A franciák és a britek miért nem hagyták, hogy a németek és a szovjetek hadd intézzék el egymást?
Na de én nem mondtam, hogy hagyni kellett volna, hogy legyőzzék a németek a Szovjetuniót. Ugyanúgy az lett volna a lényeg, mint ahogy később a valóságban is megtörtént, hogy hagyni kellett volna őket kifárasztani egymást.
Kifarasztani? A szovjetunio olyan rossz vezetéssel bírt a tisztogatások, emellett ne felejtsd el hogy csak amiatt tudtak 41 telén ellenofrenzivát indítani mert a németek erőltetett menetben túltolts s frontot meg a szovjetek kaptak eszközöket, amik jelentősége a modern eszközökbe jelent meg mint például a rádió.
Meg kevésbé ismert dolog de a német haditermelés a sok siker miatt leallt a municio tömeges a gyártásaval helyette tengeralattjárókkat.
Több német katona bevallása szerint tudtommal olyan rossz volt akkor hogy vissza se tudták lőni az oroszoknak.
15-ös az USA akkor éppen semleges ország volt amely távol akart maradni a háborútól így nem hiszem hogy annyira támogatta volna ezt, meg én másoktól meg azt olvastam hogy Sztálin 1942 Augusztusába akarta megtámadni Németország de emögötti forrásokat nem tudok, de akkoris ha tervezget valaki egy támadást és előtte megtámadják elég abszurd dolog megtiltani azt hogy ellentámadjanak azon címszó alatt hogy biztos valami lázadó német hadtest támad mint az például volt Japánba mikor Mandzsúriát lerohanták. Nem szokás szerintem ilyenkor egy hétre elvonulni. Szerintem ha megakarta volna támadni akkor később akarta volna mert azért akkoriban tartottak egy Japán támadástól is mint az előtte volt Halhingolnál például.
16-os, a maginot vonalat megkerülték, ráadásul a francia kapituláció Júniúsba volt, vagyis eltelt a háború óta kb 8-9 hónap, ezek szerintem a finnek elleni háború amit téli háborúnak hívnak emellet kihúzodott még 9 hónapon túlra? 9 hónapig tart a tél? Igaz északi vidék de attól még annyira nem tundra vidék hogy ilyen hosszú lehessen egy tél ami alatt egy háborút letudnak.
#17, először megkerülték, aztán a német ejtőernyősök pár óra alatt elfoglalták.
A finn háború 105 napig tartott, és a háború első etapjában a rosszul felszerelt, hihetetlenül ósdi technológiával ellátott 25 ezres finn haderő konkrétan fossá verte a Vörös Hadsereget. Csak Tyimosenkó tudott győzni később, de egész Finnországot ő se tudta elfoglalni, Kollánál őt is megállították.
"így nem hiszem hogy annyira támogatta volna ezt"
Titokban támogatták Nagy-Britannia segítségével:
"Miután a náci Németország 1941. június 22-én megtámadta a Szovjetuniót, Nagy-Britannia és az Egyesült Államok elkezdett hadi- és egyéb felszereléseket szállítani Moszkvának. A konvojok az északi tengereken haladtak, célállomásuk Murmanszk, illetve Arhangelszk volt. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!