Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Végre eljutunk addig, hogy...

Végre eljutunk addig, hogy nem büntetnek meg, ha nincs nálad a jogsi?

Figyelt kérdés

[link]

2020-at írunk,ennek nagyon ideje volt már.

Nevetséges,hogy évekig megbüntették az embereket, ha otthon felejtették a jogsit.

Amikor könnyen ellenőrizhető lett volna egy adatbankban,hogy illetőnek van-e érvényes vezetői engedélye.

2020. ápr. 29. 09:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%
Talán eljutunk, bár nem értem, miért olyan nagy probléma magaddal vinni egy kis kártyát. Ha épp nincs térerő, mert egy erdei úton mész, hogy kérdezik le az adatbankot?
2020. ápr. 29. 09:40
 2/13 anonim ***** válasza:
33%
Remélem nem.
2020. ápr. 29. 09:41
 3/13 anonim ***** válasza:
88%

Én sem értem, mi abban a nehézség, hogy a bankkártya mellett ott legyen a jogsi is a pénztárcában.... :_O :-O

Mindazonáltal egyelőre csupa "-hat - het".

Plusz, még ácsingózhatsz rá csaknem 3 évet... :-D

"Ez az új szabályozás a törvény szövege szerint 2023. január 1-jén lépne hatályba."

2020. ápr. 29. 09:47
 4/13 anonim ***** válasza:
Én annak örülnék, ha már eljutnánk arra a szintre, hogy eszemélyiben minden benne van, kezdve a jogosítványtól, adószám, tbszám lakcím és persze a személyi szám állandó legyen. Érdekes, hogy tb-szám, személyi azonosító, adószám, de még diákként az azonosítód sem változik, akkor a személyi szám miért?
2020. ápr. 29. 10:14
 5/13 anonim ***** válasza:

Változik a személyi szám...??

Ez nekem új!

2020. ápr. 29. 10:17
 6/13 anonim ***** válasza:
88%

Ha én rendőrként igazoltatnék:

- Jó napot kívánok, születési anyakönyvi kivonat, keresztlevél, utolsó három évi adóbevallás!

2020. ápr. 29. 10:17
 7/13 anonim ***** válasza:

"Amikor könnyen ellenőrizhető lett volna egy adatbankban,hogy illetőnek van-e érvényes vezetői engedélye."

Ebbe azért ne bízzál. Engem kifogtak, büntettek, mert lejárt a műszaki szerintük. Végül elengedték, mikor igazoltam papírokkal, hogy van érvényes műszaki a kocsin.

2020. ápr. 29. 10:30
 8/13 anonim ***** válasza:
De azért megbüntetnek ha tagadod a koronavírust.
2020. ápr. 29. 10:52
 9/13 anonim ***** válasza:

Ha nincs nálad a jogsid, akkor is igazolnod kell, hogy te ki vagy. Pl. azt mondod: "Kovács István vagyok, nézzék meg a rendszerben, van jogsim." És annak a Kovács Istvánnak tényleg van. De mi a biztosíték arra, hogy te az az ember vagy?

Szóval, ha nincs nálad jogsi, akkor legyen személyi, vagy útlevél vagy más, megfelelő hitelességű arcképes igazolvány. Ha meg arra ügyelsz, hogy azt eltedd, akkor már ügyelhetnél arra is, hogy a jogsidat eltedd. Szóval ugyanott vagyunk.

2020. ápr. 29. 10:54
 10/13 anonim ***** válasza:
A személyi szám most is állandó egész életed során, az az egyetlen ami sohasem változik, az összes többinél adó tb stb megeshet.
2020. ápr. 29. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!