Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Szerintetek hasznos-e az...

Szerintetek hasznos-e az IMF-től és az EU-tól való függőségünk?

Figyelt kérdés
2010. júl. 16. 23:50
 1/9 anonim ***** válasza:
50%
Nem, nem hasznos az IMF-től és az EU-tól való függőségünk az a baj.
2010. júl. 16. 23:57
 2/9 anonim ***** válasza:
Sosem hasznos az ország számára, ha túlságosan függ egy külső hatalomtól. Ki kell mondani, más országok hűbéresei vagyunk.
2010. júl. 17. 00:04
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
2 oldala van az éremnek.
2010. júl. 17. 00:25
 4/9 anonim ***** válasza:
Ennyit arról, mennyire hasznos: [link]
2010. júl. 17. 00:29
 5/9 anonim ***** válasza:
92%

Pl.

mivel nem ismerem az IMF hitelek feltételeit, hogy érveljek bármi mellett is,

vagy szerintem jó hogy vannak EU transzfereket, de nem tudom mennyire jutnak el a célközönséghez,

és igaz, határozottam irreálisnak gondolom az euro bevezetését, de nem tudom indokolni,

vagy az EU monetáris politikáját bírálni, hiszen ez is sok dologtól függ, pl. ilyen "külső hatás" a fiskális politika.

Nem ismerem az ország pontos gazdasági helyzetét se (és szerintem az emberek többsége ugyanígy van ezzel),

továbbá nem ismerem az összes alternernatívát a gazdaságélénkítés, a deficit kezelésére, egyéb gazdasági problémák megoldására.

Ezért úgy gondolom, nincs és nem is lehet erről objektív véleményem.

Lehet okoskodni, hogy nem jó, ha túlságosan függünk "másoktól", de meg tudjuk ítélni laikusok, hogy van e ennél jobb VÁLASZTÁSI LEHETŐSÉG?!

2010. júl. 17. 00:30
 6/9 A kérdező kommentje:

@0:25

Az igaz, viszont szerintem - és ezzel nem vagyok egyedül - valamiért mi ennek csak egyik oldalát látjuk folyamatosan. És nem a jót...

2010. júl. 17. 00:39
 7/9 A kérdező kommentje:

@0:30

Az IMF hitel az olyasmi, mint a Provident gyorskölcsön. Beledöglesz.

2010. júl. 17. 00:41
 8/9 anonim ***** válasza:
A függőség meg ilyenek biztos nem jók, de a pénzük nagyon is. Még azzal együtt is alig jutunk valamire szerinted nélküle mi lenne?
2010. júl. 17. 00:52
 9/9 anonim ***** válasza:
nagyon nem hasznos
2010. júl. 19. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!