Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Végre eljutunk addig, hogy...

Végre eljutunk addig, hogy nem büntetnek meg, ha nincs nálad a jogsi?

Figyelt kérdés

[link]

2020-at írunk,ennek nagyon ideje volt már.

Nevetséges,hogy évekig megbüntették az embereket, ha otthon felejtették a jogsit.

Amikor könnyen ellenőrizhető lett volna egy adatbankban,hogy illetőnek van-e érvényes vezetői engedélye.

2020. ápr. 29. 09:35
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ez legalább annyira veszélyes is. Ha valamiképp az adatbankból kikerülsz?

Egyszer egy rendezvényre vettem elektronikus jegyet, és először azt mondták beléptetésnél, hogy nem szereplek az adatbázisban. Hiába mutattam a fotót, félreállítottak, és meg kellett várnom, mire nagy nehezen kihozták, hogy bemehetek.

2020. ápr. 29. 10:59
 12/13 anonim ***** válasza:
Év elején a fiamat igazoltató rendőrök csak a lakcímkártyáját kérték; se vezetői-, se forgalmi engedélyt. Csodálkozva mesélte itthon; facebook csoportokban is megírta, kérdezte, járt-e más is így? Többen is. Valaki megírta, hogy azért, mert a lakcímkártya hátoldalán ott van a személyi azonosító szám, annak alapján a személy minden adatát le tudják kérdezni, látják. A gépkocsi rendszáma ott van a szemük előtt, annak alapján az ahhoz kötődő adatokat is le tudják kérdezni.
2020. ápr. 29. 12:04
 13/13 anonim ***** válasza:

# 7-es (2020. ápr. 29. 10:30) megerősítésére…

Nem tudom milyen időszakban volt a műszakid, de hibás a központi nyilvántartás: nem addig tartják nyilván az érvényességet, amíg az a jogszabály alapján a forgalmiban van, hanem a vizsgaidőpont évfordulója napjáig.

Jogszabály: „11. § (3a) Ha az időszakos vizsgálatot a forgalmi engedély időbeli hatályának (műszaki érvényességi idejének) lejárta előtt legfeljebb 30 napon belül végzik, a forgalmi engedély hatályának megállapításánál a (3) bekezdésben meghatározott időtartamot nem az időszakos vizsgálat napjától, hanem a forgalmi engedély időbeli hatályának lejárta napjától kell számítani.” ← 5/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet a közúti járművek műszaki megvizsgálásáról.

Egy alkalommal, üdülésre utazás miatt, 25 nappal a lejárat előtt csináltattam a műszaki vizsgát; a jogszabálynak megfelelően, a 25 nappal későbbi lejárat évfordulója lett az érvényességi idő a forgalmi engedélyben. Igen, de két év múlva az ügyfélkapu regisztráció alapján történő, lejáró okmányról küldött értesítésben, a lejárattól 25 nappal korábbi időpont, a vizsga évforduló szerepelt, mint a lejárat napja. Nem zavartattam magam, de mások szólhattak, mert legközelebb már nem szerepelt az értesítésben dátum, csak az, hogy „hamarosan lejáró”. Gyanítom, hogy nem javították a nyilvántartást, inkább nem írnak dátumot, nehogy rossz legyen. Csakhogy, ha hatóság kérdezi le a nyilvántartásból a műszaki érvényességét, akkor ott a korábbi dátumot látja, mint ahogy valóban lejár. Ha akkor, abban a 25 napban igazoltattak volna, a nyilvántartásból történő lekérdezés szerint, lejárt műszakival közlekedtem.

2020. ápr. 29. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!