Szennyvíz bekötése?
Nálunk a kerítésen belül van egy tisztítónyílás, addig a szolgáltatóé, onnantól úgy barmolod el, ahogy akarod, a te dolgod. Nem kell tervező, terv se. Egy egyszeri rákötési díj van. ÉRV.
90 fokot meg ne használjatok. Két 45 fok, még azok közé egy T idom és egy feljövő tisztító. Megéri (22 éve szennyvíztechnológia).
Az előttem szóló válaszát vettem alapul, valóban félreérthető volt, elnézést.
Arra gondoltam, hogy a terveztetésnek nincs köze ahhoz, hogy van-e vízmérő, vagy nincs. Nálunk mindenképpen kell terveztetni.
Ha már can vízóra a telken, akkor nem kell tervező, csak tovább kell vinni a vizet, ha nincs vízóra, akkor kell tervező ennyi... nem tudom mit nem lehet ezen érteni...
Bp 18 ker, Pestszentimre, 2016.
Régi ház, új csatorna gerincvezetékre rákötés.
Tervező kellett, akinek meg hiteles (vagy hivatalos?) telekrajz kellett a tervrajzhoz.
Beadta a tervet és utána leszarta, hogy hogyan lett rákötve.
Talán akkor kell tervező, ha az önkormányzat pénzt akar szedni a kiadott telekrajzok után...
"átlagos irányára a szükséges anyagköltséggel együtt folyóméterenként bruttó 9.145 forint"
"A teljes szolgáltatás keretében a csatorna rákötések tervezési díja egységesen bruttó 27.940 forint lesz. Megrendelés esetén az engedélyeztetést, a szükséges dokumentumok beszerzését, illetve az ügyintézést – a tervezési szolgáltatás részeként – a Városgazda térítésmentesen vállalja."
"új csatorna gerincvezetékre rákötés. "
Igen, a gwrincvezetékre kötéshez kell terv... de ha a csonk már bent van az udvaron, ahhoz nem kell..
A gerinc és ház közötti csonkot ingyen megcsinálták.
A csonkra rákötéshez kellett a terv, elfogadtatás stb.
/Most ingyen, 10 évvel korábban azt is pénzért./
Ne magyarázkodj, majd azt is kikeresem.
Nem alapjáraton fényezte magát az önkormányzat, hogy azért nem kellett fizetnünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!