Miféle zsarolás a Díjnet újonnan bevezetett díja?
Fizetni kell a számlák tárolásáért a jövőben, különben elvesznek, de egyesével lehet csak letölteni, egyben nem.
Hogy gondolja ezt a Díjnet? Erről szó sem volt. Behúzták a csőbe az embereket rendesen, remélem jogszabályba ütközik ez a fajta számítógépes zsarolás és rendreutasítják a Díjnet vezetőségét.
Hogyan gondolják, hogy majd mindenki egyesével fogja az elmúlt évek számláit letöltögetni.
Nyilván tudták, hogy költséges, és tudták nagyjából hogy egy user mennyibe fog kerülni.
pár száz kilobájt egy számla, tegyük fel havi 8 számla / felhasználó.
Ez nem több mint 2MB / user / hónap, tehát évente nincs 30MB.
2TB nagyjából 30.000Ft kisker bruttó.
2millió megabájt = 60000 user / év
Nem tudom mennyi felhasználó van, de ha 6millió akkor 100*30.000Ft-nyi HDD-n fér el ennyi adat, amit nyilván duplikálni triplikálni kell, szerverek, villanyszámla, informatikus, fejlesztés stb.
Igen, sok millió Ft, de nem értem miért kellett bepalizni ennyi embert. Kérjenek állami támogatást, mert össznépi probléma, uniós pénzt, stb.
Nyilván nem 30000 forintos diszken tárolnak online adatokat, hanem mondjuk fiber channel csatolós diszkalrendszereken. Ez egy két nagyságrenddel nagyobb ár.
Ettől függetlenül szerintem is gennyláda dolog úgy bevezetni egy szolgáltatást hogy nem adnak lehetőséget normális adatmentésre.
Szerintem ebben semmi gáz nincs, 991 Ft évente, ez igazán nem sok. A bankszámlacsomagom havi költsége is több, az sokkal felháborítóbb. Mellesleg ha papírszámlád jön, azt 1,5 évnél tovább őrizgeted? Mert nekem eszembe se jut.
Én azokat letöltöm, ami a kiadott lakáshoz tartozik, és elmentem, hogy később is meglegyen, a sajátokat meg mit bánom, ha másfél éves számlát törölnek?
első vagyok és pl ezt találtam egy tegnapi cikkbe: A FŐGÁZ erre a kérdésünkre azt válaszolta, hogy rendelkezésre tudja bocsátani a számlamásolatot, de a hiteles elektronikus számlát (amely időbélyeggel is ellátott) a Díjnetnél lehet elérni. Vagyis, ha hiteles számlára van szükségünk (a NAV-nál ez kellhet), akkor ez bukta. Ha nem, akkor nem.
Megtudtuk viszont azt is, hogy pl. a Főgáz számlái elérhetőek a fogaz.hu-n is, ha valaki a gázcég online ügyfélszolgálatán e-számlát kért. Díjmentesen, 5 évre visszamenőleg. Tehát ez is megoldás lehet. És a papírszámlákról is kérhető másolat.
A Magyar Telekom Kommunikációs Igazgatósága azt válaszolta megkeresésünkre, hogy a legtöbb ügyfelük 5 évre visszamenőleg díjmentesen megtekintheti és letöltheti mobil és otthoni szolgáltatásaira vonatkozó számláit az online ügyfélszolgálatra belépve, illetve a Telekom Fiók igénybevételével, akár egy helyen is.
Hozzátették: nem érheti hátrány a fogyasztót, ha nem kéri a Díjnetnél a 18 hónapon túli számlák őrzését. Hiszen a Díjnet szolgáltatásának igénybevételétől függetlenül a Telekom mobil és otthoni ügyfelek díjmentesen elérhetik és letölthetik számláikat legfeljebb 5 évre visszamenőleg a Telekom saját rendszerében. A rendszerben nem megtalálható, régebbi számlákról az ügyfél – az ÁSZF-ben foglalt díj ellenében – az ügyfélszolgálaton kérhet számlamásolatot.
18 hónap után nemigen van számlareklamáció
Végül arra voltunk kíváncsiak, vajon van-e relevanciája annak, hogy 18 hónapon túli számlával kapcsolatban legyen vitája a fogyasztónak a szolgáltatóval. Tehát, hogy emiatt szükség lehet-e a régebbi számlákra.
A Főgáz azt válaszolta, hogy jellemzően két éven túli követelés, tartozás nem áll fenn, ilyen időtávban fogyasztói reklamációk sincsenek. (Viszont a 18 hónap ugye csak másfél év – szóval mentsünk, amíg lehet.)
A Telekomnál is hasonló a helyzet. Mint írták, az ügyfelek általában a számlakiállítást követően jelzik, ha vitatják a számla valamely tételét. A 18 hónapon túli számlákat érintő reklamációk ritkák, de előfordulhatnak. A már behajtási szakaszban érintett ügyfelek esetében fordulhat leginkább elő a régi számlákkal kapcsolatos vita.
Nem igazán működik. [link]
A windows 10 megakadályozza, ezen még túl lehet jutni. elindul a GUI, login+pw ok, majd utána lelistázza a szolgáltatókat, de semmi további gomb vagy ilyesmi.
Most a forrásba belenézve valami TEMP/dijnet mappába kéne letöltenie?
Egyedül egy mappa tallózó gomb jelenik meg, amivel kijelölök egy mappát, de nem történik semmi. Szóval nincs egy letöltés gomb vagy hasonló.
Ettől függetlenül Einstein good job! ;-)
Mi lehet a gond?
A TCP kapcsolatok eléggé érdekesek amit a program produkál, a DIJNET szerverei google apps-et használnak, vagy google szervereket?
Mik azok a holland IP címek?
Azért nyugtass meg Albert, hogy nem egy backdoort futtatunk.
A díjnet tárolja Magyarországon kívül az adatainkat? Ez most komoly?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!