Sárgacsekk online befizetésnél hogy is van ez?
A legtöbb bank online felületén mostmár lehetőség van online sárgacsekk befizetésre. Azonban vastag betűkkel felhívja a felület a figyelmemet, hogy ez csak egy formalitás, amúgy szimplán átutalásnak minősül a kifizetésem.
Gondolom a postán is így megy ez, tehát alapjáraton nem látom ezt gondnak, de lehet-e abból kavarodás, ha mindig minden rezsis sárgacsekkemet online fizetem be ilyen módon?
Interneten a saját számládról átutalod az adott összeget a fogadó számlájára.
Postán meg fizetsz a postásnak, hogy ők utalják el.
Nincs belőle kavarodás. Rendesen fel kell tüntetni a beazonosításhoz szükséges adatot, számot stb.
Viszont mint utalás már költségei vannak/lehetnek.
Szia! A legtöbb szolgáltatónál regisztráltam a honlapjukon, megrendeltem az elektronikus számlát és kártyával fizetek, vagy az icsekk alkalmazással telefonnal. Bankom oldaláról nem utalok, mert azért pénzt számol fel, ha minden kötél szakad, akkor postán, kártyával fizetek. Töltsd le, egyszerű használni:
Az icsekk jó ötlet, bár hallottam róla, hogy be fogják vezetni, nem tudtam, hogy már működik.
Nem lenne gondom a postára járással sem, ha nem mindig más időpontokban jönnének a csekkek más és más fizetési határidőkkel, hogy véletlenül se lehessen elintézni egy postára menéssel a befizetéseket. Nem szeretnék 3-4 alkalommal sorba állni havonta a postán, automatáról nem tudok a környéken.
Így már csak a közös költség marad, ami nem QR kódos csekkes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!