Európai Egyesült Államok létrejöhet még ebben az évszázadban?
Attól függ mit értesz ez alatt.
Ha átnevezik az Európai Uniót Európai Egyesült Államokká akkor akár létre is jöhet.
Ha egy olyan föderációra gondolsz a tagállamok között, mint például ami van az Amerikai Egyesült Államok, India tagállamai, a Német Szövetségi Köztársaság tagjai
vagy korábban a Szovjetunió tagköztársaságai között, akkor ilyen mély integráció nem várható.
Valószínűleg még egy olyan lazább föderatív berendezkedés kialakítása is esélytelen, mint ami van például a Dán Királyság tagjai (Dánia, Grönland, Feröer) között, ahol lényegében csak a külpolitika, védelmi politika a közös.
Egy fontos dolog azonban már megvalósult, ami akár túl is mutathat egy föderáción, ez pedig a monetáris unió. Az euró bevezetése fontos, óriási előrelépés volt az összefonódásban, de sokak szerint elhibázott is, olykor úgy tűnik, hogy recseg-ropog a rendszer és nem is annyira vonzó, több uniós tagállam inkább kimaradna hosszú távon vagy akár végleg is (lásd pl. Dánia, Svédország).
Európai Egyesült Kalifátusok lesznek.
Svédországban már naponta robbantanak.
Kíváncsi vagyok akkor hol lesz a sok liberális.
Sajnos erre elég csekély az esély. Nyugat-Európa és Közép-Kelet Európa között még mindig nagy a különbség gazdasági, politikai és kulturális szemszögből is.
Kelet-Európában még mindig nem valósult meg teljesen a liberális demokrácia, annak ellenére, hogy nincs diktatúra.
Kelet-Európa tagadhatatlanul konzervatívabb, még a baloldaliak egy nem elhanyagolható része is (kivéve Magyarországon), csak egy imbecil próbálná meg ilyen Kelet-Európára ráerőltetni a polkorrektséget. Olyan nemzetektől várják, hogy tolerálják az LGBTQ embereket, a feminizmus harmadik hullámát, és a kisebbségieket, akik a szomszédos nemzeteket is épphogy megtűrik.
A gazdasági különbségeket pedig senkinek nem kell bemutatnom.
Utolsó nagyon komoly,hogy ennyire képben vagy
Én Szlovákiából származom de Csehországban is sokat voltam,itteni baloldalok kb olyanok mint nálatok a Mi Hazánk :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!