Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Meg bűntetnek ezért? (sos lent)

Meg bűntetnek ezért? (sos lent)

Figyelt kérdés
Lengyel határon, találtam egy nagyon jó pirotechnikai boltot, olcsó és jó cuccok vannak, de Magyarországra nem szállítanak, én ha kimegyek érte autóval? Rendőr meg állít,meg büntet? Vagy el enged? Vagy ez legális hogy be hozom saját célra?
2019. dec. 2. 20:56
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Meg tesa.
2019. dec. 2. 21:38
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ezt olvasd el!

[link]

De valójában nem a törvény miatt ne vegyél kint dolgokat, hanem a saját és környezeted biztonsága miatt.

1. nincs rajtuk magyar felirat, ezért nem fogod tudni hogy pontosan hogyan kell tárolnod, használnod. OK tudom, vannak a very primitív termékek, teszed, meggyújtod és rohansz cuccok, de honnan tudnád hogy biztosan ilyen? Egyáltalán honnan fogod tudni hogy MIT veszel meg?

2. itthon is nagyon jó áron tudsz már tüzijátékokat venni. Ha kiszámolod hogy mennyibe kerül neked kocsival kimenni, máris sokkal drágábbak lesznek, mint bármi amit itthon megvehetnél. A lengyel határ nem 2 km-re van, a benzinköltségből egy komplett szülinapot le lehet játszani tüzijátékkal - amit itthon veszel.

3. ha elkapnak akkor nagyon súlyos büntetést sóznak rád. Nincs olyan hogy saját célra hozod be, csakis szilveszterkor lehet itthon engedély nélkül vásárolni és azt fel is kell használni.

2019. dec. 2. 21:41
 3/4 anonim ***** válasza:

Itt egy 🇪🇺jogszabály

[link] [link]

2019. dec. 2. 21:41
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Birtokolni bizonyos mennyiséget és bizonyos határidőn belül lehet csak saját célú felhasználásra, kereskedéshez meg külön engedély kell. Szerinted?

Ja és a magyar állampolgárokra külföldön is vonatkoznak a magyar törvények és a helyiek is persze.

2019. dec. 5. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!