Az autósok azzal jönnek hogy az utakat az autókhoz és üzemanyaghoz kapcsolódó adókból tartják fenn ezért elsősorban az övék! Tudnátok segíteni hogy ezt megcáfoljam?
Nem lehet minden érvet megcáfolni, sokszor csak ellenérvet lehet felhozni.
Ha ragaszkodsz a cáfoláshoz, akkor azt tudom mondani, hogy neked sem kell kevesebb, vagy neki több TB-t fizetni az ő kocsijából származó egészségre káros gázok miatt. Szóval nagyon szép gondolat, hogy ő fizeti az autópálya karbantartását, de továbbra sem veszi ki a részét az ezáltal okozott többletköltségekből.
Ez egyrészt, másrészt pedig az úthálózat akkor is szükséges, ha nincs rajta személyautóforgalom. Buszok, szállítmányozás, bűnüldözés, mentőszolgálat stb. Ezt nem sajátíthatják ki. Az, hogy ők is belefizetnek épp hogy csak a kellemest a hasznossal szituáció. Bár megjegyzem, ha csak a buszokat, szállítmányozást, mentőket kellene a hátukon cipelniük az utaknak, jóval kevesebbe is kerülnének.
Maradjunk annyiban, hogy az "Az autósok azzal jönnek hogy " valójában talán egy-két esetet jelent amikor neked valaki ilyennel jött. Feltételezem összevesztél egy autóssal és a vitában ez is elhangzott.
Nekem is volt már vitám biciklissel, aki nehezményezte hogy megálltam a biciklinek felfestett sávon, mielőtt kihajtottam volna az egyik utcából a másikba, hogy körbenézzek. Szerinte nyilván repülnie kellett volna az autómnak, hogy ne álljon az útjába - nyilván hasonló mentalitású volt a sofőr is akivel veszekedtél.
A KÖZúthálózat a nevéből is eredően a KÖZé, és a KÖZ pénzéből is készült el. Az utakat adóból valósítják meg, ennek egy része az ami befolyik az üzemanyagok jövedéki adójával, meg az ÁFA-val. Azonban alapvetően a közúthálózat nem az autósok számára készült, hanem hogy a legyen min közlekednie a tömegközlekedésnek, rendőrségnek, mentőknek, tűzoltóknak, teherfuvarozásnak - ugyanis a közutakat már akkor elkezdték megépíteni, amikor még személyautók alig voltak.
Tavaly 3,8 millió személyautó volt az országban, fél millió teherautó, a buszon szállított utasszám majdnem 500 millió volt. Vagyis jelentősen kivette a részét a közutak használatából a személyautó forgalom, de nem az az egyetlen része. A buszok utasai a jegyvásárlásukkal fizetik meg az utazás üzemanyagát - és így vele adóznak is ugyanúgy, mint az autósok. Ahogy minden útépítés önkormányzati bevételből vagy állami bevételből valósul meg, aminek csak egy része az ami befolyik az üzemanyagok adójával. Mindenki fizet adót és így mindenkinek a pénzéből épülnek az utak is. Természetes, hogy akinek autója van, az konkrétan saját célra többet is használja - emiatt többet is fizet bele azzal, hogy az üzemanyagokon, autóvásárláson és tartáson külön adók vannak.
4: annyit hozzátennék, hogy ha látja valaki, hogy jön egy biciklis, akkor nem áll meg keresztben a felfestett kerékpársávon, hanem megvárja, amíg a biciklis elmegy és utána megy előre megnézni a forgalmat :)
Ha meg nem látta a biciklist, akkor elmegy a szemészetre az illető, ha sokáig várt arra, hogy kihajthasson és közben jött a kerékpáros, akkor meg hátratolat és elengedi, hiszen elsőbbsége van - legalábbis a kultúrált országokban így működik. Tényleg nem kötekedésből mondom, bármennyire is hihetetlen, de tényleg így működik Mo-tól nyugatabbra és (jóval) északabbra. A kerékpáros teljesen egyenrangú a közlekedésben. Ahogyan egy autó elé se áll ki kereszbe az ember, hogy kilásson, egy kerékpár elé se.
A többivel nagyjából egyetértek :)
"ha látja valaki, hogy jön egy biciklis, akkor nem áll meg keresztben a felfestett kerékpársávon, hanem megvárja, amíg a biciklis elmegy és utána megy előre megnézni a forgalmat :)"
Így van. csakhogy ha nem jön biciklis és ki akarsz hajtani egy forgalmas keresztútra, akkor lehet hogy akár percekig is kell várnod, amíg lámpaváltás miatt megáll az autófolyam és elindulhatsz. Amit nem látsz ha hátul állsz a fák között a sávon túl.
Amikor a kocsival odaálltam az útra még sehol nem voltak kerékpárosok, mögöttem minden gond nélkül el tudott volna menni, nem a kocsi orrával, hanem a csomagtartóval lógtam rá a sávjára. A kerékpárosok között is vannak olyanok mint az autósoknál akik egy másodpercig sem türelmesek.
"Az adó az állam által egyoldalúan megállapított, kényszer útján behajtható, közvetlen ellenszolgáltatás nélküli állami bevétel."
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!