Most akkor jobb ha letekerem a villanybojlert vagy sem? Kijött 35 ezer Ft-os csekk erre az évre, évi elszámolás
Nagy tévedés hogy ez lenne az optimális hőmérséklet.
Te valamivel kevered a 60 ot .
Max ennyire ,vagy kevesebbre,mert 60 foknál már kicsapódik a mészkő,ha úgy tetszik víz kő a a bojler belsejében .
Na ettől van a sok vízköves bojler.Aztán ezek a lehullott vizkövek csinálják a dugulásokat,gyengébben ,vagy sehogy sem akar a meleg víz folyni .
"Ezzel meg is előzheted a veszélyes légionellát."
Kicsit utána olvastam,meg hogy mások sem nagyon ismerik ezt a kifejezést.
Már 50 fok felett is sok pangó víz marad a bojlerben,mert a magas hőfoku vízhez hideget is kell engedni.Ezáltal kevésbé cserélődik a víz .Így könnyen szaporodnak el a baktériumok .
Egy kicsi, nem túl melegre tekert bojler akkor sem fogyaszt sokat, ha sosem tekergeted (ha több napra elmegyünk, akkor szoktuk le, ha kádfürdőt akarunk évi párszor, akkor fel, mert kicsi a bojler és hűl is a víz fürdés közben). Igen keveset fogyaszt, pedig a hideg pincében van, igaz, leszigeteltük szivaccsal :) De most nem tudom fejből, mennyit. Nyáron minimális a fogyasztása, az tuti, télen nyilván jelentősen több. Régen lakótérben volt, ami duplán jó volt, télen kevesebb hőt vesztett és az is fűtésként funkcionált, végülis nem veszett el.
Bizonyos szigetelése van a bojlernek és a nagy mennyiségű melegvíz eleve egész lassan hűl, ezért nem annyira érdemes tekergetni. Ellentétben a fűtéssel, a meleg hamar kiszalad egy tipikus, enyhén szigetelt házból, ott simán megéri nem egyenletes hőmérsékletet tartani, ha csak ritkán kell igazán meleg. Jól szigeteltnél más s egy rendes bojler az jól szigetelt. Plusz melegvíz máskor is kell, nemcsak a napi egy tisztálkodáskor, legalábbis nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!