szlogeneket hangoztatva nagy általánosságban a demokrácia és a szabadságjogok nagy harcosainak képzelik magukat. Küzdenek a szabadságjogokért, a vélemény és gondolat szabadságért, az általuk elnyomottak és kirekesztetteknek képzeltek életminőségének javításáért. A többség szabadsága és jogai soha nem érdekli őket! Önnön jóságukban vetett hitükben megdicsőülnek és önmagukat demokratának és tévedhetetlennek hiszik. Egyetlen elvet nem tartanak be, amiből a klasszikus liberalizmus gyökerezett, az élni és élni hagyni nemes eszméjét! Ők azok, akik ebben a harcban a mocsokból felvették a fasizmus piszkos kardját és fasiszta gyakorlatot követve küzdenek az általuk vélt nagy szabadságért. Nem riadnak vissza a kirekesztéstől, a negligálástól és az ellenfelet ellenséggé minősítik, üldözik.”
"Azért, mert liberalizmus = kommunizmus."
Inkább a munkaalapú társadalom egyenlő a kommunizmussal.
Mindenki dógozzon,akkor is ha nincs értelme,menjen közmunkára,ahol 3 nézi,ahogy egy sepreget.
Egyes dógozóknak adókedvezményt adunk,egyenlővé akarjuk tenni őket más adófizetőkkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!