Csak én látom úgy, hogy az USA szét fog hullani előbb-utóbb még ebben az évszázadban?
Ilyen anarchista-liberális tüntetés Obama kormányzása alatt is volt.
Ott is megunták, aztán hazamentek.
Annyi a különbség,hogy most több az unatkozó munkanélküli.
Nem jártam sz.r iskolába, és a nulla tárgyi tudásról annyit, hogy 92%-os emelt törit írtam. Nem jelentettem ki, hogy Oroszország jobban áll, csak felvetettem a lehetőségét, hogy “lassan” nem-e előfordulhat ez az állapot is. Mellesleg eléggé értelmi nullának kell ahhoz lenni, hogy egy rövid kérdésből egyből oroszbarátnak, meg szélsőjobboldalinak tarts valakit, amikor semmi utalás nem volt erre. A sz.r alak amúgy két szó, de nyugi, a trágár jelző miatt nem sokáig lesz itt a kommented te “értelmiségi“.
Én csak simán azt látom, hogy az USA úgy kb. mindent rosszul kezel mostanában, az idősebb Bush óta egy normális elnöke nem volt, és egyre elégedetlenebbek az emberek, miközben amúgy ez az ország az ezredfordulón még megkérdőjelezhetetlenül szuperhatalom volt, és Kína, Oroszország stb. országok fel sem merültek vele kapcsolatban, hogy egyáltalán valaha utolérik, nemhogy valamelyik megelőzi. Pedig Kína már megtette szinte.
Nem csak te. Én is, és még azt is látom, hogy szorgos népünk győzni fog, az imperialista dekadens nyugat a szakadék szélén áll!
A szexualitást pedig hagyjuk meg a hanyatló nyugat ópiumának!
Egyelőre. Csak épp a legtöbb GDP mérés már Kínát fölötte méri, az más kérdés, hogy az életszínvonal hol a jobb. Technikailag elárulnád amúgy, hogy miben áll pl. Kína fölött? Amikor szinte mindent Kína gyárt, sokkal innovatívabbak a kínai IT cégek is mostanában. Akkor mégis miben áll “messze fölötte?”. A közgazdászok többsége is egyértelműen állítja, hogy néhány éven belül nem az USA lesz a világ gazdasági központja, hanem Kína, és ezt úgy mondom, hogy én nagyon nem kedvelem Kínát, az egész rendszerüket meg úgy az országot sem egyáltalán, és nekem mindig is az USA volt az egyik kedvenc országom Magyarország mellett (igen, én szeretem Magyarországot, és nem, nem vagyok fideszes), de azt látom, mintha már messze nem ők “irányítanák” a világgazdaságot, és már nem olyan erősek, mint a hidegháború végén voltak. Azóta meg Clinton, George W. Bush, Obama, aztán Trump... Rosszabbnál rosszabb... Ez a vírus, meg a kialakult belső ellentétek pedig egyáltalán nem tesznek jót nekik. Ráadásul több államban már eleve régóta elégedetlenek, ahogy lapátolják belőlük kifele a pénzt. Hiába jönnek itt még páran azzal, hogy egyértelműen mindenki fölött van még az ország, ezt már a nevesebb közgazdászok többsège nem meri így kijelenteni közel sem.
Amúgy hiába kötsz bele a helyesírásba (amit egy ilyen oldalon pont lesz.rok, egyébként meg az érettségimben sehol nem volt helyesírási hiba), attól még bármikor bármit előadok neked az egész USA történelméből az elejétől napjainkig, és nem a könyvből bemagolt szöveggel, hanem összefüggésekkel és ideológiai háttérelemzéssel együtt, mert ugye emelt szinten nem annyit kellett tudnom, hogy xy mikor uralkodott.
A hanyatlas az nagyon egyertelmu mar eleg reg ota, sajnos a Covid19, a felig halott gazdasag es most a tarsadalmi nyugtalansag elegge fel fogja gyorsitani ezt a mar alig leallithato folyamatot.
Szoval a valasz a kerdesedre kerdezo : Yup.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!