FŐGÁZ online diktálás változások 2017. 07. 01-től? Tudtatok regisztrálni az új felületre? Nem engedi bediktálni a fogyasztásomat
Minden hónap 8-12 között szoktam bediktálni a fogyasztást. Eddig telefonon nyomtam, de ott múlt hónapban, júniusban bemondta hogy meg fog szűnni ez a telefonszám úgyhogy online regisztráljak. Regisztráltam is, akkor ott bediktáltam. Most ebben a hónapban lépnék fel az online felületre (ugyfelszolgalat.fogaz.hu) és nem lehet már ott bediktálni, július 1től lett egy új weboldal (fogaz.hu/ugyfelszolgalat), ahova megint regisztrálni kell. regisztrációnál kéri a felhasználó azonosító számot, (az a számla 1. oldalán van és a régi weboldalra is azzal regisztráltam) és közli hogy nincs ilyen azonosító, és hogy majd a júliusi számlámon lesz az új. Kérdem én, akkor hogy fogok kapni júliusi számlát ha nem tudom bediktálni (mert nem tudok regisztrálni nélküle)?
Konkrétan ezt írja a FŐGÁZ a weboldalán:
Aktuális tájékoztatás
2017. július 1-jétől ez az online ügyfélszolgálati felület már elsősorban a korábbi mérőállásai, számlái és szerződéses adatai megtekintésére alkalmas.
Ebbe, a hamarosan megszűnő online ügyfélszolgálati rendszerbe új regisztrációt már nem fogadunk.
Augusztus 14-étől, új regisztrációt követően érhető el az új FŐGÁZ online ügyfélszolgálat az alábbi címen:
www.fogaz.hu/ugyfelszolgalat
Egyszerűsített regisztrációt biztosítunk azon felhasználóinknak, akik e-mail címükhöz egy vevő (fizető) azonosító – felhasználóazonosító szám párost regisztráltak és az érintett felhasználóazonosító számra nincs további regisztráció. Ehhez 2017. augusztus 13. és 18. között e-mailt küldünk, melynek segítségével könnyedén regisztrálhat.
Akkor július 1. és augusztus 14. között konkrétan nincs telefonos vagy online bediktálásra lehetőség? Mi van a két időpont között? Gondolom ha meg "elfelejtem" bediktálni, én járok rosszul, késedelmi kamat meg minden.
Késedelmi kamat, számla késedelmes befizetése esetén van.
Amúgy is, ez akkor számított, amikor a jegybanki alapkamat 10% körül volt. De, több mint egy éve 0,90%.
Késedelmi kamat: minden naptári nap után a felszámítás időpontjában érvényes jegybanki alapkamat kétszeresének háromszázhatvanötöd része.
Mennyi 1 Ft 1 napi késedelmi kamata? 1 * (0,90/100) * 2 / 365 = 0,00004931506 Ft.
Nyáron, gondolom nem jelentős a gázfogyasztásod, de ha 30-ezer Ft-os számlával és 60 napos késéssel számolok, akkor a késedelmi kamat 88,76 Ft.
(Például, 5-ezer Ft-os számlánál, 90 napos késés esetén 22,19 Ft.)
De! Késedelmi kamatot, szolgáltató, csak 30 naptól nagyobb késedelmű megfizetésnél számíthat fel, addig 0%.
Úgyhogy, annak is semmiség a késdelmi kamat, aki jókora késéssel fizet.
Bediktálás elmaradása kapcsán nincs késedelmi kamat.
Ne görcsölj! Szemétszállítási számlát kaptál? Erre az évre még nem kaptunk (messze nem csak a mi), a múlt évre kapottnál meg nem tudják elvégezni a csoportos beszedést. Kedden érdeklődtem. Ebben a hónapban, vagy jövő hónapban küldik majd az első negyedéves (!!!) számlát. A múlt évi elmaradást meg, mivel csekket nem kaptam a csoportos beszedési mód miatt, ha úgy gondolom, átutalással fizessem be.
Ha tudnak problémáról, pláne ha ők csinálják, akkor semmiféle hátrányod nem lesz.
Ha valamiért nem diktálsz, akkor becsült számlát kapsz.
Megnézik a 2016 évi azonos időszakra eső fogyasztásodat és azt számlázzák le.
A következő hónapban a diktálással korrigálódik.
Köszönöm a válaszokat!
2-es: Remélem hogy így lesz, bár a tavalyit nézhetik. Akkor még üres volt a lakás és más volt a tulajdonos. De gondolom így is ki tudnak számolni valamit.
3-as: Próbáltam azt a telefonszámot is, de nem volt jó, pedig több hónapig én is ott diktáltam ugyan ezekkel az adatokkal. Az a baj, hogy már telefonon is az új felhasználó azonosítót kérik, ami ugye még nincs meg, mert a júliusi számlán lesz rajta. A régivel meg a gyári számmal nem tudok diktálni, mert nem fogadja el.
Az a baj ezzel,hogy ha egyszer nem diktál akkor a rendszer automatice átdobja becsült számlázásra.
Tehát mindenképp ügyfélszolgálat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!