Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Most akkor jobb ha letekerem...

Most akkor jobb ha letekerem a villanybojlert vagy sem? Kijött 35 ezer Ft-os csekk erre az évre, évi elszámolás

Figyelt kérdés
Minden hónapban fizetem az általányt,ami 4 ezer forint.Kb. tavasszal lett kicserélve a gázbojler villanyosra.Úgy gondoltam hogy mivel spórolni akarok,így mindig levittem nullára,mielőtt fürödtem volna,2 órával kapcsoltam csak be,aztán ismét le.Erre kijön ez a számla így év végére.Ezek szerint ez így nem jó.Mindig tartsam egy hőfokon ? Tuti a bojler,mert ezen kívül van egy hűtőm,laptopom,kevés villanyt égetek,alig használok áramot.Mi lehet a gond akkor ? Tulajdonképpen nincs beállítva a bojler,anno azt mondta a szerelő ne csavargassam,legyen egy helyen,de azt hittem így tudok spórolni.Nekem az volt a fejemben,ha nem tekerem vissza,akkor mindig fűt,mert szinten tartja a hőfokot.
2018. nov. 20. 18:43
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Új, vagy használt bojlerre cserélted?

Ha használt, akkor jelentős fogyasztásbeli különbség tapasztalható vízkövesedés miatt is pl.

Egyébként pedig én nem átalányt fizetnék a helyedben, az ég világon semmi értelme az esetedben. Jobb havonta kifizetni azt az 1-2-3-4 ezer forintos különbséget, mint az év végi elszámolásnál egyszerre. Inkább diktáld a tényleges havi fogyasztást és fizess aszerint. Vagy ha maradsz az átalánynál, akkor érdemes havonta megnézni a villanyóra állást és azt, hogy hány kWh-ra fizetsz, ebből kijön, hogy milyen elszámolásra számíts majd.

A 4 ezer havonta kevésnek tűnik. Nálunk nincs gáz a lakásban. A főzőlap és a sütő is villany, mindig 4-5 ezer körül fizetünk havi diktálás alapján és mégcsak villany bojlerünk sincs. Ezt még a korábbi fogyasztásodra méretezhették, így nincs semmi meglepő abban, hogy negatívan jöttél ki.

2018. nov. 21. 12:36
 12/16 anonim ***** válasza:
Évente 1x kérhetsz részletfizetést!...mondd,hogy jönnek az ünnepek.
2018. nov. 21. 13:41
 13/16 anonim ***** válasza:

Villanybojlerrel vizetmelegíteni, normál tarifás árammal iszonyat drága. Az ilyeneket, vezérelt áramra találták ki. Miért cserélted le a gázbojlert? Annál olcsóbban nemigen tudsz melegvizet csinálni. Egyébként jól gondoltad, folyamatosan fűt kisebb megszakításokkal, és tartja a beállított hőfokat, ezért sem nyerő ötlet tárolós villanybojlert nappali áramra kötni.

Próbáld meg 40-50 fok közötti állandó hőmérségletre állítani, és nem piszkálni. Hogy beválik-e az nagyban függ a melegvíz használati szokásaidtól és a bojler méretétől.

2018. nov. 21. 17:19
 14/16 A kérdező kommentje:
Mindenképpen le kellett cserélni,mert a gázos már elavult volt,köteleztek volna erre,sok engedély kellett volna új gázoshoz,egyszerűbb volt megoldani a villanyost.Amúgy albérletben lakok.120 literes a bojler,új hajdú lett vásárolva boltban,szerintem ez megbízható márka.Nagyon sokan mondanak nekem mindent,hogy tekergessem-ne tekergessem,itt is nagyon sokféle válasz van,nem tudom már eldönteni :) Nem akarok úgy járni se,hogy nem tekergetek,folyamatosan fűt,aztán jövő év végén meg olyanokat nézek a csillagoktól,hogy az életben nem fizetem ki soha.Anyám azt mondja,hogy ők mindig letekerik,egész nap nincsenek otthon,majd nap végén annyira fel,hogy megmelegszik,de nekik fele ekkora van.Nem tudom mennyire számít hogy ez 120 literes.Amúgy mindenképp részletfizetést kell kérnem,mert ezt nem tudom most kifizetni.
2018. nov. 21. 21:47
 15/16 anonim ***** válasza:

4 ezres átalányod a bojler nélküli időszak fogyasztása alapján jött ki.

Értelemszerűen most már több villanyt fogyasztasz, a jelek szerint havi kb 3 ezerrel.

A 120as nagy egy személynek, kettőnek is, de ez van.

Állítsd be valahová, ne túl magasra és hagyd úgy.

2018. nov. 21. 22:29
 16/16 anonim ***** válasza:

Kedves 5#. Kikerestem egy részt, ami az én érvelésemet támasztja alá. Remélem, hogy elfogadod:

A Legionella baktériumok ubikviter előfordulásúak, és a környezeti vízlelőhelyeken

– forrásokban, folyókban, tavakban és tározókban – alacsony csíraszámban

szinte mindig megtalálhatóak, továbbá talajból is kimutatták. Kertészkedéssel

összefüggő legionellosist is leírtak, melynek kapcsán komposztból, virágföldből

izolálni lehetett Legionella (pl. L. longbeachaei) baktériumot. A mikroorganizmusok

a természetes vizekből olyan helyekre jutnak, amelyek mesterséges rezervoárt

képeznek számukra (városi csatornázott víz, magánházak vízrendszere, stb.).

Desztillált vízben több mint 100 napig, csapvízben akár egy évig is túlélhetnek.

Szaporodásukat a 20-50ºC-os vízhőmérséklet segíti elő, a 35-46°C az ideális.

20ºC alatt nem szaporodnak, de nyugvó fázisban megmaradhatnak, és amikor

a víz hőmérséklete eléri a megfelelő szintet, újra szaporodni kezdenek. 60ºC felett

elpusztulnak, 66ºC-on 2 perc alatt inaktiválódnak a Legionella baktériumok.

2018. nov. 22. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!