A franciák és a britek miért nem hagyták, hogy a németek és a szovjetek hadd intézzék el egymást?
"de akkorra értettem mikor még benne se volt a háborúba"
Ezért írtam, hogy Sztálin annak tudatában akart először támadni, hogy már maga mögött tudta az Usa és az angolok támogató ígéretét, amit meg is kapott, amikor Hitler támadott, de ők nem így képzelték. Ők úgy tervezték, hogy Sztálin fog először támadni, arra nem számítottak, hogy Hitler megelőzi őket!
"így nem hiszem hogy annyira támogatta volna ezt, "
Te kezdtél el velem vitatkozni, nem én! Én meg elhiszem, hogy annyira támogatta volna! Ennyi!
"Egy kérdés, ha valaki azzal kampányol hogy országát távol tartja a háborútól és ezzel megis nyeri azt, az hogy támogathat egy még semleges országot hogy üzenjen hadat a másiknak."
Ugyanúgy, mint ahogyan támogat egy háborúzó felet, noha még nem lépett be a háborúba!
Az a jó hogy Amerika az aki leginkább vezeti a mai világot, ha franciák és angolok csinálnák ezt még mindig akkor a jelenleginél is nagyobb terrorhullám lenne világszerte, ami manapság is van azis nekik köszönhető, kellet kizsákmányolni és megnyomorítani a gyarmatok lakosságát.
Az angol és francia uralomra ugyanazt tudom mondani mint amit Hruscsov mondott, már ha ezt nem találták ki, fejből írom, jó hogy Sztálin most meghalt de az lett volna még ennél jobb ha ez 10 évvel korábban történt volna meg mert akkor még jobban élnénk. Körülbelül ha korábban Amerika vezető szerepű lett volna például az első világháborút lezáró békék se lettek volna olyanok amik végül egy újabb világháborút hoztak volna, tudom Amerika volt a legnagyobb támogató, meg Wilsoni elvek, de a győzelem után Amerika visszavonult ezek érvényesítésétől és a nemzetiségi elveket figyelmen kivül hagyták, mert különbe nem került volna Belgiumhóz, Dániáhóz, Lengyelországhóz, Franciaországhóz, Csehszlovákiáhóz jelentős számú német tömb. Ez a magyarokra is vonatkozik Csehszlovákia, Románia, Szerb-horvát-szlovén királyság és Ausztria esetében. Bulgária is szerintem de őket nem nagyon tudom, Törökországot is de náluk volt egy Kemál Atatürk aki akkor harcolt ki egy jobb szerződést mikor az antant erők levoltak kötve.
Na jó ennyit tudtam hozni fejből, wikipédiázni nem akarok.
Én csak egyetlen mozzanatot emelnék ki (nyilván sokkal több oka is volt) a történelem fintoraiból.
A francia-német szembenállás köztudomású.
Azért azt a franciák nem tudták lenyelni (szerintem a mai napig sem), hogy 1871-ben II. Vilmost a Versailles-i kastélyban koronázták császárrá.
Nem ez volt a legfontosabb, de hogy a franciák ezért sem szívlelték a németeket, az tény.
Néhány egyéb ok, csak felsorolás-szerűen.
Franciaország és Lengyelország szövetségesi kapcsolata még a napóleoni időkbe nyúlik.
A Saar vidék kérdése komoly konfliktusforrás volt.
A Nagy Háborút lezáró békeszerződések több konfliktust generáltak, mint amennyi előtte volt. A konfliktus generálói az USA, Nagy-Britannia és Franciaország. Ezt nem lehetett kihagyni a számításból. Ez már el is osztotta ki, hová áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!