Lehetséges, hogyha Európában nem nyert volna teret a fasizmus és nemzeti-szocializmus, akkor a bolsevizmus meghódította volna a kontinenst?
Ha nem jut hatalomra Hitler, Németország esetleg nem robbantja ki a világháborút, nem támadja meg a Szovjetúniót, ennélfogva Sztálin sem tehette volna rá a kezét "hös felszabadítóként" fél Európára.
Nem akarom védeni a komcsikat, de ök legalább egyetlen világégésért sem felelösek...
ha nem lett volna németország vagyis a náci németország, akkor most minden vörösben lenne. ne higgye már senki, h az oroszok nem találtak volna vmi okot, vagy csak úgy simán.
ha nincs náci németo, akkor nem fog USA sem belépni a háborúba. akkor pedig ki állítja meg a szovjeteket. jaja, tudom, James Bond :)
a red alert 1 pont erről szól amúgy:)
"elképzelhető, hogy az Unió határait kiterjesztik, és egész közép-, és kelet-Európa a SZU része lett volna"
És hogy a fenébe terjesztik ki csak úgy?
Szerintem hamarabb megbukott volna a sztálini rendszer. Nem lehetett volna a hiányért, a nyomorért, az éhezésekért, szóval a hozzá nem értésből fakadó csődért az ellenséget okolni.
Azért a ruszki sem egy birka nép, ha nem tudják félrevezetni, előbb-utóbb helyre teszi a dolgokat - lásd mi történt Gorbacsov majd Jelcin idején.
Pedro
Azért így előre menetelni nem olyan egyszerű dolog. Mikor a németek elfoglalták Ukrajnát, az ukránok először felszabadítóként köszöntötték őket. Ebből látszik, hogy a "nagy testvér" nem volt olyan egységes, mint azt kifelé előadták.
Igen sokan szabadulni igyekeztek a rájuk kényszerített unióból, de aztán a német előretörés egységbe rendezte őket. Ha ez nincs, szerintem sokkal előbb felerősödnek a szeparatista törekvések, s mivel a háborús haditermelés beindulása előtt a Szovjetunió nem rendelkezett számottevő gazdasági potenciállal, szerintem képtelenek lettek volna megakadályozni a szétesést.
Pedro
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!